Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Агент полуинтелигент

ЗА ПРОДУКЦИЯТА, ДИЗАЙНА И ЛОКАЦИИТЕ - Агент полуинтелигент / информация за филма

Grimsby 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА, ДИЗАЙНА И ЛОКАЦИИТЕ

16.2.2016  |   синефиш.бг
В началото на преговорите дали ще приеме режисьорския стол в АГЕНТ ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ, основният фокус на Луи Летерие е да продължава да се бори с крайностите – екстремна комедията, екстремни локации, екстремен дизайн, екстремно заснемане – да се поднесе на публиката най-добрия резултат, който е могат да очакват. „Във Франция ме наричат „г-н Плюс", защото аз премествам границата, докато не се получи най-добрата, най-крайната, най-динамичната версия на една сцена, - казва Летерие. – Горките ни оператори - целия филм се заснема с ръчни камери или от кранове или от кабелни камери. Движенията на камерата за от първостепенно значение. Комбинирайте това с стила на работа на Саша, който във всеки един момент се движи където си поиска и момчетата зад камера са напълно извън зоната си на комфорт. Тук няма никакви ограничения. Но аз открих защо съм толкова привлечен от Саша. Защото  моят режисьорски подход е същият като неговият подход към комедията."

Като цяло дизайнът на филма до голяма степен се състои от изграждане на контрасти между света на Ноби в града на работническата класа Гримсби, и прекалено лъскавия, стерилен свят на шпиони на Себастиян. И то по начин, по който тези два свята могат да бъдат обединени в края на филма. „Когато сте с хората от Гримсби, всичко е доста колоритно, докато в луксозния свят на Себастиян е нещата са красиви, но студени. Моето предизвикателство бе да направя всичко истинско, реално, и да се получи баланса между двата свята." – завява художникът Кейв Куин.

И продължава относно костюмите: „Себастиан носи изцяло черно бойни снаряжение в хотела от третия свят; исках да се откроява на фона на. цветовете там. По същата причина, знаех, че Ноби ще бъде облечен с бяла фланелка на Англия през по-голямата част от филма, затова се опитах декорите да не са прекалено светли."

АГЕНТ ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ е заснет в две основни локации - Англия и Южна Африка. „Първоначално планът беше да се снима между 10 и 15 дни в Южна Африка – само сцената със слона, - казва режисьорът Луи Летерие. - Но нашият изпълнителен продуцент, Луиз Роснер Мейер, постъпи много мъдро. Тя знаеше, че на финала действието на филма се развива в Чили, и започна да търси места, които биха свършили работа. За времето, което прекарах с нея - никога досега не съм бил в Южна Африка – разглеждахме локациите и до края на втория ден бяхме намерили място за всяка една сцена от дългия ни списък. Кейптаун не е голям град, но можете да карате 10-20 минути и той да изглежда по съвсем различен начин. Разположен е на два океана, има горещия вятър на африканските равнини през лятото, и студените ветрове от Антарктика през зимата. Това го прави много разнообразно място. Така че в крайна сметка ние заснехме около половината филма там. Хората бяха много гостоприемни, и правителството ни оказа специална помощ, да не говорим, че местните екипите са абсолютни професионалисти.“

Ръководителят на екипа за специални ефекти, Кордел МакКуин, е отговорен за многобройните експлозии във филма. Тъй като снимките се провеждат в лозарската област Лоренсфорд, детонациите трябва да бъдат контролирани така, че да причиняват минимални щети. За МакКуин това означава едно нещо: пропан. „Във филма резиденцията е ударена с гранатомет, - казва Маккуин. - Ние използвахме пропан и голямо количество летящи отломки, разполагахме и с двама каскадьори."

Сцената по време на домакинството на Чили на Световното първенство по футбол в края на филма е друг удачен избор за заснемане в Южна Африка. Екипът намира в Кейптаун стадион, който отговаря на изискванията. С помощта на компютърните технологии, той е напълнен с 80 000 екзалтирани фенове.

Що се отнася до костюмите, като син на Катрин Летерие, номинираната за Оскар® дизайнерка на костюми, Луи Летерие е много държи на външния облика на героите, както и Барон Коен. „Външният вид на персонажите на Саша е много отличителен – те могат да бъдат нарисувани. -  отбелязва Летерие. - Борат има мустаци и рошава коса. Али Джи е с козя брадичка и очила. Бруно все едно е по трико. Така че за Ноби, искахме много изчистен вид. И го открихме с помощта на Пако Делгадо, нашият дизайнер на костюми, и Кейти Фрей, отговорничката за грима и прическите."

Делгадо е работил преди това с Барон Коен в Клетниците. В АГЕНТ ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ те бързо достигат до два извода. „Първо, че външният вид би трябвало да съответства на героя през целия филм, и второ – това трябва да бъде футболен екип, - казва той. - Много хора в северната част на Англия, се обличат така, те си купуват дрехите от спортните магазини. Решихме, че Ноби би имал и леко бирено коремче. Силуетът му донякъде напомня на анимационен герой, с тази прическа и бакенбарди."

Решават костюма на Марк Стронг да бъде „изчистен костюм, който следва линиите на тялото му. Той със сигурност е човек, който не иска да привлича вниманието на околните по много причини."

Ребел Уилсън също има уникален външен вид за ролята си. „При Даун си позволиха малко да пресилят нещата, защото тя е комичен образ, -  казва актрисата. - Но все пак трябваше да бъде реална и истинска, да не стига до крайности. Склониха ме да нося доста плътно прилепнали тоалети, което не бе особено ласкателно. А с прическата и грима направиха някои ловки допълнения. Като например, че екстеншъните умишлено бяха по-дълги и не съвсем същия цвят като истинската ми коса, а гримът не бих казала, че ме представяше в целия ми блясък."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg