Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощен слушател

КАСТИНГЪТ - Нощен слушател / информация за филма

The Night Listener 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

КАСТИНГЪТ

03.7.2008  |   синефиш.бг
Подборът на актьорите за “Нощен слушател”, както и сценарият, е колективно дело. “Първият ни избор за Гейбриъл беше Робин”, казва продуцентът Джон Харт.

“Знаехме, че той и съпругата му Марша са близки с Армистед. Всичките живеят в Сан Франциско и се познават от 30 години.” Мопин е много доволен от избора. “По някакъв свой си начин Робин е като лечител, а Гейбриъл постига този ефект с радиопредаването си. Освен това тази роля кореспондира с някои от предишните му изпълнения – например в “Добро утро, Виетнам”, където героят му също разказва истории по радиото.” Стетнър добавя, че за ролята на Гейбриъл е бил нужен актьор, който да я изиграе много сърдечно. “Бях убеден, че Робин е идеален за ролята и е способен на едно красиво, деликатно изпълнение – особено заради работата му в “Добрият Уил Хънтинг”.”

Колкото до избора на Боби Канавале за партньора на Гейбриъл, Тери Андерсън си спомня, че приятелите му го скъсали от подигравки. “Това, че за “моята” роля е избран прекрасен 35-годишен италианец, им се видя много смешно. Но в случая не съм решавал аз, а режисьорът, и изборът му беше много добър!”

“Не търсех типажи, които максимално да наподобяват Тери или Армистед”, обяснява Стетнър. “Все пак това са литературни образи и търсех актьори, които максимално да пасват на героите, които сме създали. Максимата, че 90 процента от режисирането е в кастинга, е много вярна за мен. Беше важно тези мъже да изглеждат достоверна двойка, независимо от възрастта им. Те трябваше да имат общи неща, а и Боби, и Робин са открити натури с топли характери.”

Армистед Мопин твърди, че Тони Колет винаги е била една от любимите му актриси. “Исках тя да участва от самото начало и тя напълно се отдаде на героинята си. Много сме си говорили как може би Дона трябва да бъде онзи типаж на хубава, стегната супермайка, само че това е по-скоро фигурата на майката във въображението на Гейбриъл. Когато започнахме вече с “истинската” Дона, използвахме замъглени контактни лещи и специален грим, за да се получат повърхностните капиляри по лицето й. А Тони изпълни ролята с невероятна комбинация от ежедневна, домашна посредственост с един пласт лудост под нея. Тя умее да бъде едновременно ужасяваща и уязвима. Такава е нейната Дона.”

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg