Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бикът Фердинанд

Пътуването до Испания - Бикът Фердинанд / информация за филма

Ferdinand 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Пътуването до Испания

15.12.2017  |   синефиш.бг
Тъй като действието в книгата и във филма се развива на колоритни исторически места в Испания, Салдана и някои от неговите колеги посещават страната, за да потърсят визуално вдъхновение и автентичен фон за своя проект. „Бяхме впечатлени от красотата на пейзажите и уникалната архитектура на Испания“, споделя режисьорът. „В цветната палитра има много земни цветове и е коренно различна от тропическите цветове, които използвахме в Рио. Повлияхме се от великолепната архитектура на някои от градовете и посетихме красивия южен регион на Андалусия“.

Градчето Ронда, разположено на ръба на каньон в испанската провинция Малага, служи за вдъхновение за фермата, в която Фердинанд намира щастие с малката Нина и нейния баща. „Искахме да отразим красотата на този свят“, обяснява Салдана. „Желаехме локациите да покажат възможностите на един анимационен филм, но и да останат верни на изкуството, историята и културата на Испания“.
   
Екипът върви по стъпките на Фердинанд през Мадрид, Севиля и фермите на юг в страната. „Тук старото и новото съществуват прекрасно едно до друго“, отбелязва Салдана. „Има стари мелници и съвременни магистрали, и тези древни бели градове предлагат красив контраст с модерните елементи на Испания. Посетихме хасиендите, където се отглежда добитъка, и отбелязахме всеки детайл, растителността, цветовете, малките селца и хората. Видяхме също и вятърни мелници в Ла Манча и известната арена за борба с бикове Лас Вентас в Мадрид. Всички тези локации ни помогнаха да създадем автентичен свят за нашите герои“.





 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg