Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Призрачен ездач

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ - Призрачен ездач / информация за филма

Ghost Rider 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

09.7.2008  |   синефиш.бг
НИКЪЛЪС КЕЙДЖ (Джони Блейз), носител на Академични награди /Academy Award-winner/, е един от най-универсалните актьори на нашето време – той е добре познат с ролите си и в драми, и в комедии. С незабравимото му изпълнение на ролята на алкохолик, който пие до смърт, в драмата   Да напуснеш Лас Вегас, с режисьор Майк Фиджис /Mike Figgis/, спечели Награда на Академията. Получава Златен глобус и награди За Най-добър актьор /Golden Globe and Best Actor -  New York Film Critics Circle/ - на Ню-йоркския клуб на филмовите критици, на асоциацията на филмовите критици в Лос Анжелес, на Чикагските филмови критици.  Кейдж продължава да се утвърждава като водеща фигура - и получава Награда на Академията, Златен глобус,  и други номинации - за двойната роля на братя близнаци в комедията Адаптация, с участието и на Мерил Стрийп.

Още в началото той се доказа като сериозен актьор с образа на войник от Виетнам в Пилето. Режисиран от Алън Паркър, Пилето спечели наградата на журито в Кан.
После Кейдж бе номиниран за Златен глобус за най-добър актьор за ролята си  в  Лунатици като партньор на Шер.  

Кейдж е отраснал в Лонг Бийч, Калифорния. Когато е бил на 12 семейството му се преместило в Сан Франсиско. Започва да играе на 15, когато бил взет в театъра на консерваторията /American Conservatory Theatre/, в учебната продукция “Златното момче”. После се премества в Лос Анжелес и докато още учи в средното училище, получава роля в телевизионния филм “Най-доброто време” /“The Best of Times”/.  Дебютира в киното с участието си във филма Rumble Fish. Понастоящем живее в Лос Анжелес, със съпругата си Алис Кейдж.


ЕВА МЕНДЕС (Роксана)
привлича вниманието на почитателите на киното и на критиката с участието си във филма Тренировъчен ден.  Още тогава прави заявка и за комични и за драматични роли.

В Хитч, популярна комедия на Columbia Pictures, партнира на Уил Смит. Името й е известно и заради участието й във филмите Out of Time /Извън времето/, с Дензъл Уошингтън, във филма на Робърт Родригес Имало едно време в Мексико, в касовия екшън Бързи и яростни II, в комедията на братя Фарели Лепнат за теб.


УЕС БЕНТЛИ (“Черното сърце” Blackheart) е добре познат с актьорската си игра в American Beauty /Американска красавица/, който филм спечели Оскар за най-добър филм Oscar® for Best Picture.

Роден е в Джоунсбъро, Арканзас /Jonesboro, Arkansas/, посещава престижната школа Juilliard School.

САМ ЕЛИЪТ  (“Пазача” Caretaker)

Работейки в телевизията е номиниран за Еми и Златен глобус за ролята си в “Buffalo Girls.”

ПИТЪР ФОНДА (Мефистофел) трайно се отстоява като филмова икона още от времето на своята роля като Капитан Америка в Easy Rider. Филма е в националните архиви във Вашингтон /National Archives in Washington/, в постоянната колекция на MOMA и LACMA, и е един от най-великите 100 филма на миналия век – определени от AFI. Номиниран два пъти за наградата на Академията /Academy Award® nominee/, Фонда прави своя дебют на сцената в Бродуей през 1961 in "Blood, Sweat and Stanley Poole," за която получава ентусиазирани отзиви от Ню-йоркските критици, и наградата за Най-добър Нов актьор на клуба на ню-йоркските критици.  Започва филмовата си кариера през 1963, с романтична главна роля в Tammy and the Doctor. 

Фонда впечатлява публиката и спечелва възхищението на критиката за своя образ на Уле Джаксън, мрачния пчелар beekeeper, през 1997, във филма Ulee's Gold, с който печели Златен глобус за Най-добър актьор /Golden Globe Award for Best Actor/, наградата на ню-йоркските филмови критици /New York Film Critics Award/, както и номинация за Оскар Oscar® nomination. 

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg