Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Войната за планетата на маймуните

ЕВОЛЮЦИЯ И МИТ: АНДИ СЪРКИС в ролята на ЦЕЗАР - Войната за планетата на маймуните / информация за филма

War for the Planet of the Apes 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕВОЛЮЦИЯ И МИТ: АНДИ СЪРКИС в ролята на ЦЕЗАР

26.6.2017  |   синефиш.бг
Във „Войната за планетата на маймуните“, Цезар – царят на новото поколение примати, които все по-бързо развиват възможността да мислят, говорят и възприемат света по един сложен и емоционален начин – поема на митично пътешествие като един истински лидер, който трябва да преодолее най-тежкото изпитание, за да помогне на своя народ. В края на „Зората на планетата на маймуните“ Цезар се оказа в рискована ситуация. Той наруши своя основен морален принцип с убийството на друга маймуна – своя много близък приятел Коба, изхвърлен в една пропаст.

Изминали са две години, но въпросителните около смъртта на Коба не спират да преследват Цезар, особено, когато огромният ужас на войната достига и до неговото семейство. След като голяма част от маймунската общност е унищожена от хората и се увеличава броят на маймуните дезертьори, заставащи на страната на човеците, Цезар усеща, че ситуацията достига до критичната си точка. Ако мирът е невъзможен, къде трябва да бъде поставена границата? И ще може ли Цезар да открие собствените си граници,  и то в момент, в който е в свръхизострено емоционално състояние?

  Отново поемайки ролята, която му спечели безброй хвалебствия, Анди Съркис отвежда царствения Цезар до най-рискованите, изпълнени с нюанси кътчета от неговата психика. Съркис е известен и с това, че вдъхва живот на друг дигитален герой – Ам-Гъл в поредицата „Властелинът на пръстените“, но никога не се е осланял на тези лаври.

Той споделя, че да преведе Цезар през водовъртежа от емоции – през болката и огъня, през случайните срещи, за да открие уважението и благородството като лидер – „е най-голямото предизвикателство, с което съм се сблъсквал досега като актьор“. „Имах уникалната възможност да играя толкова сложен и пълнокръвен герой като Цезар, по време на израстването му от детството до зрелите му години на истински лидер“.

Според Мат Рийвс, Съркис влага нещо специално в този много важен кръстопът от историята на Цезар. „Анди определено е един от най-добрите и сърцати актьори, с които съм работил досега“, казва режисьорът. „В този филм той представя емоционално състояние, което е доста крайно и много по-болезнено, отколкото в предишните два филма. Беше удивително колко далеч може да стигне той. Нашата съвместна работа е една от най-големите наслади в моя живот.“

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg