Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Газ до дупка

Интервю с ГАЯ УАЙС - Газ до дупка / информация за филма

Overdrive 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Интервю с ГАЯ УАЙС

29.5.2017  |   синефиш.бг
Можеш ли да опишеш филма с няколко думи?
Ами, филмът е коли, силни жени и красиви забавни мъже. С две думи, група хора крадат стари и красиви коли.

Какво почувства, когато прочете сценария за първи път?
Помислих си, че е много готин, защото това очевидно е екшън филм, но има много хумор в него, както и едновременно усещане за Нова вълна, но и за класика.

Какво ти хареса най-много във филма - тематиката, режисьорът, местоположението на снимките?
Много ми хареса сценарият, когато го прочетох, а също ми хареса и ролята на Девин, защото тя е много силна жена. Хареса ми и фактът, че това е американска история, развиваща се във Франция, но с много хумор и сарказъм. Беше много интересно.

Това е първият ти екшън филм. Какво беше различното между него и предишните ти филми?
До момента съм се снимала само в исторически филми. Затова бях много развълнувана, че ще се снимам като момиче на моята възраст и в моята епоха. Момиче, което бе отракано и забавно, което е по-близо до това, което съм аз.

Защо те избраха за ролята, според теб?
Предишната ми роля беше много силна и смятах, че ме поканиха на прослушване заради нея. След това си поговорихме хубаво с Антонио и смятам, че се сработихме от самото начало.

Разкажи ни повече за своята героиня.
Девин е отракано и нахално момиче, което е пътувало много, но е прекарало много време и в Марсилия. Тя винаги е била привлечена от лошите момчета. В един момент от филма тя казва, че баща й е бил механик и е поправял коли. Тя е мъжкарана, вероятно е израснала без майка си, само с баща си, и затова е била много близка с него. Същото като момчетата, тя иска да върви по стъпките на баща си и изпитва страст към колите.

Какви бяха отношенията ти с другите актьори?
Ужасни! Не. Първо се запознах с Фреди, имахме репетиция в Париж. Щяхме да играем гаджета, затова бе супер да се срещнем преди снимките. И бяхме много еднакви, разбирахме се, защото и двамата сме от английската култура. Аз съм френска англичанка, но каквато и шега да кажеше, аз я разбирах.
После се запознах с Ана и също си паснахме чудесно. Тя е огнено момиче и моя противоположност във филма. А Скот е много мил. Прекрасен човек. Четиримата бяхме страхотни. Но не само четиримата. Срещнахме още много невероятни хора. Саймън, който играе Морие. Той е луд, напълно изумителен актьор. Клемънс, който е другият лош. Много съм щастлива, че се запознах с такива чудесни хора. И не само актьорите, екипът също беше невероятен. Определено ще поддържам връзка с много хора от този филм.

Коя бе най-сложната за снимане сцена?
Честно казано, снимахме летен филм през зимата, така че времето беше доста тежко. Трябваше да снимаме една сцена по бански на плажа. Изобщо не бяхме облечени много. Но най-тежката сцена за мен бе на пристанището в Марсилия. Беше страшно ветровито и много студено, косата ми бе върху лицето ми. Беше много тежко, защото непрекъснато се борехме с вятъра.

Във филма има много красиви коли. Това важно ли бе за теб? Харесваш ли колите?
Брат ми и баща ми много обичат колите, особено брат ми, който е инженер. Аз обичам всичко красиво, но не си падах по колите преди този филм. Но беше невероятно да си заобиколен от тези коли. Даже започнах да ги харесвам. Научих всичките марки! Определено бях ги чувала, но сега вече знам коя коя е!

Има много каскади във филма. Това беше ли забавно за теб? Ти изпълни ли някоя от тях?
Да, аз обичам каскадите и съм правила такива в миналото. Повече каскади с ръкопашен бой и с мечове. Изучавала съм източни бойни изкуства, така че това ми харесва. В този филм, Девин не прави много. Да, има намеци, че тя краде нещо, но единствената й каскада е когато блъска една кола с автобус. Не ми позволиха да направя много неща, но въпреки това си беше доста хубаво.

Хареса ли ти Южна Франция?
Да, много. Аз съм израснала в Париж и Лондон, но понякога сме ходили в Южна Франция със семейството ми през лятото. И започнах да играя във Франция, в театъра. Понякога правехме летни турнета в Южна Франция. Имам страхотни спомени от там.

А Марсилия?
Харесвам Марсилия, макар че не познавам града толкова добре. По-добре познавам Антиб и Ница, но открих и Марсилия. Тъй като съм израснала в Париж, имах много предразсъдъци.
В сценария, когато го прочетох за първи път, той беше описан като пиратски град, така че направо си представяш Тортуга от "Карибски пирати". Но беше много хубав град. Хората са прекрасни, а храната е невероятна.

Имаш ли любими актьори, които са те вдъхновявали?
Винаги съм обичала Ал Пачино. Винаги съм обичала Марк Руфало. Мисля, че той е фантастичен актьор. Странно е, че имам повече любими актьори, отколкото актриси. Това е може би защото едва днес имаме интересни женски роли във филмите. Много дълго време женските роли бяха само поддържащи. Много се възхищавам на Алисия Викандер, на всичко, което тя прави. Тя е фантастична. Кира Найтли също винаги ме е вдъхновявала. Много харесвам нейните избори на филми.

Имаш ли любим герой от този филм?
Обичам Девин, защото се идентифицирам с нея. Но като Девин, харесвам и Гарет. Мисля, че той е забавният от двамата. Когато имахме тежки или драматични сцени, той винаги внасяше доза лекота.

Кои са любимите ти сцени от филма?
Вероятно не ми беше любима, когато четох сценария, но по време на снимките най-много ми хареса сцената между Гарет и Девин, когато те са на балкона и флиртуват за първи път. Зад тях се вижда виенското колело. Беше много хубаво, отпускащо, романтично. Много ми хареса. Смятам, че това е красива сцена и с Фреди много се забавлявахме, когато я снимахме.

Можеш ли да разкажеш забавни истории от снимките?
Да, има доста такива. Толкова много неща се случиха, защото Ана, Фреди и аз бяхме постоянно заедно със Скот. Денонощно. Когато приключвахме нощем снимките, вечеряхме заедно и наистина се опознахме.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg