Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощен слушател

АКТЬОРИТЕ - Нощен слушател / информация за филма

The Night Listener 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

АКТЬОРИТЕ

03.7.2008  |   синефиш.бг
РОБИН УИЛЯМС (Гейбриъл Нуун)
Той не случайно е носител на Оскар. С неизчерпаемото си въображение Робин Уилямс добавя още един образ към галерията си незабравими герои. Уилямс печели престижната награда през 1998 г. като психотерапевта на математическия гений Мат Деймън в “Добрият Уил Хънтинг” на Гас ван Зант. Преди това на няколко пъти е бил номиниран за Оскар – за “Кралят на рибарите”, “Обществото на мъртвите поети” и “Добро утро, Виетнам”.
Робин Уилямс е завършил актьорската школа “Джулиард” в Ню Йорк. След няколко роли в сериали дебютира на големия екран като всеизвестния моряк Попай в приключенския мюзикъл “Попай” (1980) на Робърт Олтман.
Филмографията на Робин Уилямс включва маса блокбъстъри. През 1993 г. той се снима, дегизиран като симпатична бавачка, в “Мисис Даутфайър” на Крис Калъмбъс. Следват също така запомнящи се изпълнения в “Клетка за птици” на Майк Никълс, “Хук” на Стивън Спилбърг, “Джуманджи”, “Пач Адамс”, “Флабър”.
Макар и да е най-известен с комедиите и детските си филми, Уилямс е играл и в драматични трилъри като “Опасно безсъние” на Кристофър Нолън (заедно с Ал Пачино) и “Експресно фото” на Марк Романек. В същото време е озвучавал доста анимационни филми, сред които “Аладин” и “Роботи”.
Сред най-известните сценични въплъщения на Робин Уилямс е участието му във “В очакване на Годо” на Бекет съвместно със Стив Мартин. Актьорската кариера на Уилямс всъщност започва като комик-импровизатор. Той е добре известен в САЩ с хапливите си коментари на най-разнообразни теми – политика, история, религия, секс, етнически конфликти. Сред последните филми на Робин Уилямс са семейната комедия “Беда на колела” на Бари Зоненфелд и черната комедия “Бяла пустош” (с Холи Хънтър и Уди Харелсън).

ТОНИ КОЛЕТ (Дона Логан)
Австралийката Тони Колет отдавна успява да впечатли Холивуд. Първият й пробив е през 1994 г. с “Muriel's Wedding”. След него Тони неведнъж доказва изумителната си способност да се “превръща” почти физически в най-разнообразни героини и си печели името на една от най-уважаваните актриси от своето поколение. Сред последните й роли е суховатата адвокатка Роуз от “Нищо общо”, принудена да търпи натреслата се в къщата й сестра купонджийка Маги (Камерън Диас). През 2004 г. се снима и в “Последният кадър” с Алек Болдуин, Матю Бродерик и Калиста Флокхарт.
Сред по-известните й роли са тези на домакиня от 50-те години в “Часовете” (с Джулиан Мур и Мерил Стрийп), на объркана и леко чалната майка в “Маркъс” (с Хю Грант). Най-популярният филм с нейно участие до момента е “Шесто чувство” на М. Найт Шаямалан, където отново играе майката на малкия главен герой и за който е номинирана за Оскар. Била е и съпруга на рокзвезда декадент в “Златно кадифе” (с Юън Макгрегър и Джонатан Рис-Майърс), и стеснителна викторианска девица в екранизацията по Джейн Остин “Ема” (с Гуинет Полтроу).

БОБИ КАНАВАЛЕ (Джес)
Снимал се е в “Месия на бъдещето” на Кевин Костнър, “Нощ се спуска над Манхатън” и “Глория” на Сидни Лъмет, “Колекционерът” (с Анджелина Джоли), “Секс гуру”, “Ще танцуваме ли?” и високо ценения от критиката “Washington Heights”. Предстои да го видим в “Haven” с Орландо Блум и в “Romance & Cigarettes” с Кейт Уинслет и Кристофър Уокън. Участва и в популярните сериали “Уил и Грейс” (като гаджето на Уил), “Два метра под земята ООД”, “Сексът и градът” и “Али Макбийл”.

РОРИ КЪЛКИН (Пийт Логан)
Рори Кълкин е най-малкият в семейство със седем деца, между които е и Маколи Кълкин (“Сам вкъщи”). Дебютът му е в “Добрият син” (1994). Последните му роли са в “The Chumscrubber” с Глен Клоуз, “Down In The Valley” с Едуард Нортън и “In Control Of All Things” с Джъстин Чембърс и Робин Тъни. Участвал е още в “Mean Creek”, “Семейна черта” с Майкъл и Кърк Дъглас, “Следите” с Мел Гибсън, “Падението на Игби” и “Ричи Рич”, където се появява заедно с брат си Маколи. В сериала “Изнервени ченгета” играе сина на Денис Лиъри.

САНДРА О (Ана)
Родената в Отава (Канада) Сандра О започва 4-годишна с уроци по балет и на 10 вече участва в първата си пиеса. На 16 г. се занимава професионално с реклами, телевизия, театър. След като завършва Националната театрална школа в Канада, печели конкурс за главната роля в телевизионния “The Diary Of Evelyn Lau” – момиче поетеса, което бяга от вкъщи и свършва като наркоманка и проститутка. За превъплъщението си като д-р Кристина Янг в популярния сериал “Анатомията на Грей” печели номинации за Златен глобус и Емми. Една от последните й изключително успешни роли в киното е в “Отбивки” на Алекзандър Пейн. Участвала е още в “Под небето на Тоскана”, “Червената цигулка”, “Да събудиш мъртвите” и сериала “Два метра под земята ООД”.
Предстои да я гледаме във “For Your Consideration” на Кристофър Гест. Паралелно с киното Сандра О активно играе и в театъра. Едно от последните й участия е в нюйоркска постановка на “Монолози на вагината” от Ева Енслър.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg