Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Числото 23

Биография на продуцентите - Числото 23 / информация за филма

The Number 23 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Биография на продуцентите

10.7.2008  |   синефиш.бг
Джоуел Шумахер(режисьор)

         Джоуел Шумахере известен с неговия многостранно развит талант, стил и способността да работи в различни филмови жанрове със същия успех и ефективност. Той започва кариерата си в киното като дизайнер на костюми за такива легендарни режисьори като Уди Алън (“Слипърс”, “Interiors”) и Хърбърт Рос (“The Last of Shiela”), преди да изгради собствената си репутация като сценарист със “Sparkle” и “Car Wash”. След като режисира два теливизионни филма, Шумахер реализира дебюта си като кино-режисьор с продукцията “The Incredible Shrinking Woman”, през 1981 г.. Скоро след това последват филмите : “St. Elmo’s Fire”; “The Lost Boys”; “Cousins”; “Линия на смъртта”; “Dying Young”; и “Пропадане”. Режисьорът работи още над две кино-версии на романите на Джон Гришам – “The Client” и “Време да убиваш”, както и два епизода от поредицата “Батман” – “Батман завинаги” и “Батман и Робин”.

         Сред последните проекти на Шумахер са и филмите : “8 MM”; “Flawless”, над който той работи и като сценарист; “Земя на тигри”; “Телефонна клопка”; “Гадна компания”; “Вероника Герен”; и мюзикъла на Андрю Лойд Вебер, който той адаптира за големия екран, “Фантомът от операта”, номиниран за три награди ‘Оскар’ и ‘Златен глобус’, за най-добър мюзикъл-комедия.

         Скоро Шумахер започва снимките по новия си филм на ужасите, “Town Creek”, който ще бъде заснет в Букурещ, Румъния.

         “Числото 23” е 23 - тия филм на режисьора.



Фърнлей Филипс (сценарист)

         Фърнлей Филипс реализира своя дебют като сценарист с “Числото 23”, след дипломирането си в “UCLA”. Роден в Нюкесъл, Англия, Филипс и семейството му се преместват в Лондон, когато той е още дете. По-късно той заминава за Съединените щати, за да посещава училище за кино-изкуства, където написания от него сценарий, “Ghostland”, привлича значително внимание и среща младия писател с неговия първи мениджър.

         През 2002 г., Филипс продава сценария за “Числото 23” на ‘Contrafilm’ и ‘New Line Cinema’ и в момента работи над “U Want Me 2 Kill Him?”, за режисьора Брайън Сингър и ‘Warner Brothers’. Той, неговата съпруга и невръстната им дъщера живеят в Лос Анжелис.


Бо Флин и Tрип Винсън (продуценти)

          Бо Флин и Tрип Винсън създават компанията ‘Contrafilm’, като единица от ‘New Line Cinema’, през март 2004 г..

         Първият филм, реализиран под техния банер е “След залеза”, режисиран от Брет Ратнър. Сред другите проекти на компнията е и един от най-успените филми на 2005 г., “Дяволът в Емили Роуз”, режисиран от Скот Дериксън.

         През 2006 г., Флин и Винсън работят над “Спасителен отряд”, с участието на Кевин Костнър и Аштън Кътчър, както и “The Wild”. В момента дуото работи над първия 3D филм с висока резолюция, “Journey to the Center of the Earth”, който ще бъде реализиран в сътрудничество с ‘New Line Cinema’ и ‘Walden Media’, през 2008 г..

         Преди основаването на ‘Contrafilm’, Флин е партньор в компанията ‘The Firm’, където ръководи телевизионната и кино-продукцията. Продуцентът работи още над : “Земя на тигри”, “Requiem for a Dream”, “The House of Yes”, “Паника”, “Guinevere” и “Johns”. След като се дипломира в унивесритета на Ню-Йорк, Флин работи като първи асистент на Скот Рудин.


Матю Либатик (оператор)

         Способен кинематограф, Матю Либатик печели награда ‘Independent Spirit’, за неговата работа по драмата “Requiem for a Dream”, през 2000 г.. Той работи съвместно с такива режисьори като : Спайк Лий (“She Hate Me”, “Човек отвътре”), Дарън Аронофски (“Изворът на живота”, “Pi”) и Стивън Гаган (“Abandon”), както и с Джоуел Шумахер (“Земя на тигри”, “Телефонна клопка”).



Андрю Лоус (дизайнер на декорите)

          Сред последните проекти на Андрю Лоус са филмите : “1408”, “Раздялата”, “Извън контрoл”, “Отвъд морето”, “Завръщането на Поли”, “Долу любовта” и “Човекът Минус”. Той също така работи с режисьора Джоуел Шумахернад “Телефонна клопка” и “Земя на тигри”.

         Лоус започва своята кариера като асистент-художествен директор на такива филми като : “Touch”, “She’s So Lovely” и “Jackie Brown”. В ролята си на художествен директор, Андрю Лоус работи над продукциите - “Колежът Ръшмор”, “Simpatico”, “Да изчезнеш за 60 секунди” и “Парола : Риба-меч”.


Даниъл Oрланди (дизайнер на костюмите)


          Даниъл Oрланди е създателят на костюмите за филма на Рон Хауърд, “Шифърът на Леонардо”. Орланди също така изработва и костюмите за драмата на Рон Хауърд, “Късметлията”, с участието на Ръсел Кроу; както и над 4 000 костюма за продукцията на ‘Дисни’, “Аламо”, с участието на Денис Куейд и Били Боб Торнтън.

         Измежду другите филми, чиито костюми създава дизайнера са : “Долу любовта”; “Телефонна клопка”, на Джоел Шумахер; “Кенгуруто Джак”, режисиран от Джери Бръкхеймър; “Last Holiday”; “Запознай се с нашите”; “Flawless”; и “Фенът”.

        Даниъл Oрланди работи и в телевизията, над комедията на телевизия  ‘NBC’ “Ed”, както и над продукцията “Cab to Canada”. Той е удостоен с награда ‘Еми’ за неговата работа с Дейвид Копърфилд, през 1989 г..

         След като завършва университета на Карнеги-Mелън, той започва да работи с Боб Mакий над филма “Pennies from Heaven” и над няколко телевизионни продукции, както и над успешната колекция висша мода на Mакий.


Хари Грегсън-Улиямс (композитор)

         Хари Грегсън-Улиямс е един от най-търсените композитори на Холивуд, който работи над разнообразие от забележителни проекти.

        Сред филмите, чиято музика е създал композиторът се нареждат : “Серафим Фолс”; “Déjà Vu”; филма на режисьора Андрю Адъмсън, “Хрoниките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът”, за който Улиямс е номиниран за наградите ‘Златен глобус’ и ‘Грами’; “Небесно царство”, режисиран от Ридли Скот; “Домино” и “Мъж под прицел”, на режисьора Тони Скот; “Бриджит Джoунс: На ръба на разума”; “Вероника Герен”; “Телефонна клопка”; “Шпионски игри”; “Обществен враг”; “Мачът”; “The Borrowers”; “Резервни убийци”; “Deceiver” “Smilla’s Sense of Snow”; “The Rundown”; и “Return to Sender”.

         Грегсън-Улиямс също така композира и музиката за бокс-офиса “Шрек 2”, като преди това печели награда ‘Annie’, за първия епизод от поредицата “Шрек”. Сред другите анимационни филми, над които работи композитора се нареждат и продукциите : “Team America: World Police”, “Багството на пилетата”; “Синбад: Легендата на седемте морета”; и “Мравката Z”.

         Роден в Англия, в семейство на музиканти, Грегсън-Улиямс печели стипендия от музикалното училище на колежа “Св. Джон” в Кембридж, едва на седем-годишна възраст. На 13 години, той е солист на дузина музикални записи, след което е приет в музикалното драматично училище “Гилдхол”, в Лондон. Улиямс стартира кариерата си в киното като оркестратор и аранжор, за композитора Стенли Майърс и продължава да композира музиката за филмите на големия английски режисьор, Никълас Рог.

         Грегсън-Улиямс започва да работи в Холивуд в последствие на съвместната му работа с носителя на ‘Оскар’, композитора Ханс Зимър. Там композиторът работи още над филмите : “The Rock”; “Broken Arrow”; “Фенът”; “Muppet Treasure Island”; “Armageddon”; “As Good as it Gets”; и “The Prince of Egypt”.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg