Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хари Потър и Орденът на феникса

Министерски постъпки - Хари Потър и Орденът на феникса / информация за филма

Harry Potter & Order of the Phoenix 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Министерски постъпки

09.7.2008  |   синефиш.бг
         Въпреки всичко, преди Хари да помисли за двубой с Волдемор, той трябва да се върне в Хогуортс. Хари трябва да защити и оправдае действията си на изслушване пред Министерството на магията. Декора на величествения атриум на министерството е създаден от дизайнера на продукцията, Стюарт Крег, който го описва като пропаганден постер в стил Съветския съюз.

          Дизайнерът прибавя, че въпреки това че хората буквално профучават по пътищата и меморандумите са изпращани на магьосниците по въздушна поща, “министерството е символ на бюрокрацията. В Англия, правителствените сгради са от 19 - и век, във викториански стил, който е много декоративен. Министерството също така се намира под земята, ето защо се наложи да посетим най-старите водни станции на Лондон, повечето от които бяха облепени с декоративна керамична керемида. Ние смесихме идеите и визиите в този подземен свят, чиито стени са покрити с полирана черна керамична керемида. Това постави оператора, Славомир Иджиак пред голямо предизвикателство, защото материала силно отразява насочената към него светлина”.

         Атриумът на министерството представлява най-големия декор, изграждан някога за филмите Хари Потър. За декорацията му са необходими повече от 30 000 керемиди, всячка от които трябва да бъде поставена отделно. На екрана, атриумът ще изглежда още по-голям, поради употребата на зрителни ефекти.

          Придружен от г-н Уизли, Хари влиза в Министерството през входа за посетителите, който изглежда като обикновена телефонна кабина в сърцето на Лондон.

          Йейтс споделя, “Един от най-забавните елементи във филма е съществуването на света на магията точно до нашият собствен свят. Понякога той се крие зад следваща врата или под нашите крака, ако само отделиме време да погледнем. Всъщност, двата свята често се докосват, без ние да го осъзнаваме”.

          На изслушването на Хари, нещата не вървят както ги е планирал Фюдж, благодарение на Дъмбълдор и невероятен очевидец. Хари е оправдан по всички обвинения, но когато той опитва да говори с Дъмбълдор след изслушването, неговият обичан наставник изчезва, отказвайки дори да погледне младия магьосник.

         Отново в ролята на Aлбус Дъмбълдор, Майкъл Гамбън казва, “Хари гледа на Дъмбълдор като на своята скала, но той вижда как неговата скала започва да се срива. Силата на Дъмбълдор е сурово заплашена, но това го прави повече човек, нали? Това ми разкри друго ниво за изследване на характера му”.

         Обезпокоен от поведението на наставника си, Хари се връща в Хогуортс. Но изпитанието, което го очаква, както и неговите съученици, не може да се мери с нищо виждано до сега.

 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg