Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Агент полуинтелигент

ЗА СКАНДАЛНИТЕ ЕФЕКТИ - Агент полуинтелигент / информация за филма

Grimsby 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА СКАНДАЛНИТЕ ЕФЕКТИ

16.2.2016  |   синефиш.бг
В АГЕНТ ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ е демонстрирана работата на най-уважаваните техници по специални ефекти в света на киното. В голяма част от сцените Стивън Уорнър, който наскоро ръководи специални ефекти в номинираната за награда Оскар® продукцията на Ридли Скот Марсианецът, си партнира с отговорника по грима Конър О'Съливан, който е не само е работил за Скот, но е и човекът, чийто протези са помогнали за пресъздаването на Жокера от Хийт Леджър и носа на Никол Кидман в Часовете.

След тези върховни легендарни постижения, сега те могат да добавят и скандално смешните ефекти в тази продукция. Като скривалището, което братята намерят в Южна Африка… Къде могат да се скрият двама агенти сред дивата природа, ако не в... най-лично пространство на една слоница. По време на размножителния период, разбира се.

О'Съливан проектира и построява „убежището“, което може да бъде контролирано от кукловоди, и увеличавано или намалявано от екипа за специални ефекти на Уорнър.
А хората на О'Съливан създават облика на анатомията на мъжкия слон, докато екипът на Уорнър се заема с боравенето с механиката.

В същото време работата на Уорнър включва забъркване на слонска семенна течност в лабораторни условия. „Каквото и да се използва, Саша и Марк, както и членовете на екипажа, ще бъдат потопени в течността в продължение на дни. Така че тя трябва да бъде в изключително безопасна и да няма проблеми, ако попадне в очите, ушите или бъде погълната."

„Разговаряхме с няколко зоологически градини и експерти по слоновете, и разбрахме, че това, което най-прилича на слонска семенна течност всъщност е млечния шейк МакДоналдс!“ - казва Барон Коен. Но на актьорът отново му се налага да страда в името на изкуството. Уорнър избира да се използва козметика – овлажняващ крем. „Всички бяха много доволни, защото кожата им стана толкова мека." – припомня си Уорнър.

И това е само началото на историята, ще спестим подробностите по тестове за сила на звука и налягане. В края на краищата заснемането на смешна сцена изисква всички умения от най-уважаваните специалисти в бранша филм.

Но с това работата на Уорнър не се изчерпва. За кулминацията във филма, той трябва да разбера как Ноби ще поеме фойерверки от към задния си край. „Мислехме си да направим протеза на задник, но Саша беше категоричен, че не иска да носи протеза, - споделя Уорнър. - Това беше предизвикателство за нас, как да прикачите фойерверк под гърба на актьор, който да изглежда сякаш всеки момент ще експлодира, без да му причинявате никаква болка." След серия от тестове с различни платформи, опити и грешки, и най-вече на двама членове от екипа, поели голяма част от експериментите присърце, проблемът бил решен.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg