Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Кери

Култовият бестселър КЕРИ на Стивън Кинг с нова смразяваща екранизация - Кери / информация за филма

Carrie 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Култовият бестселър КЕРИ на Стивън Кинг с нова смразяваща екранизация

31.10.2012  |   синефиш.бг
КЕРИ е адаптация на класическата хорър история за живота на Кери Уайт – скромно момиче, отхвърлено от връстниците си, което живее с  дълбоко религиозната си майка. След като е жестоко унизена на училищния бал, Кери започва да упражнява терор в градчето, в което живее, с помощта на телекинетичните си способности.

Почти 40 години след публикуването на романа „Кери“, превърнал се в емблематичен за хорър жанра в литературата, заглавието ще се появи на голям екран с впечатляваща визия и актьорски състав.  Титулната роля е поверена на младото дарование Клоуи Грейс Мориц, позната на българската публика от „Тъмни сенки” и „Kick-Ass: Шут в г*за”.. В ролята на нейната фанатична майка ще  видим номинираната четири пъти за „Оскар“ Джулиан Мур.

Героинята Кери от едноименния роман е събирателен образ на две момичета от ученическите години на Стивън Кинг. Писателят посвещава книгата на своята съпруга Табита и фокусира сюжетната линия около това как жените намират свои собствени начини да налагат волята си и кои са нещата в жените и женската сексуалност, които плашат мъжете до смърт. Самият автор коментира: „Кери Уайт е една неразбрана тийнейджърка, тя е от онези хора, чийто дух често е сломяван и натъпкван в бездната на човешката жестокост, която ние приемаме за нормално училище“.

Легендарната история на Кери има няколко адаптации, включително игрален филм под режисурата на Браян Де Палма („Мисията невъзможна“, „Белязаният“), бродуейски мюзикъл и телевизионна продукция.  Новата киноекранизация на MGM и Screen Gems обещава да даде един нов поглед към тази популярна зловеща история, пречупен през женската гледна точка към сложните отношения между майка и дъщеря.

Създаден по първия публикуван роман на Стивън Кинг, филмът КЕРИ е под режисурата на Кимбърли Пиърс, чийто режисьорски дебют е друг култов филм за тормоза -  „Момчетата не плачат“. Тя споделя, че новият филм няма да бъде римейк на популярната продукция на Де Палма, а ще се завърне към корените на литературния оригинал, който по същество е история за раждането на супергерой.

Сценарист е Роберто Агире-Сакаса (сериалът „Клуб „Веселие““). В лентата участват още Джуди Гриър (сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“), Габриел Уайлд („Тримата мускетари“), Порша Дабълдей („Бунт на младостта“, „Legend of the mummy“), Аксел Ръсел („Хроники“) и Синтия Престън (сериала „Колеги гадняри“).

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
20/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 45/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg