Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Играта на играчките: Пътешествието

Любопитно за филма - Играта на играчките: Пътешествието / информация за филма

Toy Story 4 2019
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Любопитно за филма

27.3.2019  |   синефиш.бг
• Играта на играчките, чиято премиера е на 22 ноември 1995 г., е първият пълнометражен филм, създаден изцяло с компютърна анимация. Той е най-касовият филм за 1995 с три номинации за „Оскар“ и две „Златен глобус“.

• Играта на играчките 2 е първият филм изцяло създаден, мастериран и прожектиран дигитално. Също така е първото продължение на анимация, което донася повече приходи от своя предшественик, подобрява рекордите за най-голям дебютен уикенд в САЩ, Великобритания и Япония, ставайки най-успешния анимационен филм за годината. Печели „Златен глобус“ за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл и „Грами“ за най-добра песен, написана специално за филм, телевизия или друга визуална медия (Ранди Нюман, When She Loved Me). 

• През 2010 г. Играта на играчките 3 спечели „Оскар“ за най-добър анимационен филм и най-добра песен (Ранди Нюман, We Belong Together). Той също така спечели и „Златен глобус“ и БАФТА за най-добър анимационен филм. Това е вторият най-касов филм на Пиксар след Феноменалните 2.


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg