Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Красавицата и Звяра

„Красавицата и Звяра“ се нарежда сред рекордьорите на Дисни в България - Красавицата и Звяра / информация за филма

Beauty and the Beast 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

„Красавицата и Звяра“ се нарежда сред рекордьорите на Дисни в България

20.3.2017  |   синефиш.бг
ПРЕЛЕСТНАТА ПРИКАЗКА НАПРАВИ БОКСОФИС НАД 570,000 ЛВ. САМО ЗА ТРИ ДНИ НА ГОЛЯМ ЕКРАН У НАС

Едно от най-чаканите заглавия тази година направи впечатляващ дебют на голям екран както в световен мащаб, така и у нас. Прелестната игрална версия на Красавицата и Звяра потвърди очакванията, че ще е сред най-големите рекордьори в боксофиса и заслужено оглави класацията в дебютния си уикенд. У нас филмът с участието на Ема Уотсън и Дан Стивънс се нареди на трето място сред най-добрите премиери на Дисни, като бе изпреварен единствено от Междузвездни войни: Силата се пробужда и Карибски пирати: В непознати води. С боксофис от 573,307 лв. само за три дни, игралната екранизация на вечната приказка се превърна и в най-добрия премиерен уикенд в България на всички времена през месец март. След като само през първия си уикенд по кината Красавицата и Звяра беше гледан от 56,724 души, филмът несъмнено се нарежда в топ 10 на най-добрите премиерни уикенди на всички времена за България и най-гледана премиера тази година.

Любимата на няколко поколения приказка постави редица рекорди и в световен мащаб. В САЩ филмът също постави рекорд за най-добра мартенска премиера, както и на седмо място за дебютен уикенд на всички времена. Още един рекорд беше покорен отвъд Океана и по света – приказката за Бел и омагьосания принц, се превърна в най-гледаната премиера на филм без възрастови ограничения в IMAX.

Красавицата и Звяра направи своята премиера в общо 44 държави по цял свят и във всички, с изключение на три (Турция, Индия и Виетнам), оглави боксофиса. Сред държавите, в които приказката постави рекорд е и Великобритания, където най-новото приключение на Дисни се превърна в най-касовата премиера на филм без възрастови ограничения, а в Китай изпревари общите приходи на Господарка на злото и Алиса в Страната на чудесата за целия им период на голям екран.


 
 

Снимки

 

Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024
Съседната стая Съседната стая The Room Next Door
Партенопа Партенопа Parthenope
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness



 
Cinefish.bg Cinefish.bg