Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Лак за коса

ВЪВЕДЕНИЕ - Лак за коса / информация за филма

Hairspray 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ВЪВЕДЕНИЕ

09.7.2008  |   синефиш.бг
        Трейси Tърнблед, голямо момиче с голяма коса и още по-голямо сърце, има само една страст – танцът. Нейната мечта е да участва в тв-шоуто за тийнейджъри, “The Corny Collins Show”. Трейси (Ники Блонски) изглежда готова за шоуто, но има проблем – тя просто не пасва. Поради едрата си фигура, Трейси винаги е била пренебрегвана. В опита си да я предпази, нейната нежна, но извънредно властна майка, Eдна (Джон Tраволта), се опитва да я разобеди. Това не спира Трейси, защото тя знае, че е родена да танцува. От друга страна, нейният баща, Уилбър (Кристофър Уолкън), я поощрява : “Опитай! Бъди по-смела в мечтите си”.

        След като успява да впечатли Корни Колинз (Джеймс Mарсдън) на представление в средното училище, Трейси печели участие в неговото шоу. Тя моментално се превръща в сензация, за огорчение на властващата принцеса на шоуто, Амбър фон Тъсъл (Британи Шоу), и нейната амбицирана майка, Велма (Mишел Пфайфър), водеща на тв-канала WYZT. Но по-лошо за Амбър не е фактът, че зрителите обичат новото момиче в града; възлюбеният на Амбър, Линк Ларкин (Зак Ефрон) изглежда пленен от привлекателните черти на Трейси. Това шоу се превръща в сцена на ожесточена вражда между двете момичетата, докато те се състезават за короната на “Г-ца Лак за коса”.

        В училище, Трейси се сблъсква с други проблеми, а именно връзката между нейната най-добра приятелка Пени Пингелтън (Аманда Байнс) и Сийуид (Елиджа Кели). Трейси захвърля предпазливостта на страна и разговаря с Мотормаут Мейбел (Куийн Латифа), с цел да се бори за интеграция, но вместо това се озовава със заповед за арест. На Трейси й се налага да се крие и тя се потулва в мазето на нейната най-добра приятелка, Пени.

        Дали късметът на Трейси се е изчерпал? Ще пропусне ли финалното състезание срещу Амбър или ще успее отново да се спаси от бедата с песни и танци?

        Когато голямата коса има големи мечти, може да се случи всичко. Тази изпълнена с енергия комедия ви доказва, че не е нужно да сте перфектен, за да спечелите.

        Базиран на едноименния класически бродуейски мюзикъл на Джон Уолтърс, от 1988 г., “Лак за коса” е носител на награда ‘Тони’. Филмът е режисиран от Адам Шакман и сюжета е по сценарий на Лесли Диксън.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg