Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бикът Фердинанд

Светлини и сенки - Бикът Фердинанд / информация за филма

Ferdinand 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Светлини и сенки

15.12.2017  |   синефиш.бг
Благодарение на напредъка на компютърните технологии, художниците и техническите екипи на Blue Sky успяват да създадат анимация с безупречно внимание към детайла – от всеки стрък трева в полето и тъканите на великолепните костюми до играта на светлини и сенки в пейзажите на Андалусия.

„Всяка година създаваме нови версии на собствения софтуер за рендъринг на Blue Sky (наречен CGI Studio)“, обяснява Салдана. „Използваме технологията по най-добрия начин, за да направим голямо впечатление от художествена гледна точка. ФЕРДИНАНД не е филм с невероятни специални ефекти. Нашата цел бе чрез технологията да създадем правилния облик, който да помогне в художественото оформление и осветлението. Всичко бе внимателно подложено на рендъринг метода трасиране на лъчи (или създаване на образ чрез проследяване пътя на светлината през пиксели в равнината на изображението) и изглежда красиво. Екипът успя да се справи и със сложни предизвикателства в изобразяването на тълпата. Справиха се по един едва уловим начин, така че използваната технология да не се набива на очи, докато гледате филма“.

Продуцентът Брус Андерсън е на същото мнение: „Технологията ни позволи да пресъздадем начина, по който светлината се отразява в полетата на Испания. Екипите по осветлението и сценографията наистина се възползваха от всичко в торбата им с инструменти, за да претворят образа и усещането за тази страна. Смятам, че образите във филма ще накарат много хора да посетят Испания!“





 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg