Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зад волана

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Зад волана / информация за филма

Baby Driver 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКЦИЯТА

13.7.2017  |   синефиш.бг
“Той е добро момче, но зад волана е истински дявол.”

Това е Бейби (Ансел Елгорт), невинно изглеждащ шофьор на бегълци, който може да закара закоравели престъпници от точка А до точка Б, благодарение на своите дяволски умения и лична плейлиста, непрекъснато звучаща в главата му. Той разполага със свой маршрут за бягство, замислен според ритъма на определени мелодии, стигащи директно до ушите му от неговия добре зареден iPod. Мелодиите се обръщат в екстремно взети завои, превключване на предавки и непредвидими маневри, които отвеждат пътниците на най-голямото пътуване в живота им.

Комбинацията между високи скорости и култови песни превръща ЗАД ВОЛАНА в истинска експлозия от различни жанрове, един абсолютно уникален екшън трилър, дело на сценариста-режисьор Едгар Райт. 

Бейби работи за Док (Кевин Спейси), престъпен бос с поредица от банкови обири посред бял ден, успешни благодарение и на вярата му в шофьорските способности на Бейби. Бандата от професионалисти на Док включва още и Бъди (Джон Хам), бивш играч на Уолстрийт, превърнал се в престъпник, Дарлинг (Елиза Гонзалес), младата, безскрупулна и скандална партньорка на Бъди, както и Бетс (Джейми Фокс), импулсивният виртуоз на оръжията, чиито подозрения към поведението и способностите на Бейби създават опасен разрив в иначе плавно провеждащата се операция.

Външният вид на Бейби – очилата, сдържаността и вечните слушалки – предполагат, че това е дете, попаднало на грешното място, но в същото време неговите „хвани ме, ако можеш“ способности са неповторими. Нестихващият интерес към талантите му, и най-вече това, което върши с тях, обаче започва да тежи на усещането му за добро и зло, особено след като се влюбва в сладката и миловидна сервитьорка Дебора (Лили Джеймс), а обречената операция е на път да провали шанса му за любов и щастие далеч от опасната професия.

Пълен с обрати, превъртания напред и назад, спиращи дъха стоп кадри и черпещ
вдъхновение от филмите с преследвания, вълнували публиката още от времето на Стив Маккуин и неговия Мустанг, ЗАД ВОЛАНА е променящ правилата, зареден със страхотни емоции и тръпки филм, който само режисьор като Райт може да сътвори.

Сценарист и режисьор на ЗАД ВОЛАНА е Едгар Райт, продуценти са Нира Парк и нейната компания Big Talk Pictures, заедно с Ерик Фелнър и Тим Бивън от Working Title. Изпълнителни продуценти са Едгар Райт, Адам Мъраймс, Джеймс Бидъл, Рейчъл Прайър, Лиза Чейсин и Мишел Райт.

В ЗАД ВОЛАНА участват Ансел Елгорт (Вината в нашите звезди), Кевин Спейси (сериала „Къща от карти“), Лили Джеймс (Пепеляшка), Джон Бернтал (сериала „Живите мъртви“), Елиза Гонзалес (сериала „От здрач до зори“), с Джон Хам (сериала „Момчетата от Медисън авеню“) и Джейми Фокс (Джанго без окови).

За творческия екип на продукцията Райт събира отбор железни професионалисти, дългогодишни негови партньори и нови имена. Номинираният за „Еми“ оператор Бил Поуп (Скот Пилгрим срещу света, Краят на света) се присъединява към постоянните сътрудници на Райт – художника Маркъс Роуланд (Шон от мъртвите, Скот Пилгрим срещу света, Горещи палки, Краят на света) и монтажистите Пол Маклис (Шон от мъртвите, Скот Пилгрим срещу света, Горещи палки, Краят на света) и Джонатан Еймъс (Attack the Block, Скот Пилгрим срещу света), заедно с дебютиращите в екипа на Райт: дизайнерката на костюмите Кортни Хофман (Омразната осморка,  Captain Fantastic), ръководителя на екипа за визуални ефекти Стюарт Лашли (Момичето от Дания, Огледалце, огледалце) и втория режисьор и координатор на каскадите Дарин Прескот (Капитан Америка: Войната на героите, Джон Уик).

Продукция на TriStar Pictures и MRC, филмът е заснет в и около град Атланта, щата Джорджия.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg