Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

LEGO: Филмът 2

ЗА ФИЛМА - LEGO: Филмът 2 / информация за филма

The Lego Movie 2 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ФИЛМА

31.1.2019  |   синефиш.бг
Дългоочакваното продължение на възхвалявания от критиците световен боксофис феномен, от който започна всичко, „LEGO: Филмът 2“ събира героите от Бриксбърг за едно ново, заредено с екшън приключение за спасяването на техния любим град. Изминаха пет години, откакто всичко беше страхотно, и сега населението е изправено пред огромна нова заплаха: космическите нашественици LEGO DUPLO, които унищожават всичко с невероятна скорост. 

Битката срещу нашествениците и възстановяването хармонията в LEGO вселената ще отведе Емет, Батман, Луси и техните приятели в далечни непознати светове, включително в галактики, изпълнени с фантастични планети, странни герои и заразителни нови песни. Тя ще подложи на изпитание тяхната смелост, креативност и майсторски строителни умения, и ще разкрие колко специални са те в действителност.

Режисьор на „LEGO: Филмът 2“ е Майк Мичъл („Шрек завинаги“, „Тролчета“, „Школа за герои“). Продуценти са Дан Лин, Фил Лорд, Кристофър Милър и Рой Лий, екипът, създал LEGO поредицата, чието начало е поставено с „LEGO: Филмът“, и Джинко Гото. Сценарият е дело на Фил Лорд и Кристофър Милър, номинираните за „Оскар“ продуценти на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, по сюжет на Фил Лорд, Кристофър Милър и Матю Фогъл, по мотиви от LEGO Construction Toys. Триша Гъм е режисьор на анимацията.

Изпълнителни продуценти са Джил Уилфърт, Кийт Малоун, Матю Аштън, Крис Макей, Зарех Налбандиан, Райън Халприн, Уил Алегра и Крис Лийхи. Художник е Партик Марк Ханенбергер, монтажът е дело на Клер Найт, а автор на музиката е Марк Мадърсбоу.

Warner Bros. Pictures и Warner Animation Group представят, съвместно с LEGO System A/S, продукция на Rideback/Lord Miller/Vertigo Entertainment, „LEGO: Филмът 2“.  Филмът се разпространява от Warner Bros. Pictures на 3D и 2D. TheLEGOMovie.net

ДА ОТИДЕШ ТАМ, КЪДЕТО НИКОЯ ТУХЛА НЕ Е БИЛА ДОСЕГА…

Не толкова отдавна в град, наречен Бриксбърг, приятелски настроеният, весел и зареден с оптимизъм Емет се издига от своя напълно обикновен живот, за да се превърне в уникална личност в мега успешното анимационно приключение „LEGO: Филмът“. Преодолявайки съмненията си и очевидната липса на каквито и да било забележителни умения или опит, тази миниатюрна LEGO фигурка със своята ярко оранжева жилетка смело последва съдбата си, за да се превърне в майстор строител, и с помощта на своите приятели, да спаси града, да спечели сърцето на Луси и да направи така, че „Everything is Awesome“ да се превърне в неустоим за танцуване парти хит по целия свят.

Да. Признайте, че си го припявате и в момента, нали?

Сега, пет години след онзи съдбовен ден, Емет е все така лъчезарен, широката усмивка не слиза от лицето му и 25 бучки захар услаждат кафето му всяка сутрин. Но всичко останало е разбито на парчета. Изненадващата DUPLO инвазия, с която настъпва разруха точно след щастливия край на първия филм, превръща Бриксбърг в развалини и за своите уморени от битки (но доста мъдри) граждани той става известен като Апокалипсбърг.

„Всички са пораснали и са станали по-зрели, по-смели, по-силни и по-упорити“, казва Кристофър Милър, един от оригиналните създатели на изобретателната LEGO поредица, който се завръща, заедно със своя творчески партньор Фил Лорд, като сценаристи и продуценти на последната глава от поредицата. „Всички, освен Емет, разбира се. Той си е същият, приемащ всичко с въодушевление, наивен младеж, какъвто е бил винаги“.
           
Но всичко това е на път да се промени, след като шокиращото залавяне на най-добрите му приятели и неговата любима Луси пришпорва Емет да си възвърне героичната форма с пълна сила. Той поема на опасно пътешествие из далечните краища на вселената, за да ги спаси... в типичния за Емет стил. Което според режисьора Майк Мичъл означава: „Ще има много щур екшън и уникални герои и същата непочтителна, разчупваща клишетата комедия, която очаквате от Крис и Фил и която допада на зрителите на всички възрасти. Емет е зареден с кураж и е напълно отдаден на каузата, но няма никаква идея с какво се захваща. Налице е всичко, заради което се влюбихте в първия филм, но и още“.
       
Въпреки, че е съвсем отделно приключение, продължението следва историята от оригиналния „LEGO: Филмът“, събирайки отново разнородната банда от мини  LEGO фигурки с големи сърца, любими на феновете по целия свят: дуото от нежния, но непоколебим Емет и целеустремената Луси; надсмиващия се над себе си Батман; непредсказуемата, луда по блещукаците неща Дива мацка; полу-пирата Железния и отнесения космонавт Бени.

Продължението ще представи и интригуващи нови герои, които ще предизвикат нашите любимци и ще ги отведат до нови открития. Сред тях са страховит генерал Разруха и загадъчният космически каубой Рекс Опасния. Заедно, всички от този събран отново LEGO екип ще отведат зрителите на уникално междугалактическо пътешествие към невиждани досега светове, разположени отвъд забранената Стеъргейт.

„LEGO: Филмът 2“ впечатлява с цветове, забавен дизайн и музика с парти настроение. Освен неустоимия хит “Everything is Awesome”, който отразява различни моменти от действието, Лойд споделя: „Използвахме много песни и музикални номера, които ни помогнаха да представим историята в забавен и игрив стил“.

Филмът е озвучен на български с гласовете на Атанас Сребрев, Татяна Захова, Росен Русев, Иван Велчев, Петър Бонев, Иля Пепеланов, Елена Бойчева и други, а в записите на песните участват певиците Прея и Тони.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg