Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Началото на мрака

ГАРВАНИТЕ - Началото на мрака / информация за филма

The Seeker: The Dark is Rising 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ГАРВАНИТЕ

31.10.2007  |   синефиш.бг

В „Търсачът: Началото на Мрака” гарваните населяват света на Мрака, поне в митичния смисъл. Няколко кадри съдържат зловещата поличба, която вещае тяхното кръжене на ято над хората, в очакване на удобен момент да нападнат. 

В стремежа си да запазят духа на свръх-реализъм на продукцията, някои от сценичните ефекти са постигнати с помощта на механични, а не дигитални ефекти. Например има една сцена, която е заснета в МОЛ, където Уил е разпитван от охраната, които се оказват обитатели на света на гарваните. 

Униформените от охраната са направени от гарвани, обяснява гримьора Дари Тъниклиф, т.е. първо изглеждат като униформени човеци, но после разкриват мистериозната си природа и започват да го гонят по коридорите на МОЛ-а, като от тях започват да излитат птици. 

За да постигнат този ефект, Тъниклиф и неговият екип правят специална кукла с човешки размери на име Артур и я слагат на подвижна количка, за да могат да я движат по коридорите. От гърдите на тази кукла в определен момент излизат механични гарвани, закачени за прът. На единия му край е гарванът, а на другия са гърдите на Артур и пръта излиза отзад, за да позволи да бъде управляван дистанционно. След това човек с униформа и гарванов клюн е вкаран в кадъра, монтира се и се получава ефекта на бягащия „Човек-гарван”. 


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg