Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Парфюмът: Историята на един убиец

За актьорите - Парфюмът: Историята на един убиец / информация за филма

Perfume: The Story of a Murderer 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За актьорите

11.7.2008  |   синефиш.бг
Бен Уишоу (Жан-Батист Грьонуй)
Бен Уишоу е роден на 14 октомври 1980 г. в Хитчин, Хердфорд. Той е завършва Класическата академия за драматични изкуства през 2003 г.
През 1999 г. преди да започне за учи в драматично училище, Бен играе важни поддържащи роли в два филма „The Trench” на Уилям Бойд и „Mauvaise Passe” на Мишел Бланш. Получва също и главната роля във филма „My Brother Tom” на Дом Ротъроу. След завършването на образованието си той има участия във филмите „Силата на любовта”, адаптация по романа на Макюън на режисьора Роджър Мичел и „Лейър Кейк” на режисьора Матю Вон. През 2003 г. участва в популярната драматична комедия „The Booze Cruise”.
След това Бен прави дебюта си в Националния театър в адаптацията на „His Dark Materials” на Филип Пулман и в младежката адаптация на „Хамлет” на режисьора Тревор Нън. Необиновеният му талант е забелязан на тези представления от режисьора Том Тиквер. Бен участва и в телевизонния филм „Nathan Barley" на режисьора Крис Морис. През ноември 2004 г. участва в игралния филм „Stoned”, където играе ролята на Кийт Ричардс от групата Ролинг Стоунс. През 2006 г. приключи работата си във филма на Павел Павликовски „Restraint of Beasts”.

Дъстин Хофман (Джузепе Балдини)

Хофман привлича вниманието на световната публика с ролята си на Бенджамин Брадок в номинирания за Оскар® филм „Абсолвентът” на режисьора Майк Никол. Оттогава той има шест номинации за изпълненията си във филмите „Среднощен каубой”, „Лени”, „Тутси”, „Да разлаем кучетата”. През 1979 г. той печели статуетката за „Крамър срещу Крамър” и отново през 1988 г. за „Рейнмен”.
Той дебютира на Бродуей през 1961 г. с роля в “Готвач за господин Генерала”. Продължава да играе на сцената в продукции като “Hurry, Noon and Night”, “Пътуването на петия кон” и във фарса “Е?” на режисьора Алън Аркин, за който печели наградите “Theater World” и “Drama Desk”. През 1969 г. се връща на Бродуей, за да изиграе главната роля в “Jimmy Shine” от Мърей Шизгал. Други постановки с негово участие са „Смъртта на търговския пътник”, „Венецианскят търговец” и други.
Сред най-известните и успешни филми с негово участие са „Запознай ме с вашите” с Бен Стилър, Робърт де Ниро и Барбра Стрейзънд, „Търсенето на Невърленд” на Марк Форстър с Джони Деп и Кейт Уинслет, съдебният трилър „Присъда за продан” с Джон Кюсак и Джийн Хекман, „Сфера”, „Жана д’Арк” на Люк Бесон, „Цялото президентско воинство”, „Дик Трейси”, „Луд град”, „Герой” с Анди Гарсия, „Слийпърс”, „Хук” с Джулия Робъртс, „Зараза”.

Алън Рикман (Антоан Риши)
Алън Рикман е един от най-значимите британски филмови, театрални и киноактьори. През 1985 г. той пресъздава на сцената образа на Виконт де Валмон в постановката „Опасни връзки”, за която получава номинация за награда Тони. Продуцентът Джоел Силвър му предлага ролята на терориста Ханс Грубер във филма с Брус Уилис „Умирай трудно”. Следва ролята му на шерифа на Нотингам  му в „Робин Худ: Принцът на крадците” с Кевин Костнър, която му носи награда BAFTA. През 1995 г. той пресъзаде образа на Брандън, любимият на Кейт Уинслет в „Разум и чувства” на Анг Лий.Следващата му изява бе в телевизионния филм „Распутин”, която му донесе награда Еми и Златен глобус. Световна известност придоби и с ролята си на професор Снейп във филмите за Хари Потър. Други филми с негово участие са комедията „Догма” на Кевин Смит, романтичната комедия „Наистина любов” на Ричард Къртис, „Nobel Son” с Бил Пулман и Дани деВито, „Snow Cake” със Сигърни Уивър и други.

Рейчъл Хърд-Уд (Лаура)

Рейчъл Хърд-Уд е родена в Лондон през 1990 г. и за първи път излиза на сцената на 7 години. Амбициозната млада актриса е представена на широката публика за първи път с ролята си на Уенди в „Питър Пан” (2003) на П. Дж. Хогън. През 2004 г. участва заедно със Сиси Спейсък и Доналд Съдерланд в мистериозния трилър „An American Haunting” на режисьора Къртни Соломон. Рейчъл Хърд-Уд е избрана след кастинг от стотици кандидатки за ролята на Лаура във „Парфюмът”.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg