Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Рио 2

Всичко за филма - Рио 2 / информация за филма

Rio 2 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Всичко за филма

11.3.2014  |   синефиш.бг
Точно преди 3 години бе премиерата на пълнометражната компютърна анимация „Рио“ на Fox Animation и Blue Sky Studio. Филмът е роден от въображението на Карлос Салдана, който е режисьор на световните касови хитове „Ледена епоха", „Ледена епоха: Разтопяването" и „Ледена епоха: Зората на динозаврите". Салдана отдавна е искал да обясни в любов под някаква форма към родния си град Рио. Така в съзнанието му се заражда историята за шантав, силно привързан към стопанката и домашния уют папагал, който се оказва въвлечен в приключението на живота си в чудния бразилски мегаполис.

За да осъзнае изцяло мащаба и размаха на този магически свят и ярките му герои, Салдана и създателите на филма решават да подчертаят действието с енергична комбинация от бразилски звуци и съвременна поп музика, под майсторското ръководство на композитора Джон Пауъл и бразилската музикална легендата Серджо Мендес. „Рио“ се превърна в невероятен кинохит със световен бокс-офис над 486 милиона щатски долара. Премиерата му на DVD и Блу-рей диск също пожъна голям касов успех.

Сега Салдана се завръща в Бразилия и събира любимите си герои в РИО 2. В новия филм Блу (озвучен на български от Христо Димитров) и Джуъл (Ася Рачева) прелетяват от Рио към джунглата на Амазонка, където се установяват заедно с трите си деца. Докато Блу се опитва да се впише в обстановката, той отново кръстосва клюн с отмъстителния и подъл Найджъл (Малин Кръстев) и се изправя срещу най-страховития си противник на всички времена... своя тъст!

В началото на филма Блу, Джуъл и тяхното потомство водят перфектен питомен живот в града. Тримата им наследници са Биа (Малена Шишкова), която живее с клюн, забит в книгите и обича да декламира факти и цифри, точно като баща си; Карла (Ая Николова) - енергична тийнейджърка, която копнее да получи малко лично пространство от свръх покровителствените си родители, така че да може да изрази своята музикална страна; и най-младият Тиаго (Нео Куртев), който винаги е готов за приключение, особено ако е свързано с унищожаване на нещо.

Когато Джуъл решава, че децата трябва да се научат да живеят като истински птици, тя настоява семейството да предприеме пътуване до Амазония. Блу споделя със своите приятели тези планове, но Нико (Румънеца), Педро (Енчев) и Луиз (Петър Бонев) го предупреждават за безбройните опасности в дивата природа. Докато вечният оптимист Рафаел (Георги Тодоров) насърчава Блу да тръгне, напомняйки му, че „щастливата жена означава щастлив живот!"

При пристигането си в джунглите на Амазонка Блу и Джуъл се запознават с местните жители, включително Едуардо (Христо Чешмеджиев) – истински патриарх с железен набор от правила, който се превръща в комично препятствие за Блу; леля Мими (Латинка Петрова) – милата и дръзка сестра на Едуардо, която обича да си изказва мнението, дори пред арогантния си брат; и Роберто (Константин Лунгов), съвършен екземпляр от дивата природа, който очарова всички около себе си и кара Блу да бъде още по-стеснителен. И докато Блу се опитва да намери своето място в новата обстановка, у него все повече нараства притеснението, че повикът на дивата природа може да му отнеме Джуъл и децата.

Междувременно коварното какаду Найджъл крои планове да отмъсти на Блу с помощта на миловидната отровна жабка Габи (Яница Митева). Тя е безкрайно лоялна към Найджъл и въпреки дребния си ръст, е голям злодей.

След невероятния успех на „Рио" идеята за продължение на филма е логична. След като на първата част завършва с кадър от щастливия семеен живот на Блу и Джуъл и трите им пиленца, Салдана е провокиран от идея за нова история: Какво би станало, ако Блу и семейството му не са последните представители на сини ара? Ще се отрази ли този факт на семейството?

Той решава действието във втория филм да се развива в бразилската дива природа. „Исках обстановката този път да е много по-различна. - обяснява той. – Реших, че трябва да се махнем от града."

Така че, РИО 2 е в... Амазония - не само във визуален, но в музикален план. „Искахме да обърнем внимание на различните музикални вкусове, отличителните звуци и вълнуващи нови бийтове, които да направят саундтрака за РИО 2 още по-въздействащ от предишния.“ - казва режисьорът.

След като Салдана нахвърля историята, сценаристът Дон Раймър, с когото са работило съвместно в „Рио", започва да я изпълва със съдържание. Това е едно ползотворно сътрудничество, което за съжаление приключва, когато Раймър умира в края на 2012 г. „Дон беше нашият човек, - казва Салдана. - Той прегърна представата за първия филм и имаше наистина вълнуващи идеи за РИО 2. Неговата смърт остави голяма празнина за нас. Имахме щастието да разполагаме с невероятните писатели Карлос Коткин, Джени Бикс и Йони Бренер, които помогнаха да довършим сценария. Но Дон остана много специален човек, който изигра голяма роля за развитието на проекта."

РИО 2 е посветена на Дон Раймър.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg