Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Kingsman: Златният кръг

ДОБРЕ ДОШЛИ В STATESMEN - Kingsman: Златният кръг / информация за филма

Kingsman: The Golden Circle 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ДОБРЕ ДОШЛИ В STATESMEN

19.9.2017  |   синефиш.бг
Началото на „Златният кръг“ е повече от шокиращо: организацията е подложена на унищожително нападение. „Това кара Егси да излезе на светло, да разпери криле и да се срещне с други хора,” обяснява Вон за този епохален момент. „Нямах желание да взривя Kingsman, просто така се случи“.

След атаката Егси обединява сили с Мерлин, който е единственият друг оцелял, за да разследват кой стои зад нея. ‘Doomsday Protocal’ на Kingsman ги отвежда в Кентъки, където те откриват, че тяхната организация не е единствената в международния шпионаж. Добре дошли в щедро финансираната изцяло американска организация Statesman.

„Това е американският еквивалент на Kingsmen и сега двете организации трябва да работят заедно“, обяснява Вон. „Американците и англичаните имат общ език, но са много различни като култури. Исках да използвам тази особена връзка. В „Kingsman: Тайните служби“ зрителите харесаха как Колин Фърт и Тарън Еджъртън, които принадлежаха на два различни свята, се срещнаха. Исках да използвам тази линия и да я продължа със сблъсъка между Америка и Англия“.

Вон и Голдман замислят Statesmen като организация на милиардери, чиито опити в търговията с бърбън им носят огромно богатство и съответно средства да създадат невероятни джаджи и оръжия, далеч задминаващи тези на Kingsmen. Но докато при Kingsmen всичко опира до стил и изтънченост, Statesmen действат като типични американци. „Като дете обожавах филмите за каубои“, казва Вон. „Мислех, че са много яки и исках да се позабавлявам с американските клишета. И докато в първия „Kingsman” имаше бойни сцени с участието на един чадър, тук реших да го заменя с ласо. Дадох им супер яки камшици и револвери, които вместо с шест куршума стрелят с 12“.

Докато Kingsman действат, всъщност са действали, от шивашкия магазин Savile Row, дискретно и елегантно прикритие за една дискретна и стилна организация, щаб квартирата на Statesman е много различна, много по-голяма, нещо съвсем друго. Всъщност това е огромна дестилерия за уиски в сърцето на Кентъки – още едно голямо предизвикателство за художника Дарън Гилфорд. „Матю определено искаше да придаде американско усещане”, казва Гилфорд, който трябва да построи и гигантския личен самолет на Statesmen. „Започнахме проучвания за културата на американския юг. Това беше основата, върху която трябваше да създадем всичко за Statesmen. Под прикритието на дестилерията, над земята няма и намек за това, че става въпрос за шпионска организация. Под земята обаче искахме да пресъздадем точно културата на бърбън ценителите в шпионските лаборатории, което беше доста забавно“.

Макар че Statesman е огромна организация, основните агенти, с които се срещат Егси и Мерлин, са: Шампанско (Джеф Бриджис), Текила (Чанинг Тейтъм), Джин (Холи Бери) и Уиски (Педро Паскал). „Всички тайни агенти на Statesman изглеждат като най-големите звезди на Холивуд“, смее се Еджъртън. „Всичко е много странно“.

Първият агент на Statesman, с когото се срещаме, е Текила на Тейтъм, арогантен шпионин, който бързо печели надмощие над двамата британски натрапници. „Той е един от най-младите агенти, без много опит,” казва за своя герой Тейтъм. „И определено го бива да създава проблеми“. Актьорът е първия избор на Вон и Голдман за ролята. „Чанинг е невероятно забавен“, казва Джейн Голдман. „Освен това е със забележителна физика“.

Джин, героинята на Бери, е специалистката по всевъзможни технически джаджи на организацията, донякъде равностойна на Мерлин. „Никога не съм играла толкова запозната с техниките героиня“, казва носителката на „Оскар“. „А в Джин има и нещо повече. Тя може да е много опасна“.

За ролята на Шамп (съкратено на Шампанско, което за него е „прекалено студено“), опитния шеф на организацията, Вон кани актьор от класата на Джеф Бриджис. Добре запознат с ролите на каубои, които често играе през годините, Бриджис се пуска в спомени за баща си, Лойд Бриджис, и друг свой известен герой – Дивия Бил Хикок – като подготовка за ролята. „Шамп може да бъде лаконичен на моменти, както и много див“, споделя Бриджис. „И той определено си пада по пиачката. Но пък харесва работата си като шеф на тази организация с брилянтни умове – нещо, с което мога да го оприлича на моя баща.“

Човекът от Statesmеn, с когото Егси прекарва най-много време, е агент Уиски, изигран от Педро Паскал,  звездата от сериала „Игра на тронове“. „Отношенията ни с Уиски са невероятни“, казва Еджъртън. „Егси усеща липсата на Хари като бащина фигура и Уиски лека полека влиза в тази роля. Но той е по-млад мъж, ренегат, донжуан и не е чак толкова разумен, колкото би бил Хари“.

Както Хари Харт е вдъхновен от Дейвид Нивън, Вон създава агент Уиски по специален образец. „Мога да го опиша като мъжа от рекламата на Marlboro, с примеси от Джеймс Кобърн и Бърт Рейнолдс“, казва режисьорът. „Той има тази наперена походка. Изглежда точно като Рейнолдс. Кога за последен път сме гледали на екрана герой в стила на Бърт Рейнолдс, със същата усмивка, мустаци и каубойска шапка? Тогава се появи Педро и веднага си помислих: Намерих го“.

Паскал, познат с ролята на Червената пепелянка от сериала на HBO „Игра на тронове“, се присъединява към актьорския състав след телефонен разговор с Вон, който му представя своята идея за героя. Той признава, че е бил привлечен от образа на бунтар. Това е човек, който донякъде непрекъснато живее на ръба. „Джак има много практична логика“, казва актьорът. „Възползвай се от деня и сграбчи всяка възможност да се забавляваш. Не бих го нарекъл гадняр. За мен той е умник. Важното за него е да се забавлява“.

Общото между всички актьори, които играят агенти на Statesmen, е обожанието към „Kingsman: Тайните служби“. „Не се замислих дори за миг дали да участвам“, признава Бриджис. „Бях убеден, че ще бъде невероятно забавление“. Педро Паскал, който има много приятели в Лондон, признава, че оригиналният филм се е превърнал в нещо като национално съкровище. „Познавам хора, които обожават „Kingsman“, смее се той. „Питаха ме какво правя в Лондон и аз им казах, че снимам продължението на „Kingsman“. Те направо откачиха: БОЖЕ МОЙ! ОБОЖАВАМ ТОЗИ ФИЛМ!“

Тейтъм пък признава, че първият филм направо му отнесъл главата. „Той преобърна жанра с краката нагоре“, казва актьорът. „Матю заяви категорично: Няма никакви правила, с които да се съобразявам. Ако въобще има правила, трябва да ги наруша“.

А когато става дума за нарушаване на правилата…

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg