Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Домът на Мис Перигрин за чудати деца

ЕЙБ: ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ - Домът на Мис Перигрин за чудати деца / информация за филма

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕЙБ: ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

21.9.2016  |   синефиш.бг
Обичаният дядо на Джейк,Ейб, има повече общо с внука си, отколкото момчето би могло да си представи. Именно уликите, оставени му от Ейб, го тласкат към неговото необикновено приключение.

Известният актьор Терънс Стамп, който преди това е работил с режисьора Бъртън през 2014 година в драмата Големи очи, приема ролята на Ейб. Стамп прегръща възможността да се събере отново с Бъртън на снимачната площадка и е заинтригуван от роля на разказвач, чиито истории, подплътени от стари фотографии, предизвикватвнука му към едно незабравимо пътешествие.

Героят резонира на Бъртън, защото той оприличава Ейб да баба си. „Тя беше много магическа и специална за мен, бе най-важният човек в живота ми, - припомня си Бъртън. - Така че аз наистина разбирам връзката между Джейк и Ейб. Отношенията ни с бабите или дядовци те са различни от връзките ни с родителите или приятелите. Те винаги са много специални.“

Друга възрастна ключова фигура в историята е мис Саблеклюн, изиграна от актрисата Джуди Денч. Подобно на мис Перегрин, и мис Саблеклюн е имбрин; тя се превръща в саблеклюн, крехка и нервна птица, за разлика от мис Перегрин, която по-скоро се държи като хищник.

Бъртън отбелязва, че за първи път в славната си кариера, лейди Джуди „трябва да държи арбалет и да бъде издърпана през прозорец от чудовище. Помислих си, четова е нещо, което бих искал да видя." - добавя режисьорът със смях.

В ролите на добронамерените и праволинейни родители на Джейк са актьорите Крис О'Дауд и Ким Дикенс. Татко Франк придружава Джейк до Уелс, и също като сина си се впуска в голямо приключение. Франк е запален орнитолог, и се сблъсква с друг любител на птиците, изигран от Рупърт Еверет. Бъртън отбелязва: „Крис убедително пресъздава топлината и покровителството в образа, както и честите недоразумения в отношенията между баща и син.“

През трудния период след смъртта на Ейб, голяма подкрепа за Джейкоказва д-р Голън (Алисън Джени), която се опитва да му помогне да изрази чувствата, които изпитва. Тя е тази, която го насърчава да замине за Уелс и да потърси отговори за живота на дядо си и истината зад неговите истории.


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg