Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Фамке Янсен и Петер Стормаре ще участват в “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

Фамке Янсен и Петер Стормаре ще участват в “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”
Фамке Янсен ще се присъедини към актьорския състав на триизмерния фантастичен екшън “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”.
Cinefish.bg

Артисти
Фамке Янсен и Петер Стормаре ще участват в “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

25.02.2011, 11:07  |   Видяна: 5783  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Петер Стормаре, познат с ролите си в “Армагедон” и “Фарго”, и Фамке Янсен, участвала в поредицата “Х-мен”, ще се присъединят към актьорския състав на триизмерния фантастичен екшън “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”. От студиото Paramount Pictures, описват лентата като модерен и страховит прочит на популярната в цял свят едноименна приказка на Братя Грим.

За режисьор на продукцията бе избран норвежецът Томи Уиркола, чиито успешен нискобюджетен филм на ужасите, “Dead Snow”, успя привлече вниманието и на американските продуценти.

Петер Стормаре - в “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”. Според холивудски наблюдатели, именно заради неочаквания успех на “Dead Snow” не само в Норвегия, но и в Америка, Уиркола е получил предложението да режисира триизмерния “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”.

Действието на филма ще се развива няколко години след случката с вещицата, която бе описана в оригиналната приказка. Хензел и Гретел вече са се превърнали в ловци на глави, които преследват и елиминират всички свръхестествени същества бродещи в местността – независимо дали става дума за огромни чудовища или вещици.

В ролите на Хензел и Гретел ще се превъплътят съответно номинирания за “Оскар” Джеръми Ренър (“S.W.A.T.- Специален отряд”) и актрисата от летния хит “Принцът на Персия: Пясъците на времето”, Джема Артъртън.

Фамке Янсен - в “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”. Фамке Янсен ще бъде в ролята на безмилостната лидерка на група вещици, а Петер Стормаре ще изиграе Беринджър – жестокия и корумпиран шериф от близкото градче, който тръгва по петите на Хензел и Гретел.

“Не искахме да повтаряме направеното от много други хора преди нас, и да разкажем тази история отново.

Вместо това, решихме че ще е много по-интересно да погледнем напред и да видим какъв е живота на Хензел и Гретел след случката в къщата на вещицата”, заяви режисьора Томи Уиркола.

Адаптираният сценарий на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” е на Дийн Харпър (“Единственият”) и Томи Уиркола, а по сложните визуални ефекти на филма ще работи компанията Digital Domain (“Титаник”, “Чарли и шоколадовата фабрика”). Денис Стюарт (“Железният човек 2”), Кевин Месик (“Батман завинаги”) и Крис Хенши (“Ченгета в резерв”) ще бъдат продуценти на лентата.

Снимките на триизмерния “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” започват след две седмици, а световната му премиера ще се състои в началото на 2012-та година.

beyondhollywood.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg