Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история

Героите и екипът - Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история / информация за филма

American Crime Story 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Героите и екипът

29.1.2016  |   синефиш.бг
Куба Гудинг-мл.
(като О Джей Симпсън)

Куба Гудинг-мл. произхожда не от актьорско, а от музикантско семейство. Баща му е ар енд би певец. Майка му - беквокалистка. Самият Куба се увлича по бойните изкуства преди да се запали по киното. Пробивът на големия екран идва през 1996 година с участието му във филма с Том Круз и Рене Зелуегър „Джери Магуайър“. За ролята в този суперхит печели „Оскар“, номиниран е за „Златен глобус“ и получава още куп награди. Списание „Пийпъл“ пък го обявява за един от най-красивите хора на планетата. Куба Гудинг-мл. привлича вниманието на критиката и публиката с участието си в „Мъже на честта“, „В какво се превръщат мечтите“ и „Колкото толкова“. Играе също в „Доблестни мъже“, „Снежни кучета“, „Инстинкт“, „Норбит“ и „Американски гангстер“.

Дейвид Шуимър
(като Робърт Кардашиян)

Със сигурност ще остане в историята на телевизията като Рос от „Приятели“. Ролята в популярния ситком му донесе не само много фенове, но и заслужена награда „Еми“. Преди да стане известен с комедийния сериал, Дейвид Шуимър се снима като гост в тв шоута и прави малки роли в холивудски продукции. Също така създава театралната компания Looking glass. След като се прочува като Рос той загърбва закратко малкия екран и се насочва към киното. Критиката оценява високо участието му в драмата „Дуейн Хопууд“. Дейвид отчита присъствие в „Джон Картър“, „Прилежен ученик“, „Шест дни, седем нощи“, „Да целунеш глупак“. Озвучава и анимацията „Мадагаскар“.

Джон Траволта
(като Робърт Шапиро)

С всяка своя роля той оставя дълбока следа и в Холивуд, и в сърцата на зрителите. Огромна популярност му донася образа на продуцент в „Игра по ноти“. Брилянтен и изключително забавен на екрана, Джон Траволта получава „Златен глобус“ за най-добър актьор. Публиката трудно може да го забрави и като наемния убиец в „Криминале“ на Куентин Тарантино. За тази роля е номиниран за „Оскар“ и за „Златен глобус“. Разбира се, неговата кариера не е от вчера. Траволта се превръща в супер звезда още през седемдесетте години с дискохита „Треска в събота вечер“ и с „Брилянтин“. Познаваме го още от „Виж кой говори“, „Феномен“, „Майкъл“, „Дъщерята на генерала“, „Парола: риба меч“, „Наказателят“ и много други.

Сара Полсън
(като Марша Кларк)

В биографията си е записала впечатляващи роли в киното, телевизията и театъра. Публиката я познава като една от звездите в „Зловеща семейна история“ на Райън Мърфи. В отделните части на тв антологията Сара влиза в коренно различни образи. Ролите на Корделия Фокс, на Лана Уинтърс и на сиамските близначки й носят номинации за „Еми“. След останалите й силни телевизионни изяви са тези в „Смяна в плана“ и „Студио 60“. Полсън е звезда и на големия екран в „Карол“ с Кейт Бланшет и Руни Мара и в „12 години в робство“ с Майкъл Фасбендър и Лупта Нионг’о. Успоредно поддържа успешна кариера на Бродуей.

Райън Мърфи
(изпълнителен продуцент и режисьор на пилотния епизод)

Въпреки че започва кариерата си като журналист и пише за „Маями хералд“, „Лос Анджелис таймс“, „Ню Йорк дейли нюз“ и „Ентъртейнмънт уикли“, днес той е едно от най-известните имена в телевизията. Продуцент, сценарист и режисьор Райън Мърфи стои зад тв хитове като „Клъцни срежи“ и „Кралици на ужаса“. Огромна слава му донася антологията „Зловеща семейна история“, която е номинирана за 70 награди „Еми“ (печели 13) и за 9 приза „Златен глобус“ (две от статуетките отиват при актрисите Джесика Ланг и Кати Бейтс). Мърфи също така е режисьор и изпълнителен продуцент на „Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън“.
В киното е познат с работата си по филма „С ножица в ръка“, в който участват Анет Бенинг и Гуинет Полтроу. Режисира също Джулия Робъртс в хита „Яж, моли се и обичай“.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg