Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Грозната истина

Екипът - Грозната истина / информация за филма

The Ugly Truth 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

11.8.2009  |   синефиш.бг

РОБЪРТ ЛУКЕТИК (режисьор) е известен най-вече с хитовата комедия „Професия блондинка”. Този филм е негов режисьорски дебют и му носи 2 номинации за Златен Глобус и печалба от близо 100 милиона долара. Наскоро Лукетик режисира друга хитова комедия „Свекървище” с участието на Дженифър Лопез и Джейн Фонда, която не беше снимала близо 15 години. Лукетик е режисьор и на „Спечели среща с Тед Хамилтън”, където участват Кейт Босуърт, Нейтън Лейн, Джош Духамел и Топър Грейс. Роден в Сидни, Лукетик печели първата си награда едва 15-годишен. Учи във викторианския колеж за изкуства, едно от най-престижните филмови училища в Австралия. Неговият късометражен филм „Тициана Буберини” му носи награда за най-добър филм. Прожектиран е по много филмови фестивали, включително в Сънданс, Аспен и Санта Барбара и привлича вниманието на Холивуд. В момента работи по филма „ Five Killers” с участието на Аштън Кътчър и Катрин Хейгъл.
      
НИКОЛ ИСТМАН (сценарий / сюжет) е новооткрит талант, който бързо става предпочитан в индустрията заради новостите, които внася в комедиите. Истман се отличава с уникалния си хумор и силните образи, които създава за актьорите. Истман прави своя дебют в киното с „Грозната истина”. Другите й проекти включват: „The Gilded Lily”, римейк на класиката от 1935г.; „The Girl Next Door” по ABC; както и адаптацията на „I’m Fine” за Paramount на режисьора Кен Куапис. В момента Истман прави адаптация по бестселъра „Time of My Life” за The Weinstein Company. Истман живее в Уудсток, Ню Йорк.
      
КАРИН МАКЪЛА ЛУЦ & КИРСТЕН СМИТ
(сценарий / изпълнителни продуценти) са партньори в писането на сценарии от 12 години и са един от най-успешните женски екипи в Холивуд.
Наскоро работиха заедно по „Флиртология”, в който участва Ана Фарис и е с продуцент Адам Сандлър; независимата драма с Кристина Ричи „ Long Time Gone”, който ще видим това лято. В момента се подготвят за работа по адаптацията на „The Bachlorette Party”. Първият филм на Карин като изпълнителен продуцент е „Whip It!” ще бъде по кината тази есен. Режисьор на филма е Дрю Баримор, а Елън Пейдж е в главната роля. Първият им хит е тийнейджърската комедия „10 неща, които мразя у теб” с участието на покойния Хийт Леджър и Джулия Стайлс. Успехът им беше последван от смазващата комедия „Професия блондинка”, в която участва Рийз Уидърспуун. Други техни постижения са филмите „Приказка за Ела” с участието на Ан Хатауей и „Тя е пич” с участието на Аманда Байнс. Освен като сценаристи, двете работят и като писателки. Книгата на Карин „The Bachlorette Party” е публикувана през 2005г., а книгата на Кирстен „The Geography of Girlhood” - през 2006г.
      
ТОМ РОЗЕНБЪРГ (Продуцент) Основателят и председател на Lakeshore Entertainment, Том Розенбърг продуцира „Момиче за милион долара” (на Клинт Истууд), който печели Оскар през 2005г. за най-добър филм. Филмът печели също Оскар за най-добър режисьор: Клинт Истууд, най-добра актриса: Хилъри Суонк и най-добър актьор поддържаща роля: Морган Фрийман. Други негови постижения са филмите: „Огън в кръвта 2”, в който играе Джейсън Стейтъм; „Game” с участието на Джерард Бътлър; и „Подземен свят: Възходът на върколаците” с участието на Бил Най и Майкъл Шийн. Розенбърг продуцира филма „Елегия”, адаптация по романа на Филип Рот „The Dying Animal”, с участието на Пенелопе Круз и Сър Бен Кингсли; „Непроследим” с Даян Лейн; „Любовен пир” на режисьора Робърт Бентън и с участието на Морган Фрийман и Грег Киниър; „The Dead Girl”, който има три номинации за наградата ‘Спирит’, включително за най-добър филм; „Последна целувка” на режисьора Тони Голдуин; „Подземен свят: Еволюция” с участието на Кейт Бекинсейл и Скот Спийдман и с режисьор Лен Уайзмън; „Скрити белези” с Антъни Хопкинс и Никол Кидман; „Дяволът в Емили Роуз” в главните роли са Лора Лини и Том Уилкинсън; „Пещерата” на режисьора Брус Хънт и с участието на Пайпър Перабо. Сред другите филмови проекти продуцирани от Lakeshore са: „Подземен свят”, „Дарбата” с участието на Кейт Бланшет и Киану Рийвс, „Есен в Ню Йорк” с Ричърд Гиър и Уинона Райдър, „Послания от мрака” с Ричърд Гиър, „ Булката беглец” отново с участието на Ричърд Гиър и Джулия Робъртс и режисьор Гари Маршал, „200 цигари” с участието на Бен Афлек и Кристина Ричи, „Арлингтън Роуд” с Джеф Бриджис и Тим Робинс, „Раздвоение” с участието на Деми Мур и др. Розенбърг започва своята кариера като съосновател на Beacon Communications. Под флага на компанията той работи като изпълнителен продуцент по филмите: „The Commitments”, „Sugar Hill”, „Отбой в полунощ”, „Princess Caraboo”, „Пътят към Уелвил” и „Урагана”.
      
ГАРИ ЛУКЕЗИ (продуцент) е продуцент и президент на Lakeshore Entertainment, независима филмова компания в Лос Анджелис. Лукези е изпълнителен продуцент на филма „Момиче за милион долара”, спечелил Оскар за най-добър филм на 2005г.
Той продуцира трилъра „Непроследим” на режисьора Грегъри Хоблит и с участието на Даян Лейн; „Патология” на режисьора Марк Шьолерман и с участието на Майло Вентимиля и „Среднощен влак за месо” на режисьора Рихуей Китамура и с участието на Брадли Купър и Лесли Биб.Преди това Лукези продуцира „The Dead Girl” с режисьор Карен Монкриф и актьорски състав, включващ Марсия Гей Харден, Британи Мърфи и Мери Бет Хърт; „Последна целувка” на режисьора Тони Голдуин и с участието на Зак Браф и Ясинда Барет; „Дяволът в Емили Роуз”; „Аеон Флукс” с Чарлийз Терон; „Подземен свят: Еволюция” с Кейт Бекинсейл. През 2004г. Лукези продуцира „Срещи в парка” на режисьора Пол МакГиган и с участието на Джош Хартнет, а преди това „Подземен свят” и „Скрити белези”, режисиран от спечелилия Оскар Робърт Бентън и участието на Антъни Хопкинс и Никол Кидман. Негови филми за Lakeshore Entertainment са: „Послания от мрака” с Ричърд Гиър и Лора Лини, „Есен в Ню Йорк”, „Дарбата” с Кейт Бланшет, Грег Киниър и Хилъри Суонк. Лукези е изпълнителен продуцент на разбиващия хит „Булката беглец” с Ричърд Гиър и Джулия Робъртс и режисьор Гари Маршал, както и на „Почти идеално” с Мадона и Рупърт Еверет и режисьор Джон Шлезинджър; „Раздвоение” с Деми Мур и режисьор Ален Берлинер. Преди това Лукези работи като президент в независима компания Gary Lucchesi Productions, където продуцира „Първичен страх”, в който Едуард Нортън е номиниран за Оскар; също така и „Виртуален убиец”, „Дженифър 8”, „Three Wishes” и „Печеливш билет”. Преди да стане независим продуцент Лукези работи като президент продукция в Paramount, където се създават многобройни и успешни филми като „Дух”, „Индиана Джоунс: Последният кръстоносен поход”, „Фатално привличане”, „На лов за червения октомври”, „Пристигане в Америка”, „Голо оръжие”, „Недосегаемите”, достигащи печалби над 2 милиарда долара. Лукези започва своята кариера в Лос Анджелис в агенцията Уилям Морис, където представлява звезди като Кевин Костнър, Мишел Пфайфър, Сюзън Сарандън и Джон Малкович. Други филми на които е продуцент са: „Кръстникът 3”, „Дни на грохот”, „Още 48 часа”, „Голо оръжие”, „Гробище за домашни любимци”, „Стар Трек V и VI”. „Фатално привличане”/1988г./, „Кръстникът 3”/1990г./ и „Дух”/1990г./ са номинирани от Академията за най-добри филми, а „Дух” печели Оскар за най-добър оригинален сценарий.
     
СТИВЪН РУТЪР (продуцент) е един от най-търсените продуценти в Холивуд, който има зад гърба си над 30 филма, по които работи като продуцент или изпълнителен продуцент. Някои от неговите постижения са: „Мръсни танци”; „Кралете на мамбото; „Под обсада” с Томи Лий Джоунс; „Клиентът”; „Лице на заем”; „Ударът” на Франсис Форд Копола; „Хубава жена”; както и „Предай нататък”.
Рутър започва кариерата си в агенция „Уилям Морис” и започва да преследва кариера в киното. По-късно работи с Ейдриън Лайн по еротичния филм от 1985 г. „9 седмици и половина”, като това е първата му филмова проява като съпродуцент. От 1986г. до 1989г се мести в Vestron Pictures, където продуцира хита „Мръсни танци” и още 13 други филма. След това си партнира с Арнън Милчън в ‘New Regency Films’, където първата му продукция е „Хубава жена”. Някои от 22-та филма, над които работи са: „Войната на семейство Роуз”, „Guilty by Suspicion”, „Q&A”, „Кралете на мамбото”, „Boys on the Side”, „Съмърсби”, „Джей Еф Кей”, както и „Пропадане”. Рутър заедно с Майкъл Дъглас основават компанията „Дъглас/Рутър Productions”. Двамата са изпълнителни продуценти на филми като: „Лице на заем” с Джон Траволта и Никълъс Кейдж и „Призракът и мрака" с Майкъл Дъглас и Вал Килмър. Рутър продуцира „Ударът”, адаптиран по бестселъра на Джон Гришам, както и „Сабрина” с участието на Харисън Форд. Други филми, на които е продуцент са: „Косвени жертви”, „Месец любов”, „Отбор глупаци”, „Предай нататък”, както и „Мъжът в къщата” с участието на Томи Лий Джоунс. Рутър продуцира и два документални филма „The Dalai Lama” и „Heart of America”, като приходите от тях са дарени за жертвите от урагана Катрина.
В момента Рутър работи по проекти за Warner Bros. и Paramount.

ДЕБОРА ДЖЕЛИН НЮМАЙЪР (продуцент) е собственик и управител на Outlaw Productions, компания която е наследила от покойния си съпруг Боби Нюмайър. Компанията е продуцирала над 27 филма, включително „Секс, лъжи и видео” (носител на наградата Златна Палма на филмовия фестивал в Кан), „Новият Дон Жуан”; „Договор за Дядо Коледа”, както и двете му продълженията; драмата „Пробив”, екшъна „Тренировъчен ден”, както и комедията „27 сватби”.
      
АНДРЕ ЛАМАЛ (изпълнителен продуцент) наскоро работи като изпълнителен продуцент на филма „Елегия”. Преди това работи по: „Заветът”, „Дяволът в Емили Роуз”, „Скрити белези”. Продуцент е на „Срещи в парка” и „Последна целувка”. Преди това Ламал е съпродуцент на „Есен в Ню Йорк”, „Раздвоение” и „200 цигари”.

НАНСИ ХЕЙГЪЛ (изпълнителен продуцент) започва работа в развлекателната индустрия, като мениджър на дъщеря си Катрин Хейгъл. Също така й помага да се установи като една от най-търсените актриси в Холивуд.
Първият проект на Хейгъл като изпълнителен продуцент е романтичната комедия „27 сватби”.
Предстои й работа като изпълнителен продуцент на драмата „Life As We Know It”. Филмът е с участието Катрин Хейгъл. В него се разказва за двама души, грижещи се за осиновената дъщеря на техни приятели. Предстои да излезе по екраните през септември 2009г.
Други продуцентски проекти на Нанси са: „Girl Most Wanted”, както и „Bicoastal Babe”.
      
РАЙЪН КАВАНА (изпълнителен продуцент) е директор на продуцентската компания ‘Relativity Media’. Кавана заедно със своя колега Линууд Спинкс създават бизнес и финансови сгради за голям брой студия и продуцентски компании и влагат в своите проекти над 3.2 милиарда долара. Кавана ще е изпълнителен продуцент на филмите: „Conquistador”, в който ще участва три пъти номинирания за Златен Глобус, Антонио Бандерас; „Morgan's Summit”, със сценарист и режисьор носителят на Оскар, Том Шулман; и „The Great Pretender”, с участието на номинирания за Еми и Златен Глобус, Иън Макгрегър. Други филми, които Кавана финансира и на които е изпълнителен продуцент са: „Земята на мъртвите”, „Интернешънъл”, „Легендата за Десперо”, „Смъртоносна надпревара”, „21”, „Банковият обир”, „Войната на Чарли Уилсън”, „Ескорт до затвора”, „Футболна банда”, „Обявявам ви за законни Чък и Лари” и „Кралството”.
      
РЪСЕЛ КАРПЕНТЪР (оператор) печели Оскар за работата си по изключително успешната драма „Титаник” на Джеймс Камерън. Двамата работят съвместно и по филма „Истински лъжи”. Преди „Грозната истина” Карпентър работи с режисьора Робърт Лукетик и по филмите „Свекървище” и „21”. В момента снима трилъра „Locker 13”.
Наскоро Карпентър работи по трилъра „Пробуждане” на режисьора Джоби Харолд и с участието на Джесика Алба, Хейдън Кристенсън и Лина Олин. Негови постижения са още: двете части на екшъна „Ангелите на Чарли”, трилъра „Парламентьорът” с участивто на Самюел Л. Джаксън и Кевин Спейси, „Шепот на пари”, „Трудна мишена”, „Смъртна присъда”, „Нападението на 50-метровата жена”, „Гробище за домашни любимци 2”, комедията „Свалячът Хал” с участието на Гуинет Полтроу и Джак Блек, „Индианец в шкафа”, „Човекът с косачката”, „Соларна криза” и др.
      
МИСИ СТЮАРТ
(художник) Нейната работа наскоро бе видяна в хитовия филм за блек джек „21”. Филмът е режисиран от Робърт Лукетик. „21” е четвъртият филм, в който Стюарт работи в екип с Робърт Лукетик. Преди това са работили по: „Професия блондинка”, „Спечели среща с Тед Хамилтън” и „Свекървище”.
Тя завършва изящни изкуства и литература в колежа „Бенингтън”. В края на 80-те години интересът й се прехвърля от картините към киното. Премествайки се в Портланд, Стюарт започва работа с няколко независими кинотворци един, от които е Гюс Ван Сант. С него прави „Drugstore Cowboy”, „Моят личен Айдахо”, „To Die For” и спечелилият Оскар „Добрият Уил Хънтинг”.
Други нейни постижения са: „Playing By Heart”, „Лунният път” и „Професия блондинка 2”, а наскоро „Любовен пир”. Скоро ще видим и работата й по филма „I Know What Boys Like”.
      
ЛИЗА ЗИНО ЧУРГИН, A.C.E. (монтаж) получава номинация за Оскар за работата си по филма на Лас Халстрьом „Правилата на живота”. Други нейни постижения са филмите: „Гордост и слава” на режисьора Гавин О’Конър, „Хенри Пул е тук” на режисьора Марк Пелингтън, „Последна целувка” на Тони Голдуин, „Нищо общо” на Къртис Хенсън, „Къща от пясък и мъгли” с участието на Бен Кингсли и Дженифър Конъли, „Сватбеният агент”, „Лунният път”, „Да се събудиш в Рино”, „200 цигари”, „Гатака”, „Осъденият на смърт идва” с режисьор Тим Робинс и с участието на Шон Пен и Сюзън Сарандън, „Хапки от реалността”, който е режисьорския дебют на Бен Стилър и др.
      
БЕТСИ ХЕЙМАН (костюми) работи по някои от най-известните филми през последното десетилетие, включително „Криминале” и „Глутница кучета” на Куентин Тарантино и „Джери Магуайър”, „Почти известни” и „Ванила Скай” на Камерън Кроу. Родом от Чикаго, Хейман е любимка и на Брет Ратнър, работейки заедно с него по филмите “Червеният дракон” и „Семеен човек”. Хейман е дизайнер на костюмите и на филма „Извън контрол” на режисьора Стивън Содърбърг и с участието на Джордж Клуни и Дженифър Лопес. Съвсем наскоро работи по филма на Тери Звигоф „Поверително от колежа за изкуства”, с участието на Джон Малкович и по „Игра по ноти” с Ума Търман. Предстои да е дизайнер на костюмите и на „Funny People”, филм на Джъд Апатоу.
      
Изгряващата звезда във фимовата музика, АРЪН ЗИГМАН (музика) бързо си утвърждава бляскава репутация със своята изящни и емоционално наситени мелодии.
Пианист от дете, Зигман има невероятен слух за това, което може да се превърне в уникална мелодия. С чувството си за ритъм и използвайки различни стилове, той започва своята музикална кариера като продуцент и правещ аранжимента на песните на много известни музикални звезди като: Арета Франклин, Натали Кол, Фил Колинс, Тина Търнър, Пати Лабел, Крисина Агилера и други. После Зигман развива своята кариера като започва да прави музика за игрални филми като: „Мулан”, „Какво общо има това с любовта”, „Клетка за птици” и „Покахонтас”. Зигман прави своя удар през 2002г, композирайки музиката за филма на Ник Касавитис „Джон Кю” с участието на Дензъл Уошингтън. По-късно работят съвместно и по драмата „Тетрадката” с участието на Джина Роуландс и Джеймс Гарнър, както и по предстоящата драма „My Sister's Keeper”, продукция на New Line Cinema. През 2006г. Зигман работи по танцувалния филм „Стъпка нагоре” и по неговото продължение „В ритъма на танца 2: Улиците”. Други негови постижения са: „Алфа дог” отново на режисьора Ник Касавитис, „Флика”, „Мост до Терабития”, „10-та и Улф”, „Семейство Браун”, „Чък за късмет” с участието на Джесика Алба и Дейн Кук. Последно Зигман работи по хита „Сексът и градът” и „Предложението”.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
10/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Даниел Симеонов
[+] 24 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Димитър Стайков
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Неда Ковачева
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 54/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg