Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бикът Фердинанд

Обща информация - Бикът Фердинанд / информация за филма

Ferdinand 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Обща информация

15.12.2017  |   синефиш.бг
Приказката за Фердинанд, гигантският бик, който предпочита цветята пред борбата, е пленила сърцата на милиони, откакто е разказана за пръв път в книжката от 1936 „Историята на Фердинанд“ от Мънро Лийф и илюстратора Робърт Лоусън. Прочувствен и очарователен разказ за това как външния вид може да бъде заблуждаващ (или защо никога не трябва да съдите един бик по рогата...), посланието на книгата за любов и приемане е намирало своя отзвук сред читателите от десетилетия насам. Тази Коледа ново поколение кинозрители ще има възможност да се наслади на ФЕРДИНАНД, възхитителният семеен анимационен филм, вдъхновен от класическата история и създаден от 20th Century Fox Animation и Blue Sky Studios.

Режисиран от номинирания за „Оскар“ Карлос Салдана, създател и режисьор на поредицата „Рио“ и режисьор на много от филмите „Ледена епоха“, ФЕРДИНАНД разказва за приключенията на миролюбив бик, който е осиновен от любящ фермер и неговата дъщеря. Неговият идиличен живот обаче се променя, когато е по погрешка взет за свиреп звяр и отведен на последното място, на което иска да бъде – тренировачен лагер за бикове. Но Фердинанд е твърдо решен да се върне вкъщи. В своето пътешествие добродушният бик ще създаде много приятелства и ще промени живота на тези, които срещне. Но той все пак ще трябва да се изправи пред едно огромно предизвикателство. Във вълнуващата кулминация на филма, той ще се озове очи в очи с матадора Първенеца в претъпкана арена за борба с бикове. Въпреки това смелият Фердинанд ще остане верен на миролюбива си природа и ще вдъхнови всички около него.

Идеята да пресъздаде историята на Фердинанд на голям екран се заражда преди повече от шест години, когато Салдана работи по „Рио 2“. „Много се развълнувах като разбрах, че Fox и Blue Sky обмислят да създадат филм, базиран на книгата“, спомня си той. „Бях чел книгата и останах очарован от историята и великолепното послание за бъдеш приет дори и различен. Реших, че това е точният момент да вземем тази чудесна малка книжка и да я превърнем в семеен филм за съвременната публика“.

Филмът се превръща и в шанс за Лори Форте, дългогодишен продуцент на Blue Sky Studios, да работи отново със Салдана, с когото ни поднесоха първите три филма от поредицата „Ледена епоха“. „Карлос искаше да работи по филм с бик като главен герой“, спомня си Форте. „Хареса ми работата с него по „Ледена епоха“. Знаех, че приема този проект с много страст и силното му отношение към историята и посланието й също ме вдъхновиха, както и всеки около нас“.
Друга основна фигура в реализицията на филма е продуцентът Джон Дейвис, който има принос за множество семейни филми като лентите за „Доктор Дулитъл“ и „Гарфилд“, както и „Пингвините на мистър Попър“. Дейвис се опитва да стигне до правата на „Историята на Фердинанд“ повече от десет години и в момента, в който те стават достъпни, той сграбчва възможността, откупува ги и представя проекта на 20th Century Fox.

„Фердинанд е една от класическите книги, които с жена ми четяхме на децата ни, докато бяха малки“, спомня си Дейвис. „От първа ръка видяхме как посланието на тази книга и на други подобни класики създават чувството за самосъзнание и морал и ги научават да бъдат добри с другите. В миналото съм имал много филми, базирани на подобни истории, към които аз и децата ми сме изключително привързани. Семейството, което притежава правата за книгата, искаше нейния дух да бъде запазен. Знаех, че Fox и Blue Sky ще пресъздадат тази великолепна история както трябва“.

Продуцентът Брус Андерсън, който е работил със Салдана по филмите от поредицата „Рио“, споделя, че ФЕРДИНАНД му предоставил шанс да се върне към една от любимите му книги от детството. „Майка ми беше библиотекарка в началното училище и това беше една от любимите ми книги, която винаги препрочитах“, споделя той. „Винаги е успявала да ме трогне, защото е във възхвала на неконформизма. Тя ти разкрива, че светът е създаден от всякакви хора и тъкмо това различие ни прави по-добри. Когато си дете и не се вписваш сред връстниците ти, посланието на книгата може наистина да ти помогне да намериш своя път“.





 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg