Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Венецианският търговец

История на проекта - Венецианският търговец / информация за филма

The Merchant of Venice 2004
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

История на проекта

11.7.2008  |   синефиш.бг
Макар че е една от най-завладяващите пиеси на Шекспир, противоречивия характер на пиесата винаги са осуетявали многобройните опити на продуценти и режисьори да я пресъздадат на голям екран.


Дори Орсън Уелс, който е един от първите опитал се да филмира “Венецианският търговец” е принуден да се откаже поради амбициозността на проекта. Продуцентът Навиди коментира “никой не е заснемал тази пиеса на кино филм. Мисля че публиката ще бъде много заинтригувана най-малкото защото това е единствената не-филмирана до момента значима Шекспирова творба.”


“Години след първоначалното ми идея срещнах Майкъл Радфорд в Лос Анджелис и понеже винаги съм искал да работя с него предложих му “Венецианският търговец”. Той каза, че е заинтригуван, но никога не е снимал Шекспир, а аз му казах, че това е още по-добре.”

 
Когато Радфорд и продуцентите Навиди и Брокоу обсъждат подхода към филма, единодушно решават, че най-добре би било да се постигне правилния баланс между драматичния и комедийния заряд на пиесата, но най-важната задача е да се намери актьорът, който може да пресъздаде централния образ на Шайлок, един от най-прочутите Шекспирови персонажи. Тогава Брокоу предлага Ал Пачино, с който в момента снимал “Ангели в Америка”. Ал Пачино от своя страна веднага проявил силен интерес към ролята, в качеството й на предизвикателство, с което малцина актьори могат да се справят.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg