Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чутовното нашествие на мечките в Сицилия

ЗА КНИГАТА - Чутовното нашествие на мечките в Сицилия / информация за филма

The Bears' Famous Invasion of Sicily 2019
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА КНИГАТА

21.10.2020  |   синефиш.бг
Дино Будзати е изключителен разказвач, с елегантно чувство за хумор и точно перо за човешката и мечешката природа,  които  не  са  толкова  различни,  колкото  си мислите.  Будзати  измисля  и  илюстрира  мечешката история за племенниците си, които редовно му гостуват в сряда. 

Разказът  за  мечешкото  нашествие  услужливо започва с кратки, но умели, представяния на мечоците и техните  противници  –  хората  на  Великия  херцог. Сицилианските  мечки,  управлявани  от  крал  Леонтий, живеят по високите планински върхове, където храната е оскъдна,  климатът  е  суров,  а  те  са  трудолюбиви  и сплотени. При една разходка двама ловци отвличат мечето Тонио, син на Леонтий.

Мечешкият крал малодушно избира да каже, че наследникът му е загинал, вместо да признае отвличането и да организира поход за спасяването му. Това е и първият намек за читателя, че Будзати няма да разкаже традиционна история за бащина храброст и смело спасяване. Минават години, преди през една особено сурова зима да започне нашествието на мечките към долината. За Леонтий това е и удобен случай да потърси Тонио. Следват чутовни битки, прояви на безразсъдна смелост, жестокост, лукавост, лицемерие, две магии и още куп приключения. Ако Будзати не ви е изненадал до този момент, ще го направи, като отдели място и за събитията след победата на мечешкия народ над  хората.

Какво  се  случва  след  като  победителите  победят  и  правдата възтържествува? Ще се отрази ли добре на морала на мечките охолният и спокоен живот? Ще устоят ли на съблазните на лукса неизкушените до този момент поданици на крал Леонтий?

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg