Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мрежа от лъжи

Актьорския състав - Мрежа от лъжи / информация за филма

Body of Lies 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорския състав

18.11.2008  |   синефиш.бг

ЛЕОНАРДО ДИКАПРИО (Роджър Ферис) е носител на Оскар. Има и три номинации от Академията. Последната номинация за Оскар получава през 2007г. за филма „Кървав диамант”. Същата година той печели номинации за Златен Глобус, BAFTA и други награди за участието си в „От другата страна” на Мартин Скорсезе, който спечели Оскар за най-добър филм.
През 2004г. печели номинация за Оскар за ролята си в „Авиаторът” на Скорсезе, както и награда Златен Глобус за най-добър актьор в драма. Същата година ДиКаприо е избран за актьор на годината на Филмовия Фестивал в Холивуд.
Предстои му участие във филма на Сам Мендес „Revolutionary Road”, където ще си партнира с Кейт Уинслет и в трилъра „Ashcliffe” на режисьора Мартин Скорсезе.
Роден в Холивуд, Калифорния, ДиКаприо започва да играе на 14 години. Дебютът му в киното е през 1993г. с филма „This Boy’s Life”, където играе редом до Робърт де Ниро и Елън Баркин. По-късно същата година участва с Джони Деп в „За какво тъгува Гилбърт Грейп”, за който получава първите си номинации за Оскар и Златен Глобус. През 1995г. участва в три различни филма, започвайки с уестърна „Бърз или мъртъв” с участието на Шарън Стоун, Джийн Хекман и Ръсел Кроу.
През 1997г. участва в блокбъстъра „Титаник”, за който получава номинации за Златен Глобус и Оскар.
Други филми, в които участва: „Желязната маска”, „Плажът”, „Хвани ме, ако можеш”, „Бандите на Ню Йорк” и други.
Извън актьорската си игра, ДиКаприо е добре познат с отдадеността си към околната среда. Наскоро написа и продуцира документалния филм „11-ия час”.

РЪСЕЛ КРОУ (Ед Хофман) е един от най-уважаваните актьори на своето време. През 2001г. печели Оскар за участието си в „Гладиатор”.
Кроу получава третата си номинация за Оскар за изпълнението на Д-р Наш във филма „Красив ум”. По-късно печели номинация за Златен Глобус за ролята си в „Късметлията”. Печели номинация за Златен Глобус и за участието си във филма „Господар и командир”.
Наскоро работи отново с режисьора Ридли Скот по драмата „Американски гангстер”, където играе редом до Дензъл Уошингтън, а с Крисчън Бейл игра в „Ескорт до затвора”.
Предстоящи филми с негово участие: „State of Play” с Хелън Мирън и Бен Афлек, както и „Nottingham”, което е нова гледна точка на историята за Робин Худ.
Роден в Нова Зеландия, Кроу е отгледан в Австралия, където за пръв път се проявява на екрана. В три поредни години е награждаван от Австралийския Филмов Институт (AFI), започвайки от 1991г., когато е номиниран за най-добър актьор в главна роля за филма „The Crossing”. Кроу прави своя американски филмов дебют през 1995г. с уестърна „Бърз или мъртъв”, където си партнира с Джийн Хекман, Шарън Стоун и Леонардо ДиКаприо.
Други филми, в които участва са: „Поверително от еЛ еЙ”, „Доказано жив”, „Виртуален убиец”, „Време за раздяла”, „The Sum of Us”, „For the Moment”, „The Silver Brumby” и други.

МАРК СТРОНГ (Хани) наскоро участва в два филма, прожектирани на международния фестивал в Торонто: във филма на Гай Ричи „RocknRolla” и в драмата „Good” с Виго Мортенсен. И двата филма предстоят да излязат по кината късно тази година. Други негови предстоящи филми са: „The Young Victoria” и драмата „Endgame”. По-късно отново ще работи с Гай Ричи по „Sherlock Holmes”, където в ролята на известния детектив ще участва и Робърт Дауни Джуниър. След това ще работи по комедията на режисьора Матю Вон „Kick-Ass”.
Други филми, в които участва: „Един ден от живота на г-ца Петигрю”; фентъзи драмата на Матю Вон „Звезден прах”; трилъра на Дани Бойл „Съншайн”; „Тристан и Изолда”; „Сириана”; „Оливър Туист” на Роман Полански; „Револвер” на Гай Ричи; „It’s All About Love”, „Heartlands”, „Captives” и други.
Роден в Лондон, Стронг завършва право в Германия преди да се върне и да учи английски език и драма в Университета ‘Роял Холидей’ в Лондон.
Стронг получава номинация за телевизионната награда BAFTA за ролята си в „The Long Firm” през 2004г. Стронг участва в много пиеси на сцената на лондонския Уест Енд.

ГОЛШИФТЕХ ФАРАХАНИ (Аиша) е една от най-известните Ирански актриси, която печели много международни престижни награди. „Мрежа от лъжи” е нейния американски филмов дебют.
Дъщеря е на актьора и театралния режисьор Безхад Фарахани и е сестра на актрисата Шагхайех Фарахани. Родена е в Техеран и като малка започва да изучава пиано и музика. Трябвало е да продължи обучението си във Виенската консерватория в Австрия, но вместо това решава да преследва мечтата си на актриса. Прави своя филмов дебют на четиринайсет годишна възраст във филма „The Pear Tree”, за който получава награда ‘Crystal Simorgh’ на 16-тия филмов фестивал в Техеран. По-късно поучава две номинации за награда „Crystal Simorgh”: за работата си по „The Tear of the Cold” и „Boutique”.
Филми, в които участва: „Half Moon”, носител на награда ' Golden Seashell’ през 2006г. на филмовия фестивал в Сан Себастиян; „Santoori”; „M for Mother”; „Haft Parde”; „Deux Anges”, „The Fish Fall in Love”, „Bab'Aziz – The Prince Who Contemplated His Soul” и „The Wall.”

ОСКАР АЙЗАК (Басам) наскоро участва във филма на Стивън Содърбърг „Че” с Бенисио дел Торо в ролята на Че Гевара. Предстоящите му филми включват: „Balibo” и „Agora”, в който участва с Рейчъл Уайз на режисьора Алехандро Аменабар.
Преди това участва с Рада Мичъл в „Pu-239”. Участва в трилъра на Вадим Перелман „The Life Before Her Eyes” с Ума Търман и Еван Рейчъл Ууд.
През 2004г. получава престижната награда ‘Princess Grace’, която се дава веднъж годишно, в дисциплините театър, танци и филми, от ‘Princess Grace Foundation-USA’.
В момента Айзък живее в Ню Йорк, където пише и изпълнява музика с групата си.

САЙМЪН МАКБЪРНИ (Гарланд) наскоро бе видян в историческата драма с Кийра Найтли и Ралф Файнс „The Duchess”. Предстои да го видим в „Boogie Woogie” и „Hippie Hippie Shake”.
Други филми, в които участва: „Златният компас”, „Последният крал на Шотландия” с Форест Уитакър, „Приятели с пари”, „Манджурският кандидат”, „Human Touch”, „The Reckoning”, „Bright Young Things”, „Being Human” с Робин Уилямс и други.
Освен актьор в киното, Макбърни е и международно признат театрален артист. Той е арт директор на лондонската театрална компания ‘Complicite’. Той поставя, режисира и изиграва над 30 продукции по целия свят и печели много международни награди.

АЛИ СУЛИМАН (Омар Садики) прави своя дебют в американското кино с филма на Питър Берг „Кралството”, където играе ролята на арабски полицай, помагащ на ФБР.
Преди това участва в „Paradise Now”. Филмът печели номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм и така става единственият палестински филм, печелил такава награда.
Други филми, в които участва: „Сирийската булка”, „The Barbeque People”, „The Diary of a Male Prostitute”, „The Check Point”, „The Border”, както и „Chronicle of a Disappearance”, който печели наградата ‘Luigi De Laurentiis’ на филмовия фестивал във Венеция през 1996г.
Наскоро участва в „Lemon Tree”, в който бе избран за най-добър актьор на 2008г. на Румънския филмов фестивал.
Роден в Израел, той завършва училище за актьорско майсторство в Тел Авив и започва своята в кариера с главни роли в театъра.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Cinefish.bg
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Владислав Апостолов
[+] 24 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Стайков
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ивайло Петков
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Калина Гарелова
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 68/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg