Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Закрилникът 2

ПОДБОР НА АКТЬОРИТЕ - Закрилникът 2 / информация за филма

The Equalizer 2 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ПОДБОР НА АКТЬОРИТЕ

14.8.2018  |   синефиш.бг
Най-важното нещо във филма са отношенията между МакКол и неговата бивша колежка Сюзан, играна от Мелиса Лио, и нейния съпруг Брайън, в ролята е Бил Пулман.

„В този филм Сюзан и МакКол все още са най-добри приятели и поддържат много активни и делови работни отношения“, казва Блек. „Тя продължава да работи много активно за правителството и дава на МакКол необходимата му информация, за да действа като Закрилник“.

„В първия филм Сюзан даде на МакКол съветите, от които се нуждаеше: че го бива да помага на хората, че го бива да оправя всякакви проблеми и тя му предлага да помага на изпадналите в нужда“, казва Лио. „В този филм МакКол трябва да се погрижи за себе си и да намери начин за баланс в живота си“.

„Предложението да се завърна в Закрилникът 2 беше възхитително, защото беше удоволствие да работим по първия филм“, продължава Лио. „Най-вече заради двамата основни „виновници“ – Антоан Фукуа и Дензъл Уошингтън. Антоан никога не прави един и съши филм за втори път, той продължава да вдига нивото си. А този филм ще бъде по-добър от предишния, Антоан успява да представи историята по-добре“.

Бил Пулман се завръща като Брайън Плъмър, съпругът на Сюзан Плъмър.

„Обожавам такива истории, в които главният герой е скромен, не иска да бъде забелязван и притежава код на поведение“, казва Пулман. „Този филм донякъде прилича на уестърн, в който главният герой има своите принципи, към които се придържа, макар че понякога му е доста трудно да го прави“.

„А моят герой ще има възможност да се включи в някои от екшън сцените“, смее се той.

За да е в контакт с най-близките си хора, Робърт МакКол се премества от Челси в апартамент на Масачузетс Авеню, голям булевард, преминаващ през центъра на Бостън. Той е приятел със съседите си и се превръща в ментор за тийнейджъра Майлс, който живее със самотната си майка в същия комплекс.

 „Когато МакКол забелязва младия Майлс, който пропилява живота си, той усеща, че младежът е разколебан“, казва Ричард Уенк. „МакКол предполага, че момчето е попаднало в лоша компания и става нещо като негов баща“.

„Много ми допадна идеята за отношенията в стил баща и син между МакКол и младежа, на който той помага да се ориентира в живота“, казва Уошингтън. „На тази връзка гледах като възможност за контакт с младите хора, които се нуждаят от свой ментор“.

„Дензъл ми се обади и каза: Всъщност този филм е за отношенията между баща и син“, казва Блек. „Робърт МакКол трябва да се научи да бъде баща. Трябва да гледам на Майлс като на мой син и да го наставлявам. Това е сърцевината на този филм, не можем да се откажем от това развитие – нито Антоан, нито Ричард, нито аз“.

„Тази връзка се развива на база миналото на МакКол“, продължава Уошингтън. „Той не е допускал никого прекалено близо до себе си, а хората, които са имали тази привилегия, вече ги е изгубил. Така че той изпитва колебания дали да допусне това момче до себе си толкова скоро, но все пак го прави“.

Аштън Сандърс, който привлича вниманието на критиците с участието си в отличения с „Оскар“ филм „Лунна светлина“, получава тази роля.

„Аштън ни събра очите на прослушването“, казва Блументал. „Той произнасяше репликите си точно, искрено и със смазващ ефект. С избора на Аштън не само разполагахме с невероятно талантлив млад актьор, ново лице в поредицата, но щяхме да развием истинска и автентична връзка между него и героя на Дензъл. И тези две вселени – истински и автентични – бяха нещо, което Антоан Фукуа коментираше всеки път, когато дискутирахме подробности по филма“.

Сандърс споделя за своята роля: „Майлс е добро момче, но постепенно започва да се забърква с хора, които ще му донесат неприятности. Липсва му положителен пример и МакКол става именно това за него“.

„В първия филм МакКол се изявяваше като спасител на общността, а сега мисля, че прави същото за Майлс. Той го спасява от проблемите“, продължава Сандърс.

След като МакКол започва да си отмъщава на членовете на бандата, които са убили Сюзан, неговият бивш ръководител и съветник, той отново се свързва с хората, които преди са му били толкова близки – бивши колеги от бойното поле. „Те са екип от петима висококвалифицирани лица, натоварени да обикалят по света и да убиват или отвличат поставените им от началството мишени“, обяснява Уенк. „Те са най-опитните убийци на земята. Робърт МакКол е бил част от този екип професионалисти. Но след като умира съпругата му, той решава да постави точка на всичко. И когато една кола бомба експлоадира, той се възползва от възможността да се оттегли и да накара всички да го смятат за мъртъв“.

Но след фалшивата смърт на МакКол, животът на останалите четирима продължава. Какво се е случило с тях? Уенк продължава: „Нашите технически съветници за филма бяха от Специалните военновъздушни и военноморски сили. Те могат да ви разкажат безброй подобни истории. Едно от момчетата ми сподели: Тренират ни да убиваме, но не ни учат какво да правим след това. Е, какво трябва да правим? Какво да пишем в нашите автобиографии? Работих като професионален убиец?“

„Това е едно братство“, казва Блументал. „Те са виждали и вършили неща, с които повечето хора никога не биха могли да се справят. Точно затова тези петима души са готови да умрат един за друг“.

За Уошингтън е важно да има разграничение между МакКол и останалите от групата. „Дензъл искаше да се подчертае, че героят му не е просто човек, който носи оръжие и стреля по хората. Искаше той да бъде по-интелигентен от обикновения чернокож изпълнител на мокри поръчки“, отбелязва Блументал. „МакКол е много над това ниво, все пак в сформираната от Сюзан Плъмър група са само най-добрите от най-добрите“.

Всеки член на групата има своята специалност. „Това, че вършиш нещо като останалите, не значи, че имаш същите възможности“, казва Уошингтън. „Може да си трениран по същия начин, както всички боксьори, но това не значи, че всички боксьори ще станат световни шампиони“.

В елитнага група са Йорк, изигран от Педро Паскал, който се превръща в звезда с ролята си в сериала „Narcos“; Резник, изигран от Джонатан Скарф („Ван Хелзинг“); Ари, изигран от изгряващата звезда Кази Тогинас, и Ковач, изигран от дебютанта Гарет А. Голдън.

„Прослушването на Педро беше различно от това на всички кандидати за ролята. Той представи топлите и приятни страни на героя си, което никой не успя да направи като него“, казва Блументал.

„Моят герой Йорк и МакКол са били основни партньори преди години“, разказва Паскал. „Те са част от мистериозна, елитна група от професионални бойци, част от най-законспирираните правителствени дела. Двамата сме били заедно по време на експлозията, при която Йорк оцелява, а МакКол вероятно не. Йорк тъгува за него в продължение на седем години, смятайки го за мъртъв. Тяхната връзка е основана на приятелство, доверие, партньорство, менторство. Бих я определил като най-истинската връзка в живота на моя герой“.

Паскал е развълнуван от възможността да играе заедно с Уошингтън в този напрегнат трилър. „Бих казал, че Закрилникът имаше такъв голям успех, защото един абсолютно безкомпромисен актьор играеше един безкомпромисен герой“, казва той. „Той е невероятно трениран убиец, използващ своята подготовка и своя талант в името на нещо добро“.

„Много е трудно да намериш някой, който да се изправи срещу Дензъл Уошингтън“, казва Фукуа. „Трябваше да открием актьор, който да издържи на темпото му и да не изглежда уплашен на екрана“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg