Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Валериан и градът на хилядите планети

Валериан - Валериан и градът на хилядите планети / информация за филма

Valerian and the City of a Thousand Planets 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Валериан

14.11.2016  |   синефиш.бг

"Валериан и градът на хилядите планети"

Валериан (известен и като Валентин Туейн) е човек, роден на Алфа през 2715 от Зак и Сара Туейн. Той прекарва ранното си детство на населеният само с хора „Фрийдъм стар“ модул, където неговата майка е административен асистент на Аксимас Мартинс. Той е представител на хората в Съвета на старейшините. Баща му често отсъства, заради работата му с тайните служби. Малкото момче има проблем с личната свобода. Единствен син на майка си, тя не се отделя от него нито за минута през свободното си време.

Но, когато е на 6 години, инцидент променя живота на младия Валентин завинаги. На 19 февруари 2721, докато е на визита с Аксимас Мартинс в Гоара, родната планета на Булан- Батор, лидер на агресивната опозиция, на Алфа 2, Сара Туейн е убита при бомбена експлозия в дипломатическия кораб. Бащата не може да отглежда сина си и той е изпратен на Земята, по-специално в Южна Франция, за да бъде отгледан от баба си.

Скоро след като пристига в Марсилия, Валентин се нанася в нейния тесен, неудобен апартамент, в мултикултурен квартал с ужасна репутация. Смарагдената зона е място, където живеят много извънземни, дошли на Земята в търсене на работа. Валентин скоро създава приятелства с много от децата им и така си спечелва прякора, станал производен за новото му име Валериан. Скоро той става известен като един от най-дивите и умни членове на бандата си, като често се озовава в неприятни ситуации и битки. 

"Валериан и градът на хилядите планети"

Валериан обича своята баба Агата, която въпреки преклонната си възраст , се опитва да даде нужната грижа на подрастващото момче. Той, обаче расте с нарастващо чувство за осиротяване и вижда баща си само два пъти годишно, когато той идва да остави пари на сина си. Визитите му са източник на радост за малкото момче, което се опитва да избяга от проблеми с правосъдието. Така то кандидатства в елитно военно училище за кадети, известно като „Академия Минерва“. Той успява да вземе изпитите и е приет.

Но точно, когато си мисли, че е открил пътя в живота си, Валериан прави ужасно разкритие – неговият баща никога не е бил шпионин. В противоречие на това, в което винаги е каран да вярва, се оказва, че баща му не е идвал да му остави пари, а напротив, да заеме от Агата. Бабата е принудена да признае това, когато момчето я моли за помощ. В реалността Зак Туейн е и винаги е бил дребен артист и мошеник, който се издържа с измами и пропилява всичко на хазарт.

"Валериан и градът на хилядите планети"

В резултат на това, той редовно се прибира вкъщи, за да вземе от своята майка пари, за да плати дълговете си. Валериан никога няма да прости на баща си предателството. Той развива изключително силно чувство на ненавист към двуличността и създава свое лично чувство за правосъдие. Така младият човек окончателно погребва Валентин Туейн, за да стане Валериан завинаги.

Дните прекарани в Академията са най-щастливите в живота на Валериан. Много от неговите приятели също учат там. Въпреки някои проблеми с поведението и откровено бунтарския му характер, младият мъж е отличник с висок успех. Той рядко слуша указанията на учителите си, но има шесто чувство за тактика и е невероятен воин. Той се дипломира като първенец, но му е отказан висок ранг, като наказание за поведението му.

Валериан скъсва с детството и прекарва година, работейки за военен инженер, на име Прек Тор. Извънземният му дава изключителни познания за военна стратегия. Той е менторът, който момчето въздига над всички други. Това, заедно с неговия чист природен талант, най-накрая  го окуражава да учи с желание.

На своя 21 рожден ден, младият мъж взима участие в първата си експедиция до земната колония PEX31, където отрядът му има заповед за усмиряване на бунтове между групировките на човешките заселници, предявящи претенции за териториални права на планетата. Отрядът му е причакан в засада от бунтовниците и всички войници са заловени.

"Валериан и градът на хилядите планети"

Благодарение на наученото от  Прек Тор, Валериан успява да избяга от плен и да освободи сам всичките си бойни другари. Той дори извиква подкрепления, като най-накрая намира мирно разрешение на конфликта.   

Издигнат като герой, младият кадет е повишен незабавно като член на галактическите военовъздушни сили, прескачайки задължителната служба на Земята. В същото време, биологичният му баща се опитва да се свърже с него, за да изкара пари от известността на сина си. Отговорът е окончателно скъсване с контактите с биологичния му родител.

Времето, прекарано в галактическите военовъздушни сили е комплицирано от положителните постижения на Валериан и отявленото му неподчинение.
Това причинява смъртта на обичаната му баба през 2736, когато Валериан започва да предприема по-дипломатично отношение към висшестоящите. За да отдаде почит на жената, която го е отгледала и му е помогнала да стане това, което е, той се зарича да се опита да постигне колкото се може повече в живота.

С подкрепата на стария си приятел Прек Тор, той полага огромни усилия да следва заповедите на висшестоящите буквално. Поведението и работата му са безупречни. Тогава Валериан моли за пост в елита на най-елитната армия на хората, пространствено-темпоралната бригада. Само на 22, след дълги дебати той е приет. 
Младият мъж скоро доказва, че може да бъде един от най-ефективните елементи в цялата бригада, но се оказва, че не може да задържи партньор за повече от няколко седмици.

Всичко това се променя, когато е изпратен по работа заедно с Лорелин. Впечатлен от интелекта и физическите способности на младата жена, Валериан най-накрая намира жената, която перфектно приляга на неговите собствени възможности. Скоро двамата формират едно от най-ефективните звена в цялата пространствено-темпоралната бригада. Те завършват 27 мисии, само за две години, със 100 процента успеваемост.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg