Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Конг: Островът на черепа

МЯСТОТО НИ НЕ Е ТУК: КАСТИНГА - Конг: Островът на черепа / информация за филма

Kong: Skull Island 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

МЯСТОТО НИ НЕ Е ТУК: КАСТИНГА

02.3.2017  |   синефиш.бг
Създателите на филма събират звезден ансамбъл от актьори за героите на филма, които да опишат техните индивидуални премеждия на огромното платно на Острова на черепа. В главните роли са Том Хидълстън, Самюъл Л. Джаксън, Джон Гудман, Бри Ларсън и Джон C. Райли, заедно с Жинг Тиен, Тоби Кебъл, Джон Ортиз, Кори Хокинс, Джейсън Мичъл, Шия Уигъм, Томас Ман, и Марк Ивън Джексън.

„Исках да разкажа една човешка история на фона на целия този спектакъл, и съм невероятно щастлив, че имах този безумно талантлив и ангажиран състав за партньори в това начинание, - казва Вогт-Робъртс. - Актьорите дадоха толкова много от себе си за филма, и бяха безстрашни в намирането на тези спонтанни моменти, които просто издигат филма и правят всеки миг смешен или страшен, или просто по-първичен и истински.“

„Джордан оформи този филм по един много смел, дързък и оригинален начин, и всички участници се включиха великолепно.“ -  казва Хидълстън.

Джон С. Райли, който играе корабокрушенеца Ханк Марлоу, добавя: „Джордан е абсолютно невъзмутим. На раменете му лежеше тази огромна продукция, а той си снимаше, все едно си прави независим филм. Позволи ни да даваме идеи и да експлоатираме свежи хрумвания, а това говори много при филми като този."
Действието в КОНГ: ОСТРОВЪТ НА ЧЕРЕПА започва през 1973 г., когато времената се променят, войната е загубена, старите вярвания са сринати сред пушечна стрелба, напалм и рок енд рол. Човечеството е открило и опитомило всеки инч от познатия свят, а НАСА пуска сателит, за да улови остатъците от неизвестното – картографиране на планетата от космоса за първи път в историята на човечеството.

Когато Лендсат проследява бурни геотермална смущения в Южния Пасифик, неговите лещи и сензори засичат прикрита твърда земя. За НАСА островът с форма на череп е просто поредната земна маса ... злокобно известна само с броя кораби и самолети, които изчезват в близост.

Само агентът на организацията „Монарх“ - Бил Ранда, изигран от Джон Гудман, подозира какво укрива бурята в продължение на хилядолетия. „Монарх“ е правителствена организация, създадена в средата на 50-те години като отговор на атомните "тестове" в атола Бикини - или, по-точно, целта на тези тестове. Но е загубила доверие с течение на времето и в началото на 70-те нейната съдба виси на тънката нишка на безмилостната вяра на Ранда, че ние трябва да намерим всички непознати, мутирали свръх чудовища, преди враговете да ги намерят първи. В този момент спътника Лендсат предава най-добрия си образ за получаване на доказателство, че трябва да се продължи с търсенето.

„Ранда е търсил Островът на черепа в продължение на 30 години, -  обяснява Гудман. - Така че, с малко помощ от администрацията на Никсън, той събира екип, за да поеме тази мисия, уж за да търсят редки метали или някакви суровини на острова.  Поне това е, което той казва на хората.“ - подсмихва той.

Геологът, който взима направо от университета Йейл, се оказва, че е написал спорен, но научно обоснован труд за кухата Земя. Кори Хокинс, който играе студента от Хюстън Брукс, казва: „Теорията за кухата Земя е написана интелигентно, но за Хюстън това е само теория. Той е скептик. Честно казано, Хюстън вероятно си мисли, че Ранда е луд, но той е млад чернокож мъж през 70-те и вижда този шанс като трамплин в кариерата."
В екипа на „Монарх“ е Сан, брилянтен биолог, чийто мощен труд за проследяване на аномалии в джунглите на Бразилия веднага привлича вниманието на Ранда. В ролята е Жинг Тиан, която споделя: „Сан изучава съществуването на тези същества чрез работата си и знае какво биха могли да намерят на Острова на черепа. Въпреки, че идват от различни посоки, Брукс и Сан са страхотен отбор и се грижат един за друг в това пътуване. Тази динамика дойде естествено с Кори, който е толкова талантлив актьор."
И двамата млади актьори са развълнувани да работят с ветерана в професията Гудман. „Той беше готов на всичко, - спомня си Хоукинс. -  По време на снимките, докато изкачвахме един хълм и го попитах: „Джон, защо си тук и защо го правиш? " , а той ми отвърна: „Защото не съм го правил преди."

Докато екипът се подготвя за това, което вярват, че ще бъде академично проучване, то Ранда се подготвя за едно приключение, в което може всички да загинат. За да се придвижват и разузнават по неизследвания терен и да открият това, което той е твърдо убеден, че съществува на Острова на черепа, те ще се нуждаят от опитен следотърсач и  изследовател. А Ранда знае къде да намери най-добрия: в една хазартна бърлога на Сайгон.

Том Хидълстън играе капитан Джеймс Конрад, бивш британски военен пилот, за когото актьорът споделя: „Конрад сякаш се е изгубил в Азия, но когато Ранда го намира, той не иска и не може да се прибере у дома.“

Независимо от това, Конрад е страхотен. По време на войната във Виетнам, той е обучавал и американски, и южновиетнамски войници да водят война в джунглата и е изпратен насред дивия и разкъсан от войната терен, за да открива и спасява изгубени войници. „Винаги съм се впечатлявал от човешките същества, подложени на крайни изпитания сред природата, и точно такъв е Конрад", - казва Хидълстън.

Актьорът е избран за ролята година и половина преди началото на снимките. За да навлезе в образ, той проучва редица научни изследвания и разкрива един малко познат аспект за войната, за да изгради пълнокръвен разочарован адреналинов наркоман. „Англия официално не е участва във войната, но разбрах, че британските Специални части тайно са изпращали свои хора в Камбоджа и Индонезия, за да обучават американци и южновиетнамците на своя експертен опит за водене на война в джунглата, - обяснява актьорът. - Беше вълнуващо за мен да имам възможността да си сътруднича с Джордан и продуцентите при оформянето на този герой, какъв е той, къде се намира, когато се впуска в приключението, защо е там, в какво вярва или не вярва.“

Подобно на Конрад, Мейсън Уивър, е друг аутсайдер с ключово значение, който се присъединява към екипа. Бри Ларсън, която играе ролята, обяснява: „Никой не е предлагал тази работа на героинята ми; тя трябва да заблуди хората, за да се присъедини към мисията, защото усеща, че има нещо повече от това, което й казват."

Макар Уивър да има уникална връзка с Конг, във филма тя не е девойката в беда; нито пък част от класическата история за Красавицата на звяра Конг. Тя е умен разследващ фотожурналист, и идва на мисията след като се е борила смело в някои от най-опасните зони с бойни действия и горещи точки по време на войната. „Тя се гордее, че с много усилия и труд си е извоювала репутацията си на журналистка, готова да направи каквото е необходимо в името на истината, - потвърждава Ларсън. - Тази нейна страст понякога й навлича беди, защото мъжете запечатани в обектива й за публикациите не са ентусиазирани да се осветлява тъмната страна на войната. "

И понеже сама се определя като антивоенен фотограф, Уивър не носи никакво оръжие, освен верния си фотоапарат Лейка. Самата Ларсън има опит и обща представа за професията, но се налага да се запознае напълно с ретро фотоапарата. „Направих много снимки на снимачната площадка и наистина започнах да виждам света през очите на Уивър, - казва тя. - Опитваш се да уловиш мига между моментите и започваш да виждаш хора по различен начин.“

С помощта на Ранда, който дърпа конците във Вашингтон, екипът на Лендсат изведнъж открива своята мисия - да картографират Южния Пасифик с добро финансиране и пълна военна подкрепа. „Лендсат никога не е имал достъп до нещо подобно, - казва Джон Ортиз, който играе водача на проучващия екип - Виктор Ниевес. - Това определено ги кара да се чудят за истинската причина, организацията „Монарх“ да е заедно с тях. И са неподготвени за нея."

Военната единица, която води въздушното проучване на острова е водена от подполковник Престън Пакард, който гордо е служил във Виетнам. Когато му предлагат задачата да придружава експедицията на Лендсат, той казва, че това ще бъдат лесни пари. Неговият опитен екип, наречен Небесни дяволи, просто ще ги закара дотам, връща ги и готово – прибират се вкъщи.

Самуел Л. Джаксън, който е в ролята на закаления в битки войник, споделя: „Пакард се радва, че всичките му мъже са оцелели по времена войната и са живи и здрави. Но приема предложението за един последен полет заедно, преди да се приберат. Хората казват „загубихме войната“, а той казва „ние просто я изоставихме“. Той иска войниците му да се чувстват победители, и вижда в това възможност за тях да станат герои и да се върнат у дома с някаква победа.“

Основният екип актьори, които играят верните на Пакард войници, са Тоби Кибъл, Джейсън Мичъл, Шия Уигъм, Томас Ман и Юджийн Кордеро. Вогт-Робъртс сам избира групата така, че  да отразява истината за мъжете и момчетата пращани във Виетнам, които има риск никога да не се завърнат. Режисьорът коментира: „Те са най-различни, и млади, и стари, от всички сфери на живота. Тези участници донесоха толкова много истина за човешката страна на войната.“

В допълнение към тяхната физическа и военна подготовка, актьорите имат възможност да прекарват време с истински ветерани от различни войни, включително и Виетнам. „Когато за първи път говорих с Джордан, си помислих, „Няма начин аз да бъда пилот от Виетнам“, - спомня си Мичъл, който играе офицер Глен Милс, младият шегаджия на Небесните дяволи. - Истината е, че много от тези пилоти са били на по 19 или 20 години. Когато разбрах колко млади са били тези момчета, аз добавих нови черти в образа – едновременно и страх, и смелост. И исках да отдам почит на тях чрез Милс."

Кибъл, който играе доверения брат по оръжие на Пакард, майор Джак Чапман, добавя: „Те ни казаха „Всички се радват да видят пилот на хеликоптер. В цялата армия вие сте буквално единственият човек, когото всеки, с изключение на врага, е щастлив да види. Ти си спасението.“ Това ни даде смелост и истинска дълбочина и разбиране за това кои са Небесните дяволи. Имахме късмет, че имахме възможност да говорим с тези хора.“
За да се затвърди екипът, актьорите прекарват колкото се може повече време заедно по време на продукцията, независимо дали репетират, или изграждат героите си, или просто се разхождат. „Имам чувството, че наистина създадохме помежду си братска връзка, - казва Кордеро, който играе сержант Джо Релес. - Всеки става твой по-малък брат, и беше толкова лесно да разбереш мисленето на тези момчета."

С лесно възпламенимия микс от екипа на Лендсат, учените от Монарх, Небесните дяволи, и двамата свободни агенти - Уивър и Конрад на борда, корабът се приближава до своята цел. Но ако се доближат прекалено до острова, означава да рискуват да бъдат погубени от коварните рифове и страховитата черна стена на буреносни облаци, прах и магнитни сили. Затова без да се колебае, Пакард взима решение да групата да отлети до там с хеликоптерите Хюи.

Това, което се показва от другата страна на облаците е зашеметяващо, недокоснато, девствено райско кътче и момент на искрено богоговение за всички вперили погледи в него... докато сеизмичните бомби падат и потапят този рай в пламъци.
Човешкото нахлуване в Острова на черепа започва.

И е посрещнато от неговия невероятно голям, унищожително силен пазител.
Дори Ранда е неподготвен. „Той никога не е виждал нещо, което са прилича на Конг, - уверява ни Гудман. – Технологията не може да го укроти, нито пък науката. И така веднага се поражда конфликт."

Джаксън казва: „Пакард гледа в ужас как Конг сваля всички хеликоптери от небето и повечето от хората му са убити. Но след като не е изоставил нито един  свой човек във Виетнам, воинът не се отказва лесно от тази борба. Конг се превръща в негов естествен враг.“

Конрад признава, че те силите са неравни. „Той вижда силата на природата в Конг. Опитът му в дивата природа го е научил, че съпротивата е безсмислена, - отбелязва Хидълстън. - Това е като да крещиш в лицето на ураган. Необходимо е известно смирение, и Конрад го разбира. Но Пакард, заедно с всичките си оръжия не може. И в тази мисия, дори значителният опит и познание на Конрад са минимизирани от нещо ново - нещо древно и монолитно."

Опустошени, блокирани и разделени сред овъглените останки, които някога са били хеликоптери, оцелелите са принудени да се борят с това, което виждат. „Ние си казваме, че сме богове на нашата земя, - казва Вогт-Робъртс. - Но когато се вгледате в това чудо, единственото, което може да си кажете с примирение е, че виждате недостижима сила. Дали ще приемат тази мисъл, дали ще се борят с нея, или просто ще искат да оцелеят - това е пътят, по който ще тръгне всеки и ще вземе решение за себе си".

Ларсън се съгласява: „Поемайки по този път, всички герои се сблъскват с едно и също нещо, а техните реакции се движат в две напълно противоположни посоки - желание да доминират и чувство на емпатия и съпричастност. Конг е повече от природна сила - той е природата. Смятаме, че можем да доминираме над нея, но колкото и да се стараем, природата винаги печели."

Подобно на Конг, Пакард е сила с която трябва да се съобразяваш... но не и природата.

И Пакард, и Конг - всеки по свой начин, са защитници: Конг на дома си, а Пакард на хората си. Но Пакард започва да губи това, което защитава.  Джаксън отбелязва: „Всеки започва да разбира, че желанието му за възмездие заради хората, които е загубил, крие опасност и другите да не се завърнат у дома. Пакард вече не е разумният командващ, на когото войниците са свикнали да разчитат през всичките тези години.  В един рационален свят, където не бе толкова емоционално обвързан със загиналите, той щеше да разбере биологичното уравнението тук. Той обаче си изисква своето отмъщение."

„Пакард никога не е подвеждал момчетата си, и те биха го последвали навсякъде, - казва Уигъм, който играе капитан Ърл Коул. – Моят герой е военен, който изпълнява заповеди, но вижда, че полковникът е започнала да действа много ирационално. И затова започва да поставя под въпрос ръководството и да чувства объркване и тъга, защото не е сигурен кое е правилно."

От своя страна Уивър не е водена от стремеж за наука или за доминиране, но първа от групата среща Конг лице в лице... и първата, който вижда истинския мащаб на това, което са събудили. „Срещата на Уивър с Конг отваря сърцето й към нещо по-голямо от самата нея, - обяснява Ларсън. - Конг е най-огромното нещо на острова, но избира да не използва силата си, за да я нарани. Първоначално Уивър се впуска в това приключение заради желанието си да улови изображения, които ще получат признание и ще спечелят награди, но поглеждайки в душата на това същество, много бързо осъзнава, че има нещо на този остров, което е ценно и трябва да бъде защитено.“

Срещата на Конрад с величествения крал на острова, разкрива пред него нещо, което той е търсил без да подозира: изкупление. „Конрад оглежда територията от висока скала, изведнъж лицето на Конг се оказва на един метър от него, на една ръка разстояние, - разказва Хидълстън. - Той знае, че Конг го е видял. Знае, че гледа в очите на чувстващо същество, и отваря отново сърцето си за чудо, невинност и смирение. Конрад започва това пътуване с цинизъм, като наемник на мисия за лесни пари. Той живее живота си на сън, но сега вече е напълно буден."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg