Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Смърфовете: Забравеното селце

За героите - Смърфовете: Забравеното селце / информация за филма

Smurfs: The Lost Village 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За героите

23.3.2017  |   синефиш.бг
Смърфиета
През целия си живот Смърфиета е живяла в Смърфското село... всеки ден с едни и същи 99 момчетата. Но сега тя и най-добрите й приятели са на път да отидат там, където нито един Смърф не е ходил преди ... в Забранената гора, за да открие Забравеното селце . Те откриват най-голямата загадка в историята на Смърфовете и това ще бъде приключението на живота й.

„Много ми харесва да съм в ролята на Смърфиета, - казва Деми Ловато, с чиито глас образът оживява. - Тя е мила и състрадателна и наистина се грижи за своите приятели. Тя също така е смела – обича приключенията и когато иска нещо, действа и го получава. Тя не приема „не" за отговор, дори от Татко Смърф. Тя е силна, независима Смърф дама и уникално момиче. Буквално уникална, защото е единственото момиче в Смърфското Село. Тя има прекрасно сърце и полага много усилия да разбере коя е тя."

„Деми има много индивидуален глас, - казва Асбъри. - Тя изпълни Смърфиета със същата увереност, за която винаги говори и пее. Допринесе много към образа и го предефинира по великолепен начин.“

Смърфът здравеняк

Смърфът здравеняк е онзи тип, дето ходи на фитнес два пъти на ден и точно когато повярвате, че е твърд като камък, той показва, каква душичка е отвътре.
Джо Манганело от Истинска кръв и Професия: Стриптийзьор озвучава ролята на синята канара. „Смърфът здравеняк е най-якият, най-силният смърф в Смърфското село, - казва Манганело. - Когато не работи за мускулите си, той кара смърфборд с най-добрите си приятели или скита в Забравеното селце."

„Това е един цял нов смърфски свят, който сякаш никога не сте виждали преди. Чисто нов изглед, страхотни нови герои, непоказвани досега същества, -  продължава Манганело. – О! И Очилатият смърф и Смърфът здравеняк най-накрая ще решат въпроса мозък-срещу-мускули. Познайте кой печели?“

Манганело е развълнуван да бъде част от филма, и да го сподели с семейството си. „Това, което харесвам в този филм е, че той се връща към това, което моето поколение помни като деца. Така че е малко носталгично за възрастните. Но пък включва цяло ново поколение, като две годишната ми племенница, които обича Смърфовете и се радва да види чичо си да играе Хефти.“

Очилатият смърф

Всеки познава Очилатият смърф: дефиницията за умник на книга, но с липса на определени социални способности. Но това е без значение, защото неговите приятели знаят колко важни са за него, и му се отплащат. Когато картите са на масата, няма по-изобретателен смърф на идеи за решаване на проблема.
Дани Пуди дава на Очилатият смърф носовия си глас и грижовна душа. „Очилатият смърф е хлапето факир в отбора на Смърфовете.

Той винаги се опитва да разбере как да се реши един проблем, - казва той. - Може да е хипер-фокусиран от време на време, но е с много добро сърце и прави всичко това за приятелите си.“

„Би било голям комплимент да се каже, че бях избран за ролята заради прилика със Очилатият смърф, - смее се актьорът. - Аз съм прилично умен човек, но Очилатият смърф е иновативен по много неочакван начин. За да се потопя наистина в ролята трябваше да си сменя цвета в синьо за седемнадесет месеца и носът ми да е непрестанно задръстен с цветен прашец, така че алергиите ми да пламнат“.

„Кели беше супер-полезен за изграждане на образа - ние заедно измислихме персонажа, - припомня си Пуди. - Работихме върху няколко варианта и колкото повече пробвахме, толкова по-носово го правех. Беше много забавно."

Непохватният смърф

Непохватният Смърф е изпълнен с добронамереност, която раздава с двете си...  леви ръце. Той е винаги готов да подаде ръка или смола… А може би щеше да е по-добре ако си остане вкъщи. За щастие добрите му намерения и широко учудените му очи помагат да му се прости всяка бъркотия. И в края на краищата, той успява винаги да ни изненада.

Джак Макбрайър дава гласа си на Непохватният смърф. „Той е такова добро приятелче – от хората, които искате на вашия екип, стига отборът не изисква координация око - ръка – крак или грация, - казва той. - Ако имате нужда от играч с отборен дух, Непохватният смърф е вашият смърф."

Въпреки, че актьорската работа на Макбрайър е в студио, той все пак намира възможност да се вдъхнови. „Гледах много клипове с издънки, за да се подготвя за ролята на  Непохватният смърф. А те са толкова много, хората се пребиват във всевъзможни ситуации. Доста се упражнявах, за да успея да уловя същността на Непохватният смърф. И имам синини, които го доказват."

Татко Смърф

Грижа номер едно за милия и топъл Татко Смърф е безопасността и благосъстоянието на смърфовете и любимото му Смърфско село. Като лидер на общността и патриарх на селото, той се опитва да поддържа определено ниво на ред. Но ако си е мислел, че да контролираш 99 Смърф момчета и едно малко Смърф момиченце е трудно, то започва да мисли по друг начин, когато те достигат тийнейджърските си години.

„Исках Татко Смърф да има енергия, да бъде образ, който може да поведе армия, ако се налага, - казва Асбъри. - Манди Патинкин внесе сърце, енергия, жизненост и искреност на героя си.“

„Татко е патриархът на смърфовете и той наистина се грижи за всеки един от тях, - казва Патинкин. - Може да се каже, че той е татко Мечок - дори е малко арогантен на моменти, но прави всичко винаги за отбора. "

Гаргамел

Еднакво опасен и малоумен, Гаргамел е самомнителен грандоман, който е в емблематичен контраст със смърфовете. Всичко, за което той жадува в този живот е да бъде признат и почитан като най-мощния магьосник на света. Но на пътя му има непреодолима пречка - неговата изключителна некадърност.

„Аз съм фен на Смърфовете от самото начало. Дори си спомням комиксите оттогава, - казва Рейн Уилсън, който пресъздава образа. - Обичах историите, а Гаргамел беше моят любим герой. Винаги се свързвах с него – какво да кажа? Гаргамел е много неразбран и се нуждае от малко любов."

Всеки актьор знае, че за ролята на лошия е нужно да се намери човечешкото у него. И с Гаргамел не е по-различно, май... „Това е филм за героичен магьосник, които трябва да се бори срещу подла камара от сини същества, чиято цел номер едно е да живеят в мир и хармония. - шегува се Уилсън. - Беше супер забавно да го направим не точно типичния злодей, а само с известна доза подлост и глупост.“

„Рейн беше много спонтанен и разбира смешната страна на Гаргамел. Даде ни голяма доза вербален хумор, с която да работим и нашите аниматори я взеха и я вложиха в образа на препъващ се мърморко, който има потенциала да бъде оперен или шекспиров герой в собствената си значимост.", казва Асбъри.

Азраел

Азраел е злият помощник на магьосника Гаргамел. Той може да е крастава улична котка, но често е най-умният в стаята. Разбира се, когато сте в една стая по цял ден с Гаргамел, това не е трудно... Като стара семейна двойка, Азраел и Гаргамел постоянно се карат, но Азраел остава верен и лоялен слуга на заблудено-могъщия си спътник.
Монти

Монти е нов герой, създаден за филма. „Той е ястребът на Гаргамел, с чиято помощ магьосникът лети и търси смърфовете, - казва Асбъри. - Монти е тотално некомпетентен и няма две мозъчни клетки на кръст- но Гаргамел го вижда като благородна могъща птица. В крайна сметка Гаргамел разпоага с много ядосана котка и напълно глупаво пиле.“

Щракалинка

Щракалинка не е обикновена калинка - той е помощник на Очилатият смърф и е бръмбарският еквивалент на смартфон с технологични възможности като гласови бележки и GPS посоки. Щракалинка може да прави снимки и дори да ги отпечатва с малките си крака, като използва кал за мастило. Но има една ключова разлика: Щракалинка не е само устройство - той е приятел.
                                                        
Оцелели след Забранената гора, отборът на смърфовете са внезапно нападнати от странни маскирани същества, носещи копия. Те са в капан! Но после разбират, че са намерили смърфовете, който търсеха и Забравеното селце (което всъщност е селище, скрито в короните на дърветата, наречени Смърфигор). И не само това - има нови смърфове.


„Техните имена не са свързани с това което правят, а са връзката им с природата, - казва Асбъри. - От тях не се очаква да правят само едно нещо, в което да са специализирани. Те могат да правят много неща и опитват различни неща.“

Смърфиола

Смърфиола е едновременно спокойна и жестока - уверен и нежен лидер, отгледала
смърфове войни, които са способни на всичко. Всичко, което прави, го прави с цялото си сърце.

„Смърфиола е лидер, матриарх на Смърфигор - еквивалентът на Татко, - казва Асбъри. - Смърфовете й са научени да бъдат изобретателни и да проучват всички неща, които ги интересуват. Смърфското село и Смърфигор работят еднакво добре, но са много различни."

„Смърфиола е озвучена от красивият глас на Джулия Робъртс, която е една от любимите ми актриси и вложи в образа истинска искреност и сърце, сила , автентичност и доверие". - казва Асбъри.

„Ако Татко Смърф е бащина фигура за Смърфското село, то Смърфиола е майчина фигура за Забранената гора, - казва Робъртс - Тя е смела, силна, величествена и наистина мъдра. Тя е смърфът, към който се обръщате, ако сте изправени пред голямо предизвикателство.“

Смърфурия

Смърфурия е сериозен, силен воин, и тя е тази, която веднага поставя под въпрос защо Смърфиета и момчетата са дошли в Смърфигор. Нейната защитна природа я прави трудно доверчива към външни лица. Но под суровата й външност се крие златно сърце и едно момиче, което ще направи всичко за семейството и приятелите си.

„Смърфурия е труден характер, - казва Мишел Родригес, която озвучава ролята. - Тя защитава своите приятели Смърфове, нейният отбор, понеже това е нейното семейство. И е готова да направи каквото е необходимо, за да се грижи за тях.“
„Толкова съм щастлива, че успях да се запозная с повече воини смърфове в този филм, - продължава Родригес. - Да се срещна със Смърфурия и Смърфиола и останалите, наистина да се види колко уникални и различни могат да бъдат. Няма само един начин да бъдеш смърф - всеки е смърф по свой начин".

Родригес се казва, че се е свързала с героинята си по повече от един начин. „Аз съм един вид огнена и борбена, точно като Смърфурия. И двете сме силни момичета. Така че, да, може би кастингът не е случаен. Аз също съм много свързана с моите приятели и ги защитавам. Така погледнато, Смърфурия е точно като мен.“

Смърфцвете

Смърфцвете осветява стаята с огромна си енергия - тя ходи и говори скорострелно. Никога не е срещала смърф, който да не й харесва и печели сърцата на всички с бонбонено-сладката си бълбукаща личност. Чашата й не е само наполовина пълна - тя прелива.

Ели Кемпер озвучава топката ентусиазъм. „Смърфцвете просто не може да се съдържа, - казва тя. - Тя обича живота и е много весела и оптимистична, почти до предела на поносимостта. Но тя наистина не може съдържа.“

Подобно на много от другите участници, Кемпер намира много прилики между нейната личност и героинята, който е поканена да озвучава. „Смърфцвете се вълнува от всичко, и аз всъщност доста съм развълнувана за нещата в реалния живот, - казва тя. - Давам свобода на мажоретката в мен (бях мажоретка в девети клас) и Смърфцвете определено е мажоретката на селото й.“

Кемпер също е впечатлена от начина, по който героите смърфове са извадени от истиснкия живот. „Сценаристите са свършили страхотна работа, героите са толкова човешки - всички недостатъци и странности, които познаваме присъстват и в смърфовете, - казва тя. - Всеки е различен и си има недостатъци по свой начин, и е толкова смешно като видите тези недостатъци наяве. Винаги е добре да се смеете над себе си, и винаги можете да видите малко от себе си в различните Смърфове.“

Смърфлили

Смърфлили е бързоумна и не обича глупостите. Тя не се страхува да ви каже, каквото трябва или да поеме отговорността - дори когато никой не я в молил.
„Смърфлили е стилна и практична и е пълна с креативност, - казва Ариел Уинтър от Модерно семейство, която поема ролята. - В случай че имате проблем за решаване, Смърфлили е вашия смърф.“

„Когато за първи път пробвах да говоря като Смърфлили, реших, че трябва да преправя гласа си малко по-висок. Но когато работех с режисьора, той пожела да има повече от собствения ми глас и на мен ми хареса да й дам със собствения си глас, а не с по-висок или по-нисък ", - разказва Уинтър.

„Да съм в ролята на нов смърф е наистина страхотно, - добавя актридсата. - Смърфовете носят невероятно послание  за приятелство и работа в екип. Това е една чудесна възможност и голяма роля - Смърфлили е толкова сладка".

Смърфмелъди

Друг гражданин на Смърфигор, Смърфмелъди може да изригне с мощна мелодия в точния момент.“Меган Трейнър написа песен за нас – забавна, жизнерадостна и танцувална и всичко което представлява Меган. Темата е да се гордеем с това което сме - което е посланието на този филм, - казва Асбъри. - Оказва се, че Меган е огромен фен на смърфовете и ни призна, че в мига, в който разбрала, че искаме песен, я написала за една нощ. Тя е толкова ентусиазирана и донесе тази любов в песента и от страна на Смърфмелъди.“

„Обичам смърфовете и бях поласкана, когато ме помолиха да напиша песен за новия филм. Бях особено развълнувана - написах всичко за една вечер, - казва Трейнър. - Това е песен, която обичам и съм много горда с нея. Не мога повече да чакам света да я чуе най-накрая!  Да имам малка роля във филма с моята героиня Смърфмелъди, прави всичко това още по-вълнуващо! Толкова съм  щастлива да бъда част от Смърфското семейство!“



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg