Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бойни старчета

Първи рунд: Да излезеш на ринга - Бойни старчета / информация за филма

Grudge Match 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Първи рунд: Да излезеш на ринга

17.12.2013  |   синефиш.бг
След като се оттегля от бокса, Острието се връща към добре познатия му работнически живот. Сталоун го описва като „нещастен, изоставен човек, който се е оттеглил и намерил убежище като работник във фабрика, който заварява метали, изгарян от топлината на собствената си преизподня.” Той прекарва времето си сам, превръщайки метални отпадъци в изящни животински скулптури или затворен в гаража, погълнат от работа по безценното си Шелби. Според Сталоун, Острието съжалява за решението си да се оттегли от бокса: „Той е изоставил бокса прекалено рано. Имал е талант, бил е добър и е пропилял всичко. Позволил е на емоциите да определят бъдещето му.”

Докато Острието желае възобновения интерес към случилото се преди три десетилетия просто да отшуми, Били „Хлапето” се наслаждава на възобновеното внимание. Обичащият известността Били продължава да се боксира след отменения мач с Острието, след 11 срещи обаче, кариерата му замира. Той инвестира в местни бизнес начинания и остава обсебен от отменения мач.

„Двамата се намират в съвсем различни житейски ситуации. Моят герой се е погрижил за себе си финансово, но продължава да копнее по този последен мач, защото се чувства в известен смисъл измамен, след оттеглянето на Острието. Острието има нужда от парите, докато Хлапето е този, който наистина желае мачът да се проведе.”

„Хлапето Макдонън има относително успешен бизнес с коли втора употреба, собственик е и на заведение, в което изнася пошло куклено представление. Хлапето превръща огорчението си от отменения преди 30 години боксов мач в несполучливи словесни нападки срещу Острието в рутинното си стенд-ъп шоу.”, обяснява Сегал.
Включването на кино легенди като Сталоун и Де Ниро в актьорския състав е само началото на това, което Гербер нарича „звезден екип”. „Това че успяхме да привлечем актьорите които искахме за ролите във филма, бе страхотно.”, споделя той.

„Ударихме джакпота.”, добавя Юинг. „От Слай и Боб, Алан Аркин и Кевин Харт, който е един от най-забавните личности до красивата и талантлива Ким Бейсинджър. Всеки един от тях даде всичко от себе си за проекта.”

Героят на Харт, Данте Слейт младши, е катализатор на събитията във филма. Харт е идеален за ролята на устатия син на колоритния боксов спонсор Данте Слейт старши. Данте младши не наследява пари от баща си, но носи известното му име и нюх.

Образът на Харт, който „има сърце колкото зърно” опъва верните струни, при положение, че парите не са истински стимул за Острието и Хлапето. „Данте младши е безсрамен, което е добре, защото той се интересува единствено от парите, а ние да се избием един друг.”, разяснява Сталоун.

Взаимоотношенията на между Острието и дългогодишния му приятел и бивш треньор Луис „Светкавицата” Конлон, изпълняван от Аркин, добавят темата за връзката между баща и син към историята.

„Между Острието и Светкавицата има истинска любов.”, разказва Сегал. „Те нямат други приятели. Ние ще видим на какво е способен всеки от тях за другия и това може истински да те разчувства.”

„Когато Острието решава да излезе на ринга, той иска само един човек в своя ъгъл.”, казва Келъхър. „За нещастие този човек е в дом за възрастни хора и с него се отнасят като с дете, което зависи от околните. Това е шанс да се възползва от последната му възможност да се докаже. Мачът е дар и за двама, който ще ги направи отново силни.”

Що се отнася до тренировките, Светкавицата определено е от старата школа. Светкавицата тренира Острието по собствена програма – кара го да прехвърля гуми, да топи юмруци в конска урина за вкоравяване на кожата, да тегли камион за укрепване на бедрата и кардио.

„Ние не си измислихме всичко това, то е напълно реално. Дори и носенето на работнически обувки, вместо маратонки. Боксьорите от онова време са носили тежки обувки за допълнително тегло на краката. Колкото и странно да звучи, това са все техники, използвани от боксьорите на времето.”, обяснява Сегал.


Несъстоялият се боксов мач не е единственото нещо от миналото, което преследва Острието: стара страст се разгаря отново с разпространяването на новината за насрочения отново мач.

Ким Бейсинджър е избрана за ролята на Сали, чиято история с Острието и Хлапето променя живота и на тримата.

Докато „Хлапето” се бори с диетата и тренировките, той бързо установява, че никой в залата не вярва в него. Никой не помага на Хлапето, до момента, в който един млад човек не му предлага съвет и му се представя като негов син. Ролята на Би Джей, сина на Сали и Хлапето, изпълнява Джон Бернтъл.

Бернтъл разкрива, че в началото, създателите на филма „не бяха дотам сигурни какво искат да направят с Би Джей. Дали отчуждението с баща му означава, че е и той може да е като него? Реших, че би било интересно Би Джей да е като Хлапето, със същото чувство за хумор и хъс. Основната разлика помежду им обаче е, че докато Хлапето се измъква от бащинските си задължения, Би Джей сам отглежда сина си. Да бъде баща е призванието на живота му и той е убеден в това.”

„Героят ми е малко безотговорен и егоист, качества, които не го правят добър баща. Синът му обаче го търси и решава да му даде възможност.”, разказва Де Ниро.

Появата на син и внук разтърсва „Хлапето” и го потапя още повече в новата му реалност. „Хлапето трябва да свикне с факта, че е поостарял и е баща и дядо.”, разказва Сегал. „Той трябва да реши, дали да порасне или не.”

Решенията, които „Хлапето” ще вземе в подготовката за мача ще решат не само победата на ринга, но и в живота му. „В много отношения историята е за несподелената любов между голяма част от героите. Според мен Хлапето разбира колко силна може да бъде любовта между баща и син.”

Актьорът за ролята на Би Джей се оказва единствения, превърнал се в обект на усилено търсене. Не само актьорът трябва да прилича на Де Ниро, но и героят му участва в едни от най-драматичните сцени в иначе комедийния филм.

Гербер се натъква на Бернтъл, докато е във фитнеса на един хотел във Вашингтон. По неговите думи, докато минавал покрай една маса погледът му попаднал на корицата на списание и той помислил: „Това е Де Ниро в „Разярения бик”. „Погледнах отблизо и осъзнах, че всъщност не е. Не само Джон прилича на младия Де Ниро, но е и страхотен боксьор. Той бе истинско откритие.”, споделя Гербер.

„Имахме доста сложен сценарий за визуалните ефекти във филма, тъй като историята започва с реминисценции от предишните им мачове. Дигитално подмладихме лицата на Слай и Боб и после трябваше да ги поставим на телата на по-млади боксьори. Те трябваше да се движат и боксират като Слай и Боб.”, продължава Сегал. „Джон беше идеално копие на Боб, дори тялото му изглеждаше като това на Де Ниро на млади години. Затова решихме да изпълни и по-младата версия на Хлапето в ретроспективните боксови сцени във филма.”

След като години наред копнее за реванш, Хлапето трябва да се изправи пред това, което е искал и да влезе във форма. Застаряващият и здраво купонясващ гражданин с наднормено тегло решава да се върне в легендарния Килшот Джим, където е тренирал на върха на славата си.

Когато Хлапето влиза в залата, която става известна благодарение на него, Франки Брайт, второ поколение треньор по бокс, позира пред камерите на цял телевизионен снимачен екип. За ролята на Брайт е избран Ел Ел Куул Джей, който се определя като голям почитател на бокса.

За разлика от героя си, според който Хлапето отдавана е преминал разцвета на силите си, актьорът вярва, че никога не е късно човек да последва мечтите си. „Мечтите нямат краен срок.”, настоява той. „Според мен, „Бойни старчета” разказва за желанието на всички нас да можем да възродим живота си или подобно на Феникс да възкръснем от пепелта и да преминем на следващото ниво.”

Създателите на филма с помощта на HBO® успяват да придадат на боксовия мач вид на истинско пей-пер-вю предаване. „Имахме късмет да привлечем HBO® , които ни помогнаха да направим мача да изглежда напълно правдоподобен. Те ни предоставиха двама от операторите си, които заснеха събитието от обичайните позиции, които използват, със съответното осветление и сложиха логото на HBO® . И върха на всичко беше, че на наша страна имахме коментаторите и бокс анализатори Лари Мершант, Джим Лампли и Рой Джоунс, както и водещия Майкъл Бъфер, и рефера Пат Ръсел.”

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg