Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Подземен свят: Възходът на Върколаците

Екипа - Подземен свят: Възходът на Върколаците / информация за филма

Underworld: Rise of the Lycans 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипа

14.1.2009  |   синефиш.бг
ПАТРИК ТАТОПУЛОС (Режисьор / дизайнер на създанията) прави своя режисьорски дебют с „Подземен свят: възходът на върколаците”.
Преди време се налага като изтъкнат дизайнер и създател на специални ефекти със създания. Стилът му се разпознава във филми като: „Аз съм легенда”, „Умирай трудно 4”, „Подземен свят”, „Подземен свят: Еволюция”, „Сайлънт Хил”, „Аз, роботът”, „Заразно зло: Изтребване”, „Пълен мрак”, „Денят на независимостта”, „Градът на мрака”, „Старгейт” и „Годзила”.
Други филми, по които работи: „10 000 пр.н.е.”, „Ван Хелзинг”, „Хрониките на Ридик”, „Пришелец срещу хищник”, „Дракула”, „Мъртвото момиче”, „Вестоносците” и „Пещерата”.

ДАНИ МЪКБРАЙД (Сценарий) Като син на военноморски инспектор, Дани Мъкбрайд прекарва много години в Панама и на Филипините. По голямата част от детството си прекарва в четене, бленуване, изследване на джунглата, гмуркане и в гледане на филми. След като се премества в Холивуд той се запознава със Скот Макелрой, талантлив дубльор, който го въвежда в света на екшъна. След многобройни каскади, Мъкбрайд решава да се пробва да пише сценарии. Малко след това написва няколко епизода за сериала „До краен предел” и продава успешен сценарий с име „Подземен свят”, който се превръща в успешен филм.

ДИРК БЛЕКМАН & ХАУЪРД МЪККЕЙН (сценарий)
Дирк Блекман е роден в Ню Джърси. Учи в колумбийския университет и в американския филмов институт. Отначало работи като асистент в Уилям Мориси Ейджънси, след което заедно със съпругата си Кристине Пърс съ-продуцира индийския филм „Friends and Enemies”. Със сценариста Хауърд Мъккейн работят с Джеки Чен, Джо Ву, Лен Уайзман. Дирк и Хауърд написват екшън филма „Outlander”, който ще излезе януари 2009г. Двамата са наети да работят по преработката на „Конан”.
„Outlander” е режисьорският дебют на Хауърд Мъккейн. В него участват Джим Кавизел и Джон Хърт.

ЛЕН УАЙЗМАН (сюжет / по създадени от него образи / продуцент) печели признание във филмовата индустрия с работата си по „Годзила”, „Мъже в черно”, „Старгейт” и „Денят на независимостта”.
Уайзман наскоро режисира продължението на „Умирай трудно”, „Умирай трудно 3”.
РОБЪРТ ОР (сюжет) е доказал се автор, който работи по сценария на „Подземен свят: Еволюция”. Пише сценариите на филмите: „Rapid”, „Disorder” и „Плачът на слънцето”.
От 1993 до 1995г. Ор пътува към Босна по време на войната в Югославия, като първо работи като фотограф, а по късно помага при възстановяването на разрушените от бомбардировките къщи. Докато е там събира данни за филма „Savior”, разказващ за истински снайперист, който спасява бебе по време на битка.

ТОМ РОЗЕНБЪРГ (продуцент) Основателят и председател на ‘Lakeshore Entertainment’, Том Розенбърг продуцира „Момиче за милион долара” (на Клинт Истууд), който печели Оскар през 2005г. за най-добър филм. Филмът печели също Оскар за най-добър режисьор: Клинт Истууд, най-добра актриса: Хилъри Суонк и най-добър актьор поддържаща роля: Морган Фрийман. В момента Розенбърг работи по няколко филма: „The Ugly Truth” на режисьора Робърт Лукетич и с участието на Катрин Хейл и Жерард Бътлър; „Огън в кръвта 2”, в който ще играе Джейсън Стейтъм; „Game” с участието на Жерар Бътлър; и „Underworld: Rise of The Lycans” с участието на Бил Най и Майкъл Шийн.
Наскоро Розенбърг продуцира филма „Elegy”, адаптация по романа на Филип Рот „The Dying Animal”, с участието на Пенелопе Круз и Сър Бен Кингсли; „Непроследим” с Даян Лейн; „Любовен пир” на режисьора Робърт Бентън и с участието на Морган Фрийман и Грег Киниър; „The Dead Girl”, който има три номинации за наградата ‘Спирит’, включително за най-добър филм; „Последна целувка” на режисьора Тони Голдуин; „Подземен свят: Еволюция” с участието на Кейт Бекинсейл и Скот Спийдмън и с режисьор Лен Уайзмън; „Скрити белези” с Антъни Хопкинс и Никол Кидман; „Дяволът в Емили Роуз” в главните роли са Лора Лини и Том Уилкинсън; „Пещерата” на режисьора Брус Хънт и с участието на Кол Хоусър и Пайпър Перабо.
Сред другите филмови проекти продуцирани от Lakeshore са: „Подземен свят”, „Дарбата” с участието на Кейт Бланшет и Киану Рийвс, „Есен в Ню Йорк” с Ричърд Гиър и Уайнона Райдър, „Послания от мрака” с Ричърд Гиър, „ Булката беглец” отново с участието на Ричърд Гиър и Джулия Робъртс и режисьор Гари Маршал, „200 цигари” с участието на Бен Афлек и Кристина Ричи, „Арлингтън Роуд” с Джеф Бриджис и Тим Робинс, „Раздвоение” с участието на Деми Мур и др.
Розенбърг започва своята кариера като съосновател на ‘Beacon Communications’. Под флага на компанията той работи като изпълнителен продуцент по филмите: „The Commitments”, „Sugar Hill”, „Отбой в полунощ”, „Princess Caraboo”, „Пътят към Уелвил” и „Урагана”.

ГАРИ ЛУЧЕСИ (продуцент) е продуцент и президент на Lakeshore Entertainment, независима филмова компания в Лос Анджелис. Лучеси е изпълнителен продуцент на филма „Момиче за милион долара”, спечелил Оскар за най-добър филм на 2005г.
Наскоро той продуцира трилъра „Непроследим” на режисьора Грегъри Хоблит и с участието на Даян Лейн; „Патология” на режисьора Марк Шьолерман и с участието на Майло Вентимиля и „Среднощен влак за месо” на режисьора Рихуей Китамура и с участието на Брадли Купър и Лесли Биб.Преди това Лучеси продуцира „The Dead Girl” с режисьор Карен Монкриф и актьорски състав, включващ Марсия Гей Харден, Британи Мърфи и Мери Бет Хърт; „Последна целувка” на режисьора Тони Голдуин и участието на Зак Браф и Ясинда Барет; „Дяволът в Емили Роуз”; „Аеон Флукс” с Чарлийз Терон; „Подземен свят: Еволюция” с Кейт Бекинсейл.
През 2004г. Лучеси продуцира „Срещи в парка” на режисьора Пол МакГиган и участието на Джош Хартнет, а преди това „Подземен свят” и „Скрити белези”, режисиран от спечелилия Оскар Робърт Бентън и участието на Антъни Хопкинс и Никол Кидман.
Негови филми за Lakeshore Entertainment са „Послания от мрака” с Ричърд Гиър и Лора Лини, „Есен в Ню Йорк”, „Дарбата” с Кейт Бланшет, Грег Киниър и Хилъри Суонк. Лучеси е изпълнителен продуцент на разбиващия хит „Булката беглец” с Ричърд Гиър и Джулия Робъртс и режисьор Гари Маршал, както и на „Почти идеално” с Мадона и Рупърт Еверет и режисьор Джон Шлезинджър; „Раздвоение” с Деми Мур и режисьор Ален Берлинер.
Преди това Лучеси работи като президент в независима компания Gary Lucchesi Productions, където продуцира „Първичен страх”, в който Едуард Нортън е номиниран за Оскар; също така и „Virtuosity”, „Дженифър 8”, „Three Wishes” и „Just the Ticket”.
Преди да стане независим продуцент Лучеси работи като президент продукция в Paramount, където се създават многобройни и успешни филми като „Дух”, „Индиана Джоунс: Последният кръстоносен поход”, „Фатално привличане”, „На лов за червения октомври”, „Пристигане в Америка”, „Голо оръжие”, „Недосегаемите”, достигащи печалби над 2 милиарда долара.
Лучеси започва своята кариера в Лос Анджелис в агенцията Уилям Морис, където представлява звезди като Кевин Костнър, Мишел Пфайфър, Сюзън Сарандън и Джон Малкович.
Други филми под негово ръководство са: „Кръстникът 3” , „Дни на грохот”, „Още 48 часа”, „Голо оръжие”, „Гробище за домашни любимци”, „Стар Трек V и VI”.
„Фатално привличане”/1988г./, „Кръстникът 3”/1990г./ и „Дух”/1990г./ са номинирани от Академията за най-добри филми, а „Дух” печели Оскар за най-добър оригинален сценарий.

РИЧЪРД РАЙТ (продуцент) ръководи отдела за филмово продуциране в компанията Lakeshore Entertainment от 1995г. Там, под негово ръководство излизат над 30 филма, сред които: „Непроследим”, „Огън в кръвта”, „Подземен свят”, „Подземен свят: Еволюция”, „Дяволът в Емили Роуз”, „Послания от мрака”, „Дарбата”, „Булката беглец” и „Арлингтън Роуд”.
Преди Lakeshore, Ричард работи като независим продуцент по филмите: „Brain Candy”, „Ruby” и „Fifty-Fifty”.

СКИП УИЛЯМСЪН (изпълнителен продуцент) продуцира „Подземен свят” и „Подземен свят: Еволюция”, спечелили над 200 милиона долара по света. Продуцира и „Огън в кръвта” както и продължението му, което ще излезе през април 2009г.

ДЖЕЙМС МЪККУЕЙД (изпълнителен продуцент) наскоро беше изпълнителен продуцент на филма на Грегъри Хоблит „Непроследим”. Преди това е изпълнителен продуцент на „Заветът”, „Подземен свят” и „Подземен свят: Еволюция”. Той е съ-продуцент и отговорник по специалните ефекти на филмите: „Среднощен влак за месо”, „Пещерата”, „Послания от мрака”, „Патология”, „Хенри Пул е тук” и други.

ЕРИК РЕЙД
(изпълнителен продуцент) Работи като изпълнителен продуцент по филми като: „Огън в кръвта”, „Последна целувка”, „Любовен пир”, „Непроследим”, „Мъртвото момиче”, „Патология”, „Елегия”, „Хенри Пул е тук”, „Среднощен влак за месо”, както и на предстоящите: „Подземен свят: възходът на върколаците”, „The Ugly Truth”, „Огън в кръвта 2”, „Fame” и „Game”.

РОС ЕМЕРИ, ACS (оператор)
Роденият в Австралия Емери работи като втори оператор по сериите на „Матрицата” и най-скоро по „Операция”Валкирия”” с Том Круз. Той е оператор на филма „Пещерата”.

ДАН ХЕНА (художник) учи архитектура в Уелингтън. Работи по филми като: „Легенда за езерото”, „Кинг Конг” както и по „Едно опечалено семейство”.

ПИТЪР АМУНДСЪН
(монтаж) започва кариерата си като редактор по специалните ефекти по филмите: „Завръщането на джедаите”, „Стар трек 2” и „Полтъргайст”. Работи по монтажа на: „Хелбой”, „Годзила”, „Сърцето на дракона”, „Ефектът на пеперудата”, „Школа за герои” и „Стреляй смело”.

ДЖЕЙН ХОЛАНД (костюми) наскоро работи по филмите: „30 дневна нощ”, „Торбалан”, „World’s Fastest Indian” и „Samoan Wedding”.
Предишната й работа като асистент дизайнер е по филма на Питър Джаксън „Сянката на смъртта” и по „Пианото” на Джейн Кампион.

ПОЛ ХАСЛИНГЕР
(музика) Пише музиката за: „Дрога”, „Парламентьорът”, „Блокада”, „Пълен мрак” и „Томб Райдер”.
През 2002 г. композира музикални сегменти за трилъра „Специален доклад”, а през 2003 г. написва музиката за „Подземен свят”.

 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Владислав Апостолов
[+] 24 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Димитър Стайков
[+] в-к Дума
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Емил Дичев
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Ивайло Петков
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Калина Гарелова
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Петя Славова
[+] Skandalno.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Силвия Никлева
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 49/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg