Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чума

Чума

Plague 2024
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Действието се развива в началото на 19 век, но филмът отива извън определението „исторически“. Разказът се концентрира върху персонажите, върху груповия образ на селото и върху общочовешките морални ценности и първични инстинкти на фона на една пандемична обстановка.

Главната роля е поверена на Свежен Младенов, като във филма участват още Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бъчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева.

Любовта в различните ѝ измерения намира водеща роля на фона на чумата в домовете и душите на хората. А последната е изпитание, което плаща всички сметки на съседи, приятели, врагове, бащи и майки. Изправя и двама млади пред огромни предизвикателства, немислими за съвременните им връстници. В ролите са талантливите Матей Мичев и Евелина Бибова.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“, сценарият на проф. Боян Биолчев, наред с многопластовите си философски послания, предлага сюжет, който ангажира и държи в напрежение, а зрителите лесно могат да се идентифицират с персонажите

***Очакваме филма „Чума“ от 19-ти януари 2024 в кината в цялата страна


Новата продукция на Мирамар филм „ЧУМА“ тръгва в кината от 19 януари 2024. Филмът ще има широко разпространение в цялата страна.

Първата публична прожекция ще се състои още в края на септември тази година в рамките на Фестивала на българския игрален филм „ЗЛАТНА РОЗА“ във Варна, където ще бъде представен от режисьора Иван Владимиров и сценариста Боян Биолчев.

„ЧУМА“ е и единственото българско заглавие в състезателната програма на кинофестивала „СИНЕЛИБРИ“. Голяма част от екипа ще присъства на ексклузивната прожекция на 14 октомври в кино „Люмиер“, София, за която скоро ще бъдат пуснати в продажба ограничен брой билети.

В началото на януари екипът на филма, съвместно с разпространителите от Александра филмс планират турне и предпремиерни прожекции в София и други големи градове в страната. Повече подробности ще бъдат разкрити съвсем скоро.

„ЧУМА“ е свободна интерпретация на разказа „През чумавото“ на Йордан Йовков и засяга вечните теми за семейството, любовта и предателството. Действието се развива в началото на 19 век по време на чумната епидемия по българските земи. Въпреки че пресъздава колоритна атмосферата на отминали времена, филмът се издига над историческия момент и засяга много актуални въпроси, свързани с поведението на индивида и обществото като цяло в една кризисна обстановка.

В актьорския състав участват утвърдени имена, но и нови лица, в чийто талант публиката сама ще се убеди. Екипът на Мирамар филм има опит в откриването на таланти за българската публика и „Чума“ ще е поредното доказателство за това. В главната роля на Чорбаджи Юрдан се превъплъщава магнетичният и многолик Свежен Младенов. Партнират му младите надежди Евелина Бибова, все още ученичка в гимназията и Матей Мичев, студент в НАТФИЗ. В ролите ще видим още Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров.

За Мирамар филм това е поредна голяма премиера след успешните „ДЗИФТ“, „LOVE.NET” и „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“.Коментари (0)
|
Коментирай »


Премиера в България: 19.01.2024
Жанр: Драма
България / 2024 / 102 минути
Възрастова група: C+ Не се препоръчва за лица под 14 години
Сценарист: Боян Биолчев
Режисьор: Иван Владимиров
В ролите: Людмила Сланева, Станислав Пеев, Любомир Бъчваров, Велислав Павлов, Свежен Младенов, Матей Мичев, Евелина Бибова
Продуцент: Miramar Film
Разпространител:
Александра филмс
Сайтове:
Официална страница Официална страница
IMDB IMDB

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
74
Гласувай:
НА ЕКРАН Cinefish.com не носи отговорност за промяна в цените и часовете на програмата на кината
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Чума (2024)

Plague
 
 

Трейлъри

 

Момичетата си остават момичета,Girls Will Be Girls - Момичетата си остават момичета Бягството на Фин,Kannawoniwasein! - Бягството на Фин Кокоша ферма,Coco Farm - Кокоша ферма
Живот,Life - Живот Пазители на формулата,Guardians of the Formula - Пазители на формулата Animal,Animal - Animal
Дюн: Част втора,Dune: Part two - Дюн: Част втора Чонси,Imaginary - Чонси Боб Марли: One Love,Bob Marley: One Love - Боб Марли: One Love

  1. 4.
    Големи мечти,Deti Nagana - Големи мечтиГолеми мечти Чешкият отбор по хокей на лед печели...
  2. 5.
    Пиле за Линда,Linda veut du poulet - Пиле за ЛиндаПиле за Линда С наградата от Анеси за най-добър пъ...
  3. 6.
    Годзила и Конг: Нова империя,Godzilla x Kong: The New Empire - Годзила и Конг: Нова империяГодзила и Конг: Нова империя Пазители на природата и закрилници н... 
Cinefish.bg Cinefish.bg