Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чапи

ЗА КАСКАДИТЕ - Чапи / информация за филма

Chappie 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА КАСКАДИТЕ

26.2.2015  |   синефиш.бг
За екшън сцените Бломкамп тясно си сътрудничи с координатора на каскадите Грант Хюли, който е работил на подобна длъжност в Сектор 9. „Нийл идва със своите концепции за битки и екшън сцени и ни позволява да се заемем с нея, - казва Хули. - Той иска да ги побутнем, доколкото е възможно."

Хюли казва, че реалистичният фон на Бломкамп за екшън сцените е огромно значение за визията на филма - и не защото режисьорът в последствие ще разчита на визуалните ефекти, а защото знае какво можете да получи и какво е по-добре да се заснеме с камера. Той иска максималното от изпълнителите и актьорите.
Защото филмът съдържа толкова много екшън - хеликоптери, обръщане на коли, да не говорим за актьори в костюми, които ще бъдат заменени с компютърно генерирани герои - екипът на каскадьорите е накарал художествения отдел да изгради мини-комплекти за мащабиране, които да помогнат да планират сложните последователности на сцените.

Част от работата на Хюли бе да бъде дубльор на Копли - т.е., дубльор на актьор, който ще бъде заменен от компютърно генериран образ в крайния филм. „Човек би си помислил, че това може да ги направи всеки, но не е така. Визуалните ефекти са ключови за Шарлто и движенията му – те изразяват героят. Нашият дубльор, Йън Сток, трябваше да се опита да имитира движенията на Шарлто. Ние трябва да почувства именно героят на Шарлто."

Всъщност намирането на каскадьор удвоява всички герои и се превръща в предизвикателство. Каскадьорските двойки трябва да са приблизително със същия размер като актьорите - и имат прическа и татуировки, които съвпадат. „Екстремните прическите за това шоу – на Нинджа, Йоланди, Янки, Хипо - бяха предизвикателство. - посочва той. – Плюс татуировките. Аз дори не знам колко татуировки има Нинджа, дори не знам как се броят. И всяка сутрин нашият дубльор трябваше да има всички тези татуировки по себе си."

Заснемането на началната сцена на филма си остава може би най-голямото предизвикателство. „Имахме три хеликоптера, с дроиди и човешка полицията в два от тях. Друг хеликоптер трябваше за камерата. Работехме с намалена скорост, имахме една тръбна рампа за един от автомобилите, много стрелба, велоспипедно шоу - и трябваше да внесем актьорите вътре. И Брандън Орет, който е в ролята на Хипо, не носи риза, така че трябваше да намерим начини да скрием подложките, които го държат в безопасност, когато той трябва да скочи през прозореца. И Нинджа и Йоланди се включват – момчетата от ефектите са заредили оръдията. Имаше адски много кадри за заснемане, но всичко се нареди добре."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg