Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

21

За филма - 21 - 21 / информация за филма

21 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За филма - 21

10.4.2008  |   синефиш.бг

„Кой не иска да отиде във Вегас и да направи удар, не заради късмета си, а затова, че знае как да го направи?” пита Кевин Спейси, описвайки историята на „21”. Спейси казва, че това за него е като сбъдната мечта, базирана на истински факти за съществувала през 90-те години група студенти по математика. „Харесва ми съпоставянето между тези деца, живеещи в Бостън, където са били зубрачи с химикалки в джобовете си и живота им във Вегас, където могат да са всеки, който поискат.”

Робърт Лукетич, режисьор на филма, добава: „Във Вегас може да си който и какъвто искаш. Тези деца са звезди. Те притежават ключовете за Лас Вегас. Имат достъп до неща, за които повечето от нас могат само да мечтаят.”

Преди време продуцентът Дейн Брунети чува истории за група математически гурута, които използват способностите си да победят играта блекджек и да отмъкнат милиони от казината във Вегас. „Откакто играя тази игра съм поразен от факта, че е непобедима”, казва Брунети. „По-късно мой приятел вечерял с човек, който ползвал метода с броене на картите. Осени ме идеята, че това е страхотна история за филм”. Брунети знаел, че тази идея ще се хареса и на Кевин Спейси.

Продуцентът Майкъл де Лука казва, че историята пленява, всеки който мечтае да бие играта. „Винаги съм бил фен на блекджек”, казва той, „Затова след като прочетох историята се опитах да приложа метода с броенето. Трудно е, освен ако не си гений в математиката, но е заразително. Моментите, в които броиш правилно и вземеш ръка с много пари, те карат да се чувстваш невероятно.”

Филмът е вдъхновен от опита на Джеф Ма, който е бил студент по математика в средата на 90-те години, когато е бил вербуван да влезе в блекджек екип. „Истинската причина да ме вербуват, е че са мислели, че съм добър, не само заради интелигентността ми, а и заради поведението ми в казината” казва той.

Ма посещава снимачната площадка много пъти както във Вегас така и в Бостън. „Това е история, която всеки иска да му се случи. Всеки иска да победи във Вегас и да живее по този стандарт”.

За режисьор на филма, продуцентите се обърнали към Робърт Лукетич. Продуцентът Майкъл де Лука казва, че Брунети и Спейси са били привлечени от представата на Лукетич за филма. „Това е напрегнат филм, с действие, хумор и романтични елементи и е вдъхновен от истински събития. Робърт успя да балансира всички тези елементи в една обща представа.”

„Режисирал съм няколко романтични комедии и горях от нетърпение да опитам нещо различно”, казва Лукетич.

Кейт Босуърт, която и преди е работила с Лукетич по филма „Спечели среща с Тед Хамилтън”, казва: „Робърт има невероятно чувство за хумор. Имам чувството, че когато съм с Робърт мога да правя всичко, а това не мога да го кажа за всеки”.


 
 
[+] cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Приятно филмче, но без изненади.
Cinefish.bg
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Нова телевизия
[+] Капитал
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Янко Терзиев
Среден резултат: 67/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg