Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Кумба

РАЗШИРЕНО СЪДЪРЖАНИЕ - Кумба / информация за филма

Khumba 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

РАЗШИРЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

22.10.2013  |   синефиш.бг
Една зебра се ражда само с половината от ивиците си в изолирано и суеверно стадо. Кумба веднага е отлъчен от всички зебри с изключение на родителите си и мъжкараната Томби. Насред неочаквана суша, при него отива мистичната Богомолка, която му рисува карта за легендарния извор, в който първите зебри са влезли да се окъпят и са излезли с ивици. Когато Кумба бива обвинен за липсата на дъжд, и след последвалата смърт на майка му, прокудената зебра напуска дома си в търсене на извора.

Кумба излиза извън оградата - но там го грози опасност от тираничния леопард Зъбчо, който тероризира всички животни във Великата Кару. Роден сляп с едното око и отхвърлен от семейството си, когато е бил още малък, Зъбчо е обсебен от идеята да стане цял. Той е много суеверен и очаква появата на зебрата с половин ивици, която, според древните легенди, ще го направи най-могъщия ловец на земята.

След като се отървава на косъм при срещата си с опортюнистично диво куче, Кумба се събира с шантава двойка - яка и покровителствена антилопа гну на име Мама Вий и Брадли, пищен, но несигурен щраус. Двамата се присъединяват към Кумба с надеждата, че тяхното собствено търсене на безопасен извор е приключило, но не знаят, че Зъбчо е по следите им.

По време на пътуването си, Кумба среща всякакви шантави образи, сред които мигриращо стадо газели, което търси по-зелени (и по-безопасни) пасища; бохемска общност, живееща в безопасност сред огражденията на луксозен природен резерват; заек от застрашен вид, който очевидно е обсебен от мисълта за оцеляване; религиозна секта от гризачи, които фанатично боготворят Могъщия Черен Орел; както и откачената самотна овца, живееща в изоставена ферма.

Напрежението между тримата ескалира с всяка крачка по пътешествието им, и след като научават, че картата води право към леговището на Зъбчо, триото се разделя и Кумба продължава похода си сам. Изгубен сред солно езеро, Кумба е спасен от мъдрата лечителка на антилопите.

След като открива Мама Вий и Брадли, Зъбчо научава, че Кумба по една случайност отива право при него, и се връща в пещерата си. Загрижени за безопасността на Кумба, Мама Вий и Брадли решават да се върнат и да го предупредят. През това време, бащата на Кумба Секо, който се е затворил в себе си при мисълта, че синът му е мъртъв, изпитва угризения, че е загърбил стадото си. С помощта на Томби, той осъзнава, че ако не поведе стадото в търсене на нов извор, всички ще загинат.

Излизайки извън оградата, Томби и Секо с изненада научават, че Кумба е жив, но отива право към Зъбчо. Междувременно, решен да открие извора и да получи ивици, Кумба влиза в леговището на леопарда. В страховита епична битка, Кумба успява да надвие Зъбчо и да открие скрития извор.

 
 
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 60/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg