Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Числото 23

Биография на актьорите - Числото 23 / информация за филма

The Number 23 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Биография на актьорите

10.7.2008  |   синефиш.бг
Джим Кери (Уолтър Спароу / детектив Фингърлинг)

         Сред последните проекти на Джим Кери е дублажа на гласа на Хортън в анимацията “Horton Hears a Who!”, която отново събира актьора със Стив Карел (“Всемогъщият Брус”). Следващата догодина Кери започва работа по продукцията на режисьора Тим Бъртън, “Ripley’s Believe It Or Not!”, чиято премиера ще се състои през 2009 г..

         Измежду многобройните участия на актьора се нареждат : комедията “Купон с Дик и Джейн”, заедно с Теа Леони; “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events”, базиран на серия книги за деца от автора Даниъл Хендлър; драмата “Блясъкът на чистия ум”; печелившата комедия “Всемогъщият Брус”; “Маджестик”, режисиран от Франк Дарабонт; и “Гринч”, за който Кери е номиниран за ‘Златен глобус’ в категорията Най-добър актьор във филм-мюзикъл или комедия.

         През лятото на 2000 г., Джим Кери отново работи с режисьорите Питър и Боби Фарели над комедията “Аз, моя милост и Айрийн”, за която му е присъдена номинация от Филмовите награди на телевизия ‘MTV’, в категорията Най-добро комично изпълнение. Същата година, актьорът е удостоен с награда ‘Златен глобус, за най-добър актьор във филм-мюзикъл или комедия, за неговата роля като Анди Kофман в “Човек на луната”. Година по-рано, Кери отново печели ‘Златен глобус” за най-добър актьор в драмата “Шоуто на Труман”. Наградата ‘Златен глобус’, от 1999 г. е първата награда на актьора за драматична роля. Той също така е номиниран за наградите ‘Златен глобус, за най-добър актьор в мюзикъл-филм или комедия за “Лъжльото”, същата категория, в която е номиниран през 1995 г., за участието си в хитовия филм “Маската”.

        Роден на 17 януари, 1962 г., в Нюмаркет, Онтарио, Джим Кери още на три- годишна възраст разбира, че шоу-бизнеса е в кръвта му. На 15-годишна възраст, Кери заминава за Торонто, за да играе на сцената на прочутия комедиен клуб “Yuk Yuks”. След представянето си в Торонто, актьорът започва да се появява на сцената на такива клубове из цяла Канада. През 1981 г., той се премества в Лос Анжелис. Кери незабавно става редовен изпълнител на сцената на “Mitzi Shore”, където привлича вниманието на легендата на комедията, Родни Денджърфилд. Денджърфилд е силно впечатлен от младия комик и те започват да обикалят комедийните клубове заедно. Това запознанство дава положителен тласък на кариерата на Джим Кери.

         Годината 1982 се оказва много успешна за актьора, тъй като ‘MTM’ го избира за звездата на сериите на телевизия ‘ЕнБиСи’, “Duck Factory”. Въпреки, че сериите продължават само 13 седмици, работата на актьора оставя положително впечатление в Холивуд. Следващата година, той е избран за водещата роля във филма “Once Bitten”, с участието на Лорън Хътън. След това последват участия в продукциите : “Peggy Sue Got Married”, на режисьора Франсис Форд Копола; комедията “Earth Girls Are Easy”; и “The Dead Pool”, на Клинт Истуд.

         За телевизията, Кери работи над комедийния хит на телевизия ‘Fox’, “In Living Color”. През 1991 г., стартира и първото му шоу, “Jim Carrey’s Unnatural Act” и по-късно актьорът взима участие в номинирания за наградите ‘Еми’ филм, на телевизия ‘Fox”, “Doing Time on Maple Drive”.

         През 1994 г., след няколко успешни сезона на "In Living Color", Джим Кери приема главната роля в комедията “Ейс Вентура: Зоодедектив”. Представянето на актьора в ролята на Ейс Вентура го превръща в сензация, а филма в хит. По-късно Кери взима участие във филмите : екшън-фантастиката “Маската”; “От глупав по-по-глупав”, на братята Фарели; “Батман завинаги”; “Ейс Вентура: Повикът на природата”; и “Кабелджията”.


Вирджиния Mадсън - (Агата Спароу / Фабриция)

         Класическа красавица, с енергична руса коса и усет за драматичното изкуство, Вирджиния Mадсън е една от най-талантливите актриси на Холивуд. Актрисата получава много положителни отзиви за нейното представяне във филма на Александър Пейн, “Отбивки”, за който е номинирана за наградите ‘Оскар’ и ‘Златен глобус’. Сред многобройните и разнообразни участия на Мадсън се нареждат и филмите : екшън-трилъра “Защитна стена”, заедно с Харисън Форд; “Последното кънтри шоу”, с участието на Мерил Стрийп и Кевин Клайн; сатиричната комедия “The Astronaut Farmer”; и драмата “The Ripple Effect”.

          В нейната кариера, толкова разнообразна и еклектична, колкото и героините, които тя изобразява, Mадсън работи над различни проекти : филма на Франсис Форд Копола, “Ударът”, с участието на Мат Деймиън; “Ghosts of Mississippi”, режисиран от Роб Рейнър и с участието на Алек Болдуин; класика “Candyman”, заедно с Каси Лемънс; “Горещо място”, режисиран от Денис Хопър; първия игрален филм на телевизия ‘HBO’, “Almost Salinas”; и “Американско оръжие”, с участието на носителя на ‘Оскар’, Джеймс Кобърн.

         Родена в Илиноис, Вирджиния израства на север от Чикаго. Нейният баща е бил пожарникар и нейната майка е била награждаван кино-продуцент. Като дете, тя обожавала да гледа стари черно-бели нями филми. "Аз съм голям фен на Бет Дейвис и Джоан Блондел", заявява актрисата. Нейният талант скоро бива забелязан и тя е избрана да участва във филма на Дейвид Линч, “Дюн”. Скоро след това, Мадсън взима участие в първата продукция, с генерирани от компютър визии, “Electric Dreams”, както и в “Ударът”, филм базиран на романа на Джон Гришам.


Логън Лърман(Робин Спароу / Фингърлинг младши)

         Роден в Лос Анжелис, Логън прави огромно впечатление с първата си роля в киното, във филма на Роланд Eмерих, “Патриотът”, с участието на Мел Гибсън. Следващото му участие, продукцията “What Women Want”, отново го събира с Гибсън.

         Актьорът участва в телевизионните серии, “Jack and Bobby” и се появява във филми като : “Момчетата на моя живот”, заедно с Дрю Баримор; “Ефектът на пеперудата”, режисиран от Ерик Брест и с участието на Аштън Кътчър; “Bill”, заедно с Джесика Алба; и “Кукумявки”.


Дани Хюстън (д-р Айзък Френч / д-р Майлс Финикс)

         Дани Хюстън следва семейната традиция и реализира разнообразна кариера. Писател, режисьор и продуцент, Хюстън започва да работи в киното като актьор, с приветстваната от критиците роля в независимия филм “Ivansxtc”. Филмът на Бернард Роуз е номиниран за няколко награди ‘Independent Spirit’, включително и за най-добра мъжка роля за Хюстън. Само за няколко години, той става един от най-търсените актьори в Холивуд и работи с режисьори като Мартин Скорсезе, София Копола и Алфонсо Куарон.

         Сред последните проекти, над които работи Хюстън се нареждат филмите : “Децата на хората”; “Мария Антоанета”; “Fade to Black”; “30 Days of Night”, с участието на Джош Хартнет и Мелиса Джордж, режисиран от Дейвид Слейд; “Вечният градинар”, за който Хюстън получава награда ‘Golden Satellite’ за  най-добра поддържаща роля; филмът спечелил четири награди на Австралийската филмова академия, “Предложението”, с участието на Джон Хърт и Емили Уотсън; драмата “Прераждане”, режисиран от Джон Глейзър и с участието на Никол Кидмън; и епоса на Мартин Скорсезе, “Авиаторът”, спечелил ‘Златен глобус’ и ‘BAFTA’ за най-добър филм. 

         През 2004 г., Хюстън се появява в политическата драма “Силвър Сити”, по сценарий и режисура на Джон Стайлс и с участието на Крис Купър, Мариа Бело, Тим Рот и др.. “Силвър Сити” е представен  на Международния филмов фестивал в Торонто, както и на фестивала в Сан Себастиан.

        Година по-рано, актьорът взима участие в третия пълнометражен филм на режисьора Алехандро Инариту, “21 грама”, заедно с Наоми Уотс и Шон Пен.

         Дани Хюстън започва кариерата си като художник, но скоро се пренасочва към режисурата. С желание да научи повече за работата на актьора, за да може да разбере по-добре работата на продуцента, той започва да приема малки роли в различни филми. Оттогава той работи като актьор. Сред филмите, които е режисирал се нареждат продукциите : “The Maddening”, “Becoming Collette” и “Mr. North”. Той също така пише и сценариите за продукциите: “Day of the Dead”, “First Love” и “Amparo”.

         Роден в Рим, Дани е израстнал в Ирландия, Лондон, Мексико и Съединените щати. В момента той живее в Лос Анжелис със семейството си.


Рона Митра (Лаура Tолинс)


         Рона Митра се е доказала като изключителна актриса в киното и телевизията.  Сред последните проекти на актрисата се нареждат продукциите “Skyhooter”, режисиран от Антоан Фукуа и трилъра “Skinwalkers”.

         На големия екран, Митра участва още във филмите : “Doomsday”, футуристичен екшън-трилър, режисиран от Нийл Маршал; “Животът на Дейвид Гейл”, с участието на Кевин Спейси; “Злодеи на магистралата”; “Сватбен сезо”; “Ali G in Da House”; “Hollowman”; и “Хванете Картър”.

         Освен в киното, актрисата работи и в телевизията. Наскоро тя взима участие в популярните серии, “Клъцни / Срежи”. Митра участва още в : “The Practice”; “Boston Legal” на телевизия ‘ABC’; късометражните серии “Spartacus”; “Gideon’s Crossing”; “Party of Five”; и късометражните серии на телевизия ‘ВВС’, “The Man Who Made Husbands Jealous”.

         В момента, актрисата живее в Лос Анджелис.


Лин Колинс (Самоубийцата блондинка / г-жа Добкинс)

         Лин Колинс започва широкомащабната си кариера след като посещава прочутото училище за драматични изкуства в град Ню Йорк, “Джулиард” и се появява на сцената на такива театрални продукции като : “Венецианският търговец”, “Хамлет” и “Ромео и Жулиета”.

         Родената в Тексас актриса, прави нейния телевизионен дебют в епизод от “Law & Order: Special Victims Unit”, през 1999 г.. По-късно последват участия в
епизоди на сериите “Push, Nevada”, “The Education of Max Bickford” и “Haunted”.

         Сред филмовите участия на Лин Колинс се нареждат продукциите : “Долу любовта”; “50 първи срещи”; “Събудих се на 30”; “Return to Rajapur”; “Венецианският търговец”, с участието на Ал Пачино; “Bug”; “The Dog Problem”; “Къщата на езерото”; “Life in Flight”, с участието на Патрик Уилсън; и “Numb”, заедно с Матю Пери.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg