Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тайните на Холивуд

Актьорски състав - Тайните на Холивуд / информация за филма

What Just Happened? 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорски състав

29.4.2009  |   синефиш.бг

РОБЪРТ ДЕ НИРО започва забележителната си кариера в киното в The Wedding Party на режисьора Брайън де Палма през 1969 г.  До 1973 г. вече два пъти е печелил наградата на нюйоркските филмови критици за второстепенна роля - за възторжено посрещнатото си изпълнение в Бий барабана бавно и Жестоки улици на Мартин Скорсезе.
През 1974 г. Де Ниро печели „Оскар” за второстепенна роля – младият дон Вито Корлеоне от Кръстникът II.  През 1980 г. печели втория си „Оскар”, този път за най-добър актьор, за блестящото си изпълнение на Джейк Ла Мота в Разяреният бик  на Скорсезе.  Де Ниро е номиниран четири пъти за „Оскар” – за ролята на Травис Бикъл в легендарния филм на Скорсезе Шофьор на такси, на ветерана от Виетнам Майкъл Чимино в Ловецът на елени, на върнатия към живота пациент в Пробуждане на Пени Маршал и през 1992 г. на Макс Кейди, бивш затворник, търсещ отмъщение, в римейка на Скорсезе на класическия хит от 1962 г. Нос Страх.
Забележителната кариера на Де Ниро включва и такива филми като Последният магнат на Елиа Казан; 1900 на Бернардо Бертолучи; True Confessions и Да се влюбиш на Улу Гросбард; Имало едно време в Америка на Серджо Леоне; Кралят на комедията, Вю Йорк, Ню Йорк,  Добри момчета и Казино на Скорсезе; Бразилия на Тери Гилиам; Мисията на Роланд Джофе; Недосегаемите на Брайън Де Палма; Aнгелско сърце на Алън Паркър; Среднощно пътуване на Мартин Брест; Jacknife на Дейвид Джоунс; Stanley and Iris на Мартин Рит; Не сме ангели на Нийл Джордан; Пробуждане на Пени Маршал; Обратна тяга на Рон Хауърд; Животът на момчето на Майкъл Кейтън-Джоунс; Бясното куче и Глория на Джон Макнотън;  Франкенщайн на  Keнет Брана;  Жега на Майкъл Ман; Слипърс и  Да разлаеш кучетата на Бари Левинсън; Стаята на Марвин на Джери Закс; Фенът на Тони Скот; Копланд на Джеймс Манголд; Големите надежди на Aлфонсо Куарон; Джаки Браун на Куентин Тарантино;  Ронин на Джон Франкенхаймър; Анализирай това и Aнализирай онова на Харолд Реймис; Мис Съвършенство на Джоуел Шумахер; Rocky and Bullwinkle на Дес Макнъф; Запознай се с нашите на Джей Роуч; Мъже на честта на Джордж Тилман; 15 минути на Джон Херцфелд; Прецакването на Франк Оз; Шоуто започва на Toм Дей; Град край морето на Майкъл Кейтън-Джоунс;  и Завръщане от отвъдното на Ник Хам.  Последните му участия са в Криеница на Джон Полсън, в анимацията История с акули, в Запознай ме с вашите на Роуч, в Добрият пастир, на който е режисьор, и в Звезден прах с Мишел Пфайфър, Клеър Дейнс и Сиена Милър на режисьора Матю Вон.
Де Ниро се гордее със създаването на своя продуцентска компания, Tribeca Productions, и Tribeca Film Center, които основава с Джейн Розентал през 1988 г.  Чрез „Трайбека” той осъществява проекти, в които се изявява в множество роли – на продуцент, режисьор и актьор.
История от Бронкс на „Трайбека” е режисьорският дебют на Де Ниро. Следват филми като Гръмотевично сърце, Нос Страх, Mistress, Night and the City, Нощта, в която не се срещнахме, Изневяра, Panther, Стаята на Марвин, Да разлаеш кучетата, Анализирай това, Мис Съвършенство, Приключенията на Роки и Булуинкъл, Запознай ме с вашите, 15 минути, Шоуто започва, Анализирай онова, и Запознай се с нашите. През 1992 г. стартира Tribeca TV с възторжено посрещнатата поредица Tribeca. Де Ниро е един от изпълнителните продуценти на сериала.
През 1998 г. Tribeca произведе за NBC минисериал за живота на Sammy “The Bull” Gravano.
През 2002 г. Де Ниро, Розентал и Крейг Хаткоф основаха The Tribeca Film Festival, чиято цел е икономическото и културно възраждане на Долен Манхатън чрез ежегодни празници на киното, музиката и културата.  Мисията на фестивала е да представи Ню Йорк Сити като голям център на киноиндустрията и да помогне на създателите на филми да достигнат до възможно най-широка аудитория. Още от самото си учредяване фестивалът добива широка популярност и жъне успехи.  Очаква се през 2006 г. той да обхване и съседни на Манхатън райони, като се предвиждат прожекции, специални мероприятия, концерти, панаир и обсъждания.
Tribeca Productions е разположена в Tribeca Film Center на Де Ниро, в TriBeCa district of New York. Филмовият център е красива офис сграда, проектирана за нуждите на филмовата и телевизионна индустрия. Осеметажният комплекс включва офиси, киносалон, банкетна зала и ресторант, както и всевъзможни услуги за професионалистите от развлекателната индустрия.

Носителят на Оскар ШОН ПЕН вече три десетилетия е сред най-обичаните филмови звезди на Америка. Номиниран е четири пъти за Оскар за най-добър актьор в Осъденият на смърт идва, Сладък и гаден, Аз съм Сам и Реката на тайните на Клинт Истууд, за който получава престижната награда.
Шон Пен участва в над 30 филма, сред които Taps, Щури времена в Риджмънт Хай, The Falcon and the Snowman, At Close Range, Colors, Racing with the Moon, Casualties of War, Не сме ангели, State of Grace, Пътят на Карлито, Обратен завой, Tънка червена линия, Осъденият на смърт идва (Награда за най-добър актьор на Берлинския филмов фестивал 1995), Тя е толкова прекрасна (Награда за най-добър актьор, Кан 1997l), Хърли-Бърли (Награда за най-добър актьор на Фестивала във Венеция 1998), 21 грама (Награда за най-добър актьор на Фестивала във Венеция 2003), Преводачката, Цялото кралско войнство и др.
Режисьорският дебют на Пен в киното е през 1991 г. с Индиански бегач, на който е и сценарист и продуцент. През 1995 режисира The Crossing Guard, на който отново е сценарист и продуцент.  Третият му филм като режисьор/продуцент е Клетвата с Джак Никълсън и е определен за един от десетте най-добри филма за 2001 г. от The National Board of Review.  Той е сценарист и режисьор на американската част на филма 11-ти септември, в който 11 известни режисьори от цял свят пресъздават ужасяващите събития от 11 септември 2001 г. През 2003 г. филмът е номиниран за Сезар в категорията „Най-добър филм на Европейския съюз” и получи специална паметна награда на National Board of Review.
През 2002 г. Шон Пен получи наградата Modern Master Award на филмовия фестивал в Санта Барбара, а през 2003 г. стана най-младият лауреат на  Donostia Lifetime Achievement Award на фестивала в Сан Себастиан. През 2004 г. беше удостоен с наградата „Джон Стайнбек” за творчески постижения.
Като журналист Пен пише за списанията Time, Interview и Rolling Stonе.  През 2004 г., след посещение в разрушения от войната Ирак, той написва статия в две части за Chronicle, Сан Франциско.
Последният филм на Шон Пен като сценарист, продуцент и режисьор е Into the Wild, който спечели много награди от излизането си на екран през септември 2007 г. Филмът, създаден по книгата на Джон Кракауер, вече му донесе наградата „Режисьор на годината” на филмовия фестивал в Палм Спрингс.

КАТРИН КИЙНЪР (Лу) неотдавна изигра главната роля във филма на Шон Пен Into the Wild. Очаква се излизането на екран на Genova на Майкъл Уинтърботъм с участието на Колин Фърт и Хоуп Дейвис и Synechdoche на Чарли Кауфман.  Други нейни роли са в Капоти, който й донесе номинация за Оскар, Американско престъпление, 40-годишен девственик, Преводачката, Балада за Джак и Роуз, Your Friends and Neighbors, Симпатико и Simone. Участвала е и в четири филма на Том Ди Чило - Johnny Suede, Живот в забрава, Box of Moonlight и The Real Blonde; три филма на Никол Холофсенър -  Walking and Talking, Lovely & Amazing и Приятели с пари; два филма на Стивън Содърбърг - Фронтално и Извън контрол; и три филма на Спайк Джоунзи -  Да бъдеш Джон Малкович, който й донесе номинация за Оскар, Адаптация и Where the Wild Things Are, чиято премиера предстои.

ДЖОН ТУРТУРО (Дик Бел) е неотменима част от съвременния американски филмов пейзаж. След като завършва Йейлската драматична школа, многоликият бруклинец изиграва главната роля  в Danny and the Deep Blue Sea на Джон Патрик Шанли и прави филмовия си дебют в шедьовъра на Скорсезе Разяреният бик.
Туртуро покорява Бродуей с изпълнението си в Смъртта на търговския пътник  и през 80-те прави забележителна филмова кариера, като участва в такива филми като драмата на Скорсезе Цветът на парите и комедията Хана и нейните сестри на Уди Алън. 
Първият голям пробив на Туртуро обаче е през 1989 г., когато Спайк Лий го избира за ролята на необуздания расист Пино в Do the Right Thing.  През следващата година той започва дълго и плодотворно сътрудничество с Джоуел и Итън Коен, като поставя началото с паметната си роля на Бърни Бърнбаум, коварният еврейски гангстер от Проходът на Милър.  Оттогава Туртуро участва в много други филми на Спайк Лий, в това число Mo’ Better Blues, Jungle Fever, Clockers, Girl 6, He Got Game, Summer of Sam, and She Hate Me, както и в още няколко филма на братята Коен като Бартън Финк и O, братко, къде си?.  Други негови роли са в Quiz Show, The Truce, Box of Moon Light и Monday Night Mayhem, в който играе ролята на легендарния спортен коментатор Хауърд Косел.
Туртуро се проявява не само като актьор. Бил е сценарист и режисьор на три филма: Mac, Illuminata и Romance and Cigarettes, чиято премиера предстои. Наскоро участва в  Souls of Naples на Едуардо де Филипо, както и в сериала на Universal Network Television Mонк.  Сред последните му филми са Няколко дни през септември с Жулиет Бинош на режисьора Сантяго Амигорена и Добрият пастир на Робърт Де Ниро, а през 2007 г. зрителите го видяха в Tрансформърс на Майкъл Бей, Между два свята на Антъни Хопкинс и Margot at the Wedding на Ноа Баумбах.

РОБИН РАЙТ ПЕН (Keли) прави своя дебют в култовата класика Принцесата булка и оттогава е една от най-търсените холивудски актриси.
За изпълненията си е удостоена с множество награди. През 1995 г. печели Златен Глобус и Screen Actors Guild за незабравимата й роля на Джени във Форест Гъмп на Робърт Земекис, където си партнира с Том Ханкс.  Втора номинация за Screen Actors Guild за най-добра актриса й носи ролята във филма на Ник Касавитис Тя е толкова прекрасна, а третата й номинация за най-добра актриса е за телевизионния минисериал Empire Falls.  Номинирана е за Independent Spirit за изпълнението си в Да бъдеш обичан на Ерин Дингман с участието на Уилям Хърт; Девет живота на Родриго Гарсия и Съжалявам, злобари на Джеф Станзлър.  Райт Пен участва като изпълнител и продуцент и във Virgin на Дебора Кампмайер, който беше номиниран за Independent Spirit за най-добър първи филм.
Сред другите филми на Райт Пен са Пеещият детектив на Кийт Гордън с участието на Робърт Дауни Младши; Белият олеандър  на Питър Козмински; Хърли-Бърли на Антъни Дразан с Кевин Спейси; Клетвата на Шон Пен с Джак Никълсън; Писмо в бутилка на Луис Мандоки с участието на Кевин Костнър и Пол Нюман; Неуязвимият на М. Найт Шиамалан с Брус Уилис и Самюел Джаксън; Moл Фландърс на Пен Деншам с Морган Фрийман и др.
Неотдавна Райт Пен взе участие във Взлом на Антъни Мингела с Джуд Лоу и в  Hounddog на Дебора Кампмайер с Дакота Фанинг. Сред последните й филми е Беоулф на Робърт Земекис, в който си партнира с Антъни Хопкинс и Анджелина Джоли...

СТАНЛИ ТУЧИ (Скот Соломон) се е снимал в над 50 филма и в безброй телевизионни шоута. През последните години участва във филми като Терминалът, Животът и смъртта на Питър Селърс и Път към отмъщение. Неотдавна игра в номинирания за Златен глобус Дяволът носи Прада с Мерил Стрийп и Ан Хатауей. След седемгодишно прекъсване Тучи се върна към режисьорското поприще с римейка на Среща с непозната, на който е и сценарист. Очаква се излизането на  Swing Vote с Кевин Костнър и Денис Хопър, а Kит Китридж: Едно американско момиче вече е по екраните.
В момента Тучи се снима в The Lovely Bones на Питър Джаксън, с Марк Уолбърг и Сюзан Сарандън. В Живота и смъртта на Питър Селърс Тучи изпълнява ролята на знаменития режисьор Стенли Кубрик. Други негови роли са в романтичната комедия Ще танцуваме ли? с Ричард Гиър и Дженифър Лопес; Свободно падане на Джеймс Редфорд; Терминалът на Стивън Спилбърг с Том Ханкс;  Големи неприятности на Бари Зоненфелд; Любимците на Америка на Едуард Бърнс с Джулия Робъртс, Джон Кюсак, Катрин Зита-Джоунс и Били Кристъл. Сред филмите с негово участие могат да се посочат Да разнищим Хари, Сън в лятна нощ, Паника, Луд живот, Целувката на смъртта, Два милиона бакшиш, Версия „Пеликан”, Прелюдия към целувка, Били Батгейт и др.
Тучи работи едновременно като сценарист, продуцент и режисьор на няколко филма, сред които Joe Gould’s Secret  с участието на Иън Холм;  Big Night, който му носи признанието на критиката и множество награди;  The Imposters с участието на Оливър Плат, Стив Бушеми Били Конъли и др.

БРУС УИЛИС прави изключително плодотворна кариера, която включва филми като Криминале на Куентин Тарантино, Няма балами на Робърт Бентън,  Дванайсет маймуни на Тери Гилиам, In Country на Норман Джуисън, номинирания за Оскар Шесто чувство и поредицата Умирай трудно. 
Сред последните участия на Уилис са и Късметът на Слевин; 16 пресечки на Ричард Донър; Alpha Dog на режисьора Ник Касавитис; анимационният филм Отвъд плета и четвъртата част на Умирай трудно - Live Free, Die Hard на режисьора Джон Маклейн.
Неговият дълъг списък от филмови участия включва Sin City: Град на греха на Франк Милър и Робърт Родригес; филма на Антоан Фукуа Плачът на слънцето; Бандити на Бари Левинсън; Неуязвимият, който отново го събра с режисьора M. Найт Шаямалан; Хлапакът на Джон Търтълтауб; Девет ярда на Джонатан Лин; Разделени заедно на Роб Райнър; филмите на режисьора Алън Рудолф Закуска за шампиони и Убийствени мисли; Блокада на Едуард Зуик; Петият елемент на Люк Бесон; Последният оцелял на режисьора Уолтър Хил; Смъртта й прилича на Робърт Земекис; и Среща с непозната на Блейк Едуардс, с който актьорът дебютира на големия екран. Уилис озвучава гласа на Мики в анимациите Виж кой говори и Виж кой говори пак.
Уилис става известен с ролята си на частния детектив Дейвид Aдисън в телевизионния сериал Moonlighting, която му донася Еми и Златен глобус. През 2000 г. той печели още една награда Еми за ролята си в епизод от сериала Приятели.
Редом с работата си в киното и телевизията Уилис запазва и интереса си към театъра. През 1997 г. той става един от основателите на некомерсиалната трупа A Company of Fools. С нея той участва като актьор и режисьор на черната комедия на Сам Шепард „True West”, която посвещава на починалия си брат Робърт.
Брус Уилис е и талантлив музикант През 1986 г. той записва албума “The Return of Bruno”, който става платинен. Три години по-късно излиза вторият му албум, озаглавен “If It Don’t Kill You, It Just Makes You Stronger”. През 2004 г., той предприе турне в редица американските клубове с  групата си Bruce Willis and the Blues Band.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Даниел Симеонов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Actualno.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Лора Трайкова
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Неда Ковачева
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Нова телевизия
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 63/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg