Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Два патлака

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Два патлака / информация за филма

2 Guns 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

02.9.2013  |   синефиш.бг
Носителят на Оскар, Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг изпълняват главните роли в експлозивния екшън ДВА ПАТЛАКА, в който двама агенти от конкурентни служби са принудени да работят заедно. Има един голям проблем с неочакваното им партньорство - никой от тях не подозира, че другият действа под прикритие.
За 12 месеца, агентът от Отдела за борба с наркотиците Робърт „Боби” Тренч (Уошингтън) и офицерът от военноморското разузнаване Майкъл „Стиг” Стигман (Уолбърг) са „залепени” един за друг против волята им. В работата им под прикритие като членове на наркосиндикат, всеки от тях не се доверява на партньора си, както и на престъпниците, които трябва да заловят.
Когато опитите им да се внедрят в мексикански наркокартел и възстановят няколко милиона се превръщат във фиаско, те неочаквано са изоставени от съответните им висшестоящи. При положение, че всички ги искат в затвора или мъртви, те единствено могат да разчитат един на друг. За нещастие на преследвачите им, след годините прекарани под прикритие, двамата агенти са научили това-онова.
В „Два патлака” участват още Пола Патън като агент Деб Рийс, Бил Пакстън в ролята на Ърл, Фред Уард като адмирал Туи, Джеймс Марсдън като лейтенант трети ранг Куинс и Едуард Джеймс Олмос като Папи Греко.
Балтазар Кармакур и Уолбърг режисират филма по сценарий на Блейк Мастърс въз основа на графичните романи на Стив Грант.
В помощ на Кармакур работи цял екип от ветерани в заснемането на екшъни под ръководството на оператора Оливър Ууд и дизайнера на продукцията Бет Майкъл.
Продуценти на „Два патлака” са Марк Плат, Рандъл Емет, Адам Сийгъл, Джордж Фърла, Рос Ричи и Андрю Косби.

BOOM! Studios публикува първия роман на Стивън Грант през 2008. Творбата на Грант разказва вълнуваща история за Боби Тренч и Майкъл Стигман, двама агенти под прикритие, които установяват, че сумата, намираща се в обрания от тях трезор е далеч по-голяма от очакваното. Изоставени от хората, възложили им задачата, те трябва да се укриват от организациите, на които служат.
Авторът на поредицата романи е човек с интересен поглед върху този литературен стил. „Обичам да пиша комикси. Всъщност не вярвам в доброто и злото. Според мен хората вървят по път, в който прескачат ту от едната, ту от другата страна. Такъв е животът. Стремя се да не гледам на материалите си не като на драма, а като на ситуационни комедии, в които всички смятат, че знаят какво се случва, а в действителност никой няма и представа какво става.”
За да превърнат историята във филм, Плат и Сийгъл трябва да намерят някой, който да направи от криминалната поредица в сценарий. С три сезона изключително успешен телевизионен сериал зад гърба си, Мастърс с ентусиазъм се възползва от шанса да започне работа върху нещо още по=обещаващо. „Веднага видях същината на историята и шанс да създам страхотни образи в света, пресъздаден в графичния роман.“, споделя той. „Хуморът е неразделна същност на героите. Той произтича от гледните точки на героите и начина, по който те се противопоставят. Всеки от тях има ценности, които смята, че другият не споделя.“
„Започнах черновата на сценария в самолета от Лос Анджелис до Ню Йорк и преди да кацна бях прочел 80 страници. Изпратих имейл от самолета на Адам: „Първите 80 страници са страхотни,“ако и останалите 40 са така, ще го бъде!“, спомня си продуцента.
Още докато сценария е в процес на разработка, Марк Уолбърг заявява интерес към „Два патлака“. Той се включва в проекта като морски офицер Майкъл „Стиг“ Стигман, чаровен и ловък снайперист, който умее да манипулира. Повече от десетилетие Стиг служил вярно, но след шест месечен престой в ареста за побой на офицер от военната полиция, се води официално за напуснал без разрешение и изпълнява тайни мисии за флота.
Когато двамата партньори по неволя се появяват за пръв път в действието, те планират обира на 3 млн. в брой от наркобарона Папи Греко. Стиг и Боби обаче получават повече от очакваното. Когато отварят (разбирай взривяват) сейфовете в Tres Cruces Savings & Loan, в тях има 43 милиона, които определено изчезват когато те минават в нелегалност. „След обира, за нещастие ситуацията е или Боби или Стиг и Стиг се оказва с по-силните карти. Стиг не иска да убие Боби, защото го харесва, но от друга страна трябва да си свърши работата. В суматохата, Боби изпуска значката си. Стиг е бесен, въпреки, че е заблудил Боби, последният е успял да го преметне.“
Агент Робърт Тренч има много имена. В зависимост от ролята, която трябва да изпълни в неговия свят, той може да бъде агент Тренч, Боби Би или Боби Бийнс. В продължение на три години той се внедрява в империята на Мани „Папи” Греко в Сонора, Мексико. През последната година той вкарва и Стиг. В последната сделка, Боби трябва да изтъргува 500 американски паспорта за кокаин, но Греко се появява с пари в брой вместо кока. По обратния път към Щатите, щастливи все още да са с глави на раменете си, Боби и Стиг са задържани. Началниците им изобщо не са доволни, че се връщат с празни ръце. След като двамата със Стиг са разпитани по отделно, Боби има още две седмици, преди Отдела за борба с наркотиците да прекрати операцията му. Планът на Стиг да оберат банката, в която Папи държи парите си изглежда като най-добрата възможност Боби да пипне престъпника. Поне до момента, когато след обира осъзнават, че всъщност са задигнали парите на ЦРУ.
Когато се стига до избор на режисьор на филма, продуцентите приемат предложението на Уолбърг да поверят проекта на Балтазар Кармакур. След като Уолбърг представя сценария на Кармакур, режисьорът е убеден, че това ще е следващия му филм. „Два патлака” е естествена посока на развитие за Кармакур, който дебютира в Щатите през 2012 с „Контрабанда” с Уолбърг и Кейт Бекинсейл.
Финансирането и реализирането на визията на Кармакур за „2 патлака” остава в ръцете на партньорите Нортън Херик и Андрю Косби.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велчо Стефанов
Среден резултат: 70/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg