Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Невероятният Спайдър-мен 2

Всичко за филма - Невероятният Спайдър-мен 2 / информация за филма

The Amazing Spider-Man 2 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Всичко за филма

02.4.2014  |   синефиш.бг
Винаги сме знаели, че най-важният конфликт на Спайдър-мен е със самия себе си: борбата между обикновените задълженията на Питър Паркър и изключителните отговорностите на Спайдър-мен. Но в НевероятниятСпайдър-мен 2 ™, Питър Паркъроткрива, че най-голямата му битка тепърва предстои.

Страхотно е да бъдешСпайдър-мен. За Питър Паркърнищо не може да се сравни с усещането да се люлееш между небостъргачите, да се отдадеш на съдбата си на герой и да прекарвашсвободното си време с Гуен (Ема Стоун). Но всяко нещо си има цена: само той може да защити съгражданите си в Ню Йорк от страховити злодеи, които заплашват града. С появата на Електро (Джейми Фокс), Питър трябва да се изправи срещу много по-мощен враг. А и след завръщането на стария му познатХари Осборн (Дейн Дехаан), Питър все по-ясно осъзнава, че всичкитему врагове имат нещо общо: Оскорп.

Columbia Pictures представя продукция на Marvel Entertainment / Avi Arad / Matt Tolmach, НевероятниятСпайдър-мен 2 ™. С участието на Андрю Гарфилд, Ема Стоун, Джейми Фокс, Дейн Дехаан, Кембъл Скот, Ембет Дейвиц, Колм Феоре, Пол Джамати и Сали Фийлд. Режисьор е Марк Уеб. Продуценти са Ави Арад и Мат Толмач.

Сценаристи: Алекс Курцман и Роберто Орси и Джеф Пинкър. Адаптация на историята: Алекс Кърцман и Роберто Орси и Джеф Пинкър и Джеймс Вандербилт. По комикса на Marvel от Стан Лий и Стив Дитко. Изпълнителните продуценти са Е. Бенет Уолш, Стан Лий, Алекс Кърцман и Роберто Орси. Оператор е Дан Миндъл, ASC BSC. Худижник еМарк Фрдбърг. Монтажист е Пиетро Скалия, A.C.E. Специални визуални ефекти: Sony Pictures Imageworks Inc. Отговорник за визуалните ефекти е Джеръм Чен. Костюмите са на Дебора Л. Скот. Автори на музиката са Ханц Цимер и The Magnificent Six с Фарел Уилямс и Джони Мар.

„Трудно е да си Питър Паркър, но пък е страхотно да бъдешСпайдър-мен, - казва Андрю Гарфийлд, който се завръща в ролята си вThe НевероятниятСпайдър-мен 2 ™. - Като Питър Паркър, той има същите проблеми, които всички ние имаме –с момичето си, с парите. Но когато си сложи костюма, той започва да диша. Спайдър-мен винаги знае какво трябва да се направи - той е носителят на доброто, на героичната енергия, която спасява хората. Той изпитва радост и удоволствие от този образ, и в този филм показва своята веселост и игривост."

„Искахме този филм да бъде по-шеговит, по-забавен,- казва режисьорът Марк Уеб. Да улови естествената духовитост на Питър Паркър, особено като Спайдър-мен, е един от ключовите елементи за филма за Уеб. - Поглеждате към комиксите иго виждате – неговото остроумие, закачките и хумора, всичките му безгрижни качества. Това е част от Спайдър-мен, която хората толкова много обичат - и определено нещото, което ми харесва у него".

Но не е всичко за Питър e забавление. Неговият обет да пази съгражданите си ще го отведе право в сърцето на най-могъщата и значителна компания в Ню Йорк: Оскорп. Компанията, в която е работил бащата на Питър и която е замесена в изчезването на родителите му, сега е отговорна за появата на нови, много по-силни и технически напредналиврагове. „Залогът никога не е бил толкова висок за Спайдър-мен и Питър, колкото е в този филм, - казва продуцентът Мат Толмач. - Защото той е изправен пред врагове, които са обединили усилията си срещу него –и всеки от тях има някаква връзка сОскорп. И изборите, които Питър прави и обещанията, които се опитва да спазва, имат реални последствия."

„В този филм става ясно, че наПитър му харесва да бъде Спайдър-мен, - казва продуцентът Ави Арад. -Във всички екранизации досега героичното алтерего се сблъскваше с всекидневния живот и желанията на Питър Паркър. Сега се появява основният злодей и това е корпорацията Оскорп. Неговият живот, животът на баща му, на Хари и всички злодеи са свързани по някакъв начин с тази кула на злото. И залозите се вдигат, когато Питър се изправя срещу една толкова всемогъща институция."

„Оскорп е построенас една-единствена цел - да се запази живота на Норман Осборн, - казва Уеб. - Той страда от ужасна болест и богатството на корпорацията е използвано за разработването на специални проекти, които предлагат все по-луди решения на един много прост проблем. Но Норман Осборн не е човек с морал, и в тези проекти са замесени много скрити, мрачни, зли неща, които не искат да бъдат разкрити на света."

Злодеите Електро и Зеления гоблин са двамата противници, които се изправят срещу Спайдър-мен. Те не само имат различни мотивации на действие, но донякъде смятат, че се борят с различни врагове. „Имаме двама души - един, който мрази Спайдър-мени един, който мрази Питър Паркър. - казва сценаристът Алекс Кърцман. - Те искат да убият едно и също лице, но по различни причини. Затова и обединят усилията си, водени от емоциите си".

Джейми Фокс, който е в ролята на Електро, казва, че присъединяването му към поредицата за Спайдър-мен е съвсем различно от всяка друга роля. „Чувството е страхотно, - казва той. - Спомням си момента, в който за първи път стъпих на снимачната площадка и видях Андрю в неговия костюм. За мен това беше исторически миг. Правим нещо, което хората наистина обичат и което е част от нашата култура. Това бе от голямо значение за мен и приехотговорността си насериозно. В пресъздаването на Електро исках да бъде страховит противник".
За Уеб и неговите колеги от творческия екип е важно да се има предвид, че дори когато се изправя срещу тези злодеи, преди всичко момчето зад маскатаправи Спайдър-ментакъв, какъвто е. „Питър предотвратява престъпления, спира тормоза на хулигани и се люлее между небостъргачите на Ню Йорк, облечен в костюма на Спайдър-мен. А в образа му на Питър Паркър предизвикателства са по-познати и обичайни.- продължава Уеб. - Питър е просто едно влюбено хлапе. И когато неговото момиче Гуен получава шанса да изпълни мечтата на своя живот, Питър трябва да се изправи пред болезнената истина, която всички ние разбираме: че най-трудната част да обичаш някого.е да му позволиш да си отиде".

„Както винаги Питър Паркър се опитва да балансира между това да е момче, приятели супергерой - той се опитва всичко да сработи. И си мисли, че може да има всичко. Но в живота се налага да се прави избор и компромиси, - казва Толмач. - Това е от основно значение за всяка история за Спайдър-мен и винаги ще бъде неговата дилема. И в този филм събитията ще притиснат Питър да вземе някои решения, като не е задължително изборът да е под негов контрол."

Макар, че Питър обещава на умиращия баща на Гуен, че ще се грижи за сигурността на дъщеря муГуен, като стои настрана от нея, става ясно, че двамата млади имат романтична връзка, която е по-силна от всяко обещание. Казано по-просто тя е неговата половинка и в интелектуален, и в емоционален план. „Това би трябвало да бъде прекрасен момент от живота на Гуен - тя завършва с отличие и има предложение да учи в Оксфорд И в разгара на това,тя трябва да преодолее загубата на баща си и да се опита да намери пътя си с това момче, на което очевидно много неща му се случват, - казва Ема Стоун, която се завръща е образа на Гуен Стейси. - Толкова се радвам , че публиката ще получи и гледната точка на Гуен –нейната история е толкова богата и вълнуваща."

Част от причината историята на Гуен Стейси да бъде толкова интереснана създателите на филма е, че тя бележи повратна точка в комикса. „Филмите за Спайдър-менса отдавали внимание на тази история и преди, но ние искахме да я почетем по различен начин, - казва Уеб. – Позволихме си някои кинематографски волности, но се връщахме и към комиксите, за да черпим вдъхновение. НевероятниятСпайдър-мен # 121 е един от най-задълбочените издания от поредицата, поради начина, по който засягат самият Питър Паркър и от факта, че съдбата на Гуен пряко произтича от избора на героя. "
Един от сценаристите на филма Алекс Кърцман отбелязва, че въпреки че сценаристите си позволяват някои волности в разказването на историята, основните елементи от канона са неизменни. „Това е интересно предизвикателство - как да останеш напълно верен на духа и произхода на героите, и в същото време да ги актуализираш и осъвремениш? Ние сме стъпили на раменете на гиганти, трябва да почитаме миналото. Поредицата на Marvel „Ultimate " ни помогна много - те положиха пътя, по който ние тръгнахме."

***

МаркУеб се завръща на режисьорския стол след НевероятниятСпайдър-мен и независимия романтичен филм (500) мига от любовта. Арад казва, че Уебсе е доказал като майстор на всички аспекти на режисурата, които изискват филмите за Спайдър-мен. „Една от многото страни на гения на Марк е любовта му към героя и разказването на истории. Но той притежава и истинско разбиране за това как се прави екшън филм, - казва Арад. -Също така притежава качествата и способността да се направи един изпълнен с действия филм за супергерой. Той никога не губи от поглед какво се случва с героите, дори и в най-убийствената и мащабна екшън сцена. Той смята, че в сърцето на всеки филм за Спайдър-мен трябва да стои героя. Усетът за забавление и чувството за хумор на Марк допълват историята."
„Жанрът за супергероите е основан върху създаването на крайности –както физически, така и емоционални, - казва Уеб. - Това, което винаги съм смятал за Спайдър-мен, е че той не е стоик, той е дете. Мисля, че е важно за героите да изразят своите емоции, да ги споделят по един истински, достоверен и честен начин. В моите филми обичам откровените, неподправени хора, представенив техния най-жесток и най-радостен миг от живота."

„В основата на този филм е връзката на Питър Паркър с Гуен, - продължава Уеб. - Съдбатана Спайдър-мен е от решаващо значение. Докато Питър се бори срещу нарастващия призрак на Оскорп, чиято сила той дори не разбира напълно, то истинската трудност за него е да се справи с любовта си към Гуен. И това е най-важната част на филма."

За Уеб това е признакът, по който се разделят филмите за Спайдър-мен. „Нашият филм е толкова зрелищен и изпълнен с екшън, колкото всеки друг. Но нищо от този динамичен визуален екшън сблъсък няма значение, ако не ви е грижа за героите. Противоречията, които заобикалят Питър Паркър,изграждат невероятно нежна, човешка история за дете, което се опитва да порасне. Ние я разширяваме до една епична форма,която в сърцето си е жива, защитена, красива, смешна и забавна."
Казано по друг начин Уебзаявява: „Силите на Питър са само част от неговия героизъм - и то дори не е най-важната. Неговият характер, неговата почтеност, са нещата, които го изграждат и го правят това, което е."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg