Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Kingsman: Златният кръг

ЕКШЪН ДО ДУПКА - Kingsman: Златният кръг / информация за филма

Kingsman: The Golden Circle 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕКШЪН ДО ДУПКА

19.9.2017  |   синефиш.бг
Ако смелите образи и убийствения хумор успяха да отличат „Kingsman: Тайните служби“, то това принос имаха и екшън сцените. От представянето на Ланселот, героя на Джак Дейвънпорт, който се справя с група злодеи без да му мигне окото преди да му се наложи да се раздели на две, до кръвопролитието в църквата под звуците на Lynyrd Skynyrd и финалната битка в планинското леговище на Валънтайн, Вон и Брад Алън, режисьорът на каскадьорския екип, създават поредица от енергични, стимулиращи и спиращи дъха моменти с екшън. Вон признава, че предизвикателството в „Златният кръг“ е не просто да се повторят тези моменти. „Този път екшън сцените са различни“, казва той. „Няма експлодиращи глави. Те бяха част от развитието на сюжета и макар че във визуално отношение си бяха истинска лудост, хората толкова харесаха това. Така че и в този филм има два или три момента, когато историята ми позволява да направя нещо лудо и забавно, но то съвсем не е случайно“.

„Kingsman: Златният кръг“ няма да подмине запазената марка лудост от първия филм, от преследването с коли в началото на филма, по време на което Егси трябва да се бори за живота си в едно такси на Kingsman, обикалящо из Лондон, до атаката с всички сили над имението на Попи, и разправията в един бар, която напомня битката в кръчмата от първия филм. „Този път бойните сцени са още по-откачени“, казва Еджъртън. „Но по отношение снимките на терен, Матю опита нещо различно. Има сцени в новия филм, които все едно са заснети в един размазващ кадър, но не може да се сравняват с култовата сцена в църквата. Той по-скоро прави нещо на съвсем ново ниво“.

Отново Вон се придържа към правилото всички каскади и екшън сцени да изглеждат съвсем достоверни. „Схемата на автомобилното преследване беше невероятна“, казва продуцентът Адам Болинг. „Снимахме го почти изцяло из улиците на Лондон. Трябваше да направим две различни таксита, каквито не сте виждали никога“. Стивън Уорнър, отговорникът по визуалните ефекти, обяснява как са се получили нещата. „Матю искаше таксито на Kingsman да изглежда като състезателна кола. Затова трябваше да построим автомобилите от самото начало, по поръчка. Каскадьорите определено харесаха това!”

Режисьорът се осланя на свое лично изживяване за една от другите ключови екшън сцени, в която Егси и Уиски заминават под прикритие за италианските Алпи и се изправят срещу нещо, което не са си представяли, возейки се в ски лифт, който започва да се върти шеметно без никакъв контрол. „Тези неща се въртят наистина“, казва Вон, на когото идеята хрумва по време на семейно пътуване в такъв, но далечно по-спокойно движещ се лифт. „Помислих си какво ще стане ако започнеш да се въртиш“. В резултат се получава една динамична и дива сцена, в която Еджъртън и Паскал наистина шеметно се премятат. „Създадохме лифт, който може да се върти с до 30 оборота в минута,” казва Стивън Уорнър. „Така че като видите актьорите залепени до стената, те наистина са залепени там“.

Но Вон няма намерение да спира и планира трета част на поредицата, която ще забърка Егси и останалите от Kingsman и Statesmen в нови приключения. „Имам страхотна идея за „Kingsman 3“, подхвърля Вон. „И тя ще е в посока, за която никой не може да се досети. Вторият филм подсказва много за това, което ще се случи в третата част. Очаквайте да откриете един съвсем нов свят...“

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg