Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Закрилникът 2

ЗА ФИЛМА - Закрилникът 2 / информация за филма

The Equalizer 2 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ФИЛМА

14.8.2018  |   синефиш.бг
„Мисля, че хората харесват идеята, мита за съществуването на Робърт МакКол. Той е донякъде като ангел на мрака, за който всички се надяват да слезе на земята и да помага на хората, които се чувстват безпомощни“, казва Антоан Фукуа, който се завръща и работи заедно с Дензъл Уошингтън за четвърти път в Закрилникът 2, след успешното им сътрудничество в Тренировъчен ден, Великолепната седморка и първата част на Закрилникът. „Той е намерил своето място, раздавайки справедливост. Досега от това са се възползвали непознати хора. Но когато е убит близък човек на МакКол, той се заема да отмъсти за него, а и за себе си“.

Уошингтън е привлечен от МакКол, защото той успешно се вписва в образа на обикновения човек. Сега МакКол продължава в същия дух, но вместо да си стои на спокойствие, той действа. Вместо да се бори за каузата на непознати, ангелът на отмъщението този път води своята най-лична битка. „Когато виждаме МакКол за първи път, той се опитва да помага на друга хора, които са безпомощни, но сега задачата му е прекалено лична“ казва друкратният носител на „Оскар“.

Забележителното при Закрилникът 2 е цифрата 2: това е първото продължение в кариерата на Дензъл Уошингтън. „Работя в киното вече 40 години и никога не съм правил нещо за втори път“, казва той. „Аз се вълнувам, когато правя нещо ново. В този сценарий новото за мен бяха отношенияна на героя ми със Сюзан, героинята на Мелиса Лио, и с младия Майлс, изигран от Аштън Сандърс. Този филм е донякъде личната одисея на МакКол, защото показва какво се случва с хора, които той е допуснал в живота си. Той е човек, който по принцип избягва да се сближава прекалено много, но когато все пак става близък с някои хора, нещата излизат от контрол“.

За Фукуа и продуцентите на филма повишаването на залозите в личен план за МакКол се превръща в основна идея. „Не бях учуден на зрителски интерес към Дензъл в първия филм, но най-много бях изненадан от реакцията на зрителите как той раздава правосъдие“, споделя Фукуа. „Мисля, че хората се чувстват като аутсайдери, които не могат да контролират живота си. Затова си мечтаят да имат на разположение МакКол, който ще се появи и ще оправи нещата. Е, няма да разреши всичките ни проблеми, но ще ни даде възможност да продължим в правилната посока“.

„Историята в Закрилникът е безкрайно оригинална“, казва продуцентът Джейсън Блументал. „Робърт МакКол успешно се е откъснал от системата и би искал да продължи да живее по този начин, но в крайна сметка няма как да отвърне поглед от несправедливостите, които го заобикалят ”.

„Но на всички е ясно, че е невъзможно да се отървем от миналото си“, казва продуцентът Тод Блек. „Ако първият филм беше за човек, откриващ смисъла, който ще го ръководи до края на живота му, този филм е за човек, намерил приложение на този смисъл, който търси отмъщение и се опитва да се помири с миналото си. Когато започнахме да обмисляме концепцията за Закрилникът 2, имахме идея да покажем кой е МакКол и от къде идва. За щастие нашият сценарист Ричард Уенк предложи много интересен сюжет за следващата част“.

„За моя изненада, едно от нещата, които зрителите много харесаха в първия филм, бе, че МакКол си остана една загадка, така че планирах да го представим какъв е той като човек във втората част“, отбелязва Уенк.

В Закрилникът 2 са разкрити много от тайните на МакКол – неговото обучение, неговите умения, неговата съпруга, неговите отношения със Сюзан Плъмър. „МакКол все още се опитва да преодолее своите проблеми от миналото, това, което е преживял, включително смъртта на съпругата му, и как всичко го е белязало по някакъв начин“, казва Фукуа. „Налага му се отново да се завърне в своя дом, а както казват, понякога обратният път към дома е най-трудният. И понякога буквално трябва да преминеш през буря, за да намериш покой“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg