Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Рио 2

Това е джунглата - Рио 2 / информация за филма

Rio 2 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Това е джунглата

11.3.2014  |   синефиш.бг
Сред многобройните фенове на „Рио" са двамата главни актьори, които озвучават оригиналните Блу и Джуъл – Джеси Айзенберг и Ан Хатауей. „Създателите на филма и Карлос вдигнаха високо летвата в първия филм, но те буквално взривяват небето с началната сцена на РИО 2!" - възкликва носителката на Оскар. А Айзенберг добавя: „РИО 2 не се усеща като продължение на първия филм, той е нещо съвсем различно. Обичам да играя Блу, защото той е толкова забавен и сладък типаж."
Грандиозната начална сцена на РИО 2 надхвърля дори музикалната гала феерия, с която започва „Рио".

„Започваме филма с гръм и трясък – изумителен музикален номер - точно както в „Рио", - обяснява Салдана. - Ние вече отдадохме почит на Карнавала в първия филм, с когото всички свързват Бразилия, затова се насочихме към следващото най-голямото събитие – посрещането на Нова година. Затова решихме РИО 2 да започне с всичките ни любимите птици, събрани в една музикална новогодишна бурлеска. Това е чудесен начин да приветстваме отново публиката сред нашите герои."

Когато отново се срещаме с Блу, Джуъл и трите им деца, семейството се е заселило в Рио и се наслаждава на удобствата на градския живот. Блу се чувства уютно и сигурно както винаги, но Джуъл е загрижена, че децата се държат по-скоро като хора, отколкото като птици и има опасност никога да не научат какво е да бъдеш птица.

Ан Хатауей обяснява: „Джуъл е израснала в джунглата, а децата й растат в Рио, така че определено човешкото влияние върху тях й е в повече. Те слушат музикални плейъри, ядат палачинки и гледа телевизия. Джуъл не е най-големият фен на този начин на живот."

От друга страна Блу се наслаждава на удобствата на модерния живот. „Той определено се чувства комфортно да живее като човек", - казва Айзенберг.
Зрителите отново се срещат и с най-добрата приятелка на Блу – стопанката му Линда (Ралица Ковачева), която сега е омъжена за учена Тулио (Александър Воронов). Младоженците са на проучване из джунглите на Амазонка, когато буквално от небето им пада малко синьо перо. Тулио го опитва на вкус и разбира, че е възможно да има още представители на сини ара в дивата природа. И тръгват да ги търсят.

И Тулио, и Линда са отдадени на благородната мисия да защитават птиците в Бразилия. Те са невероятно силна двойка, защото се допълват страхотно – той е велик мислител, а тя – неуморим реализатор.

Въоръжена с откритието на Линда и Тулио, Джуъл решава, че нейното семейство трябва да рискува и да се поразходи из Амазония. В първия филм всички смятаха, че Блу и Джуъл са последните от вида си представители на сини ара, но сега се разбира, че може и да не е така. Възможно е някъде там в джунглата да има и други. И за Джуъл става важно да открие истината. Тя е развълнувана, че може да има повече птици като тях с Блу.

От своя страна Блу е по-малко склонен да се впуснат в това пътуване, и си има причина. „В първия филм той си мислеше, че Рио и див и изпълнен с опасности, но той все още не разбрал истинското значение на тези думи, докато не отиде в Амазония. - обяснява Салдана. - Това е голямо пътуване за тях и децата. На Блу не му харесва, но ще го направи за доброто на семейството си."

В крайна сметка, какво би могло да се обърка толкова, по време на тази семейна почивка?

Приятелите на Блу - Нико , Педро, Рафаел и Луис не искат да изоставят приятелите си, и което е по- важното: изпитват съмнения относно безопасността на семейството по време на експедицията. А както знаем от първия филм, тези момчета трудно могат да бъдат спряни, когато им хрумне нещо. Сега те са на лов за нови музикални таланти в стил „Южноамерикански идол“. Карнавалът вече наближава, и птиците имат нужда от нова група музиканти, с които да поставят най-голямото шоу на света.
Рафаел обича живота, обича Рио и живее за Карнавала. Той не може да чака прослушванията да започнат. И понеже почти са изчерпани талантите в Рио, групата приятели ​​смятат, че Амазония разполага с хиляди и хиляди същества, които имат най-разнообразни таланти и невероятни изпълнения."

Нико е малка жълта топка от енергия, която живее за музиката, тя е в неговото ДНК, и всеки път, когато се чуят перкусии, зрителите знаят, че следва нещо фантастично. Партньор на Нико в музиката е чинката Педро, който е идеалният избор за съдия на кастинг за музикални дарования. Той има уникално нестандартно око за суперзвезди.
Така Блу, Джуъл, децата и техните музикални приятели си проправят път надолу по Амазонка сред незабравими гледки и пейзажи. Салдана представя мини-пътепис, който набързо представя любимите бразилски символи от Рио до джунглата по един забавен начин.

За отбелязване на маршрута създателите на филма използват стилизирана разгръщаща се карта и изкачащи GPS съобщения. И когато най-накрая пристигат до указаното място - най-голямата джунгла в света - семейството е изумено от чудесата на Амазония: масивни дървета от всички видове, безкрайна флора и фауна, гигантски реки. За творческия екип това е в пъти по-голямо предизвикателство, отколкото беше градът в „Рио“. Създателите на филма действително са съумели да пресъздадат и да уловят настроението на гората, да покажат хармонията на природата и животните.

Салдана иска да покаже огромна, дива и неопитомена джунгла. Всичко е естествено, реално и обрасло с пищна растителност. Това осигурява усещането за необятност на Амазония, като в същото време подчертава нейната интимност. Освен това амазонската гора е запазена във всеки смисъл на думата. „Факт е, че птиците, които нашите герои ще срещнат са оцелели, защото са били изолирани от човешки контакт, - отбелязва режисьорът на филма. - Ние създадохме птиче село, което се явява като един микрокосмос сред гигантската Амазония."

За да вдъхнат живот на чудесата на амазонската джунгла, създателите на филма разчитат на собствения софтуер на Blue Sky Studio - CGI Studio™, който изследователските екипи и разработчиците продължават да надграждат в продължение на повече от десетилетие. Продуцентът Брус Андерсън обяснява: „Само си представете, че начинът да се генерират толкова много растения не е въпрос просто на добавяне на куп компютри, които да го направят. Това изисква технологическа промяна. Разбира се, ние винаги разработваме нови и все по-мощни компютри, но това само те води напред. А за да се направи следващия скок нагоре, има нужда от повече иновации именно в развитието на софтуера."


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg