Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Наръчник за необвързани

За продукцията - Наръчник за необвързани / информация за филма

How to Be Single 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За продукцията

02.2.2016  |   синефиш.бг
Необвързан в Ню Йорк? Или в Лондон, Ел Ей, Мюнхен, Маями… Тези дни  големи и малки градове са изпълнени с нощен живот, който гъмжи от момичешки партита,  барове за необвързани, онлайн запознанства, предложения за една нощ – романтиката е ненужна. Днешните ергени и неомъжени не търсят непременно най-подходящия партньор и не изливат скърбите си пред своите самотни приятели и приятелки. НАРЪЧНИК ЗА НЕОБВЪРЗАНИ е искряща комедия, която показва как всеки един извлича максимална полза от самотния си начин на живот, по най-скандалните начини, които можем да си представим.

Режисьорът на филма Кристиан Дитер заявява: „Исках да направя един наистина модерен и свеж прочит на комедийния жанр, който да показва купоните, забавленията, запознанствата – една моментна снимка на това, което всъщност означава да бъдеш необвързан в наши дни. Много от филмите, които разглеждат връзките между мъж и жена и запознанствата са фокусирани върху намирането на подходящия. Но този филм не е такъв, той приканва да се приеме забавлението и свободата да намериш мястото си на света, да откриваш приятели, да разбереш какво искаш да правиш с живота си."

Във продукцията участват от най-горещите съвременни комедийни актриси Дакота Джонсън, Ребел Уилсън, Алисън Бри и Лесли Ман, както и Деймън Уейънс Мл., Андрс Холм, Никълъс Браун, Джейк Лейси, Джейсън Манцукас и Колин Йост.

Продуцентът Джон Рикард отбелязва: „Това е универсално преживяване – когато си млад, излизаш от колежа и откриваш целия голям свят. И няколко години по-късно достигаш до поредния крайпътен камък в житейския път и се запитваш: Какво ме интересува? Какво искам да правя в живота си? Има ли място за друг човек до мен в картинката? Често си мислим, че трябва да намерим партньор, но истината, е първо трябва да открием себе си, и това може да бъде плашещо."

За щастие, това от което ни е страх в истинския живот, може да ни накара да се смеем най-много, когато е показано на екран. Ветеранката Дана Фокс, която е сценарист и продуцент, споделя: „Романтичните комедии винаги са акцентирали върху романтиката, но това е комедия за периода между връзките. За времето на щурата възраст, когато излизате, за да си прекарате добре вторачени в мобилния си телефон, когато можете да водите цели разговори с по-малко от 100 думи и отивате някъде, за да се „отъркате“ в нови хора. Такъв филм, изпълнен с  забавни истории и ситуации има безброй предимства.“

„Във всеки филм, - продължава тя, - искаме публиката да се чувства съпричастна към действието през цялото време. Тук героинята на Дакота Джонсън, Алис, е сърцето и душата на историята, и е наобиколена от много други страхотни мъже и жени, с които се случват смешни ситуации."

Завръщайки се към комедийните си корени, Джонсън умело демонстрира непохватните опити на Алис да се среща с мъже в новото си състояние на необвързана. Особено когато изключителната купонджийка Робин (Ребел Уилсън) поема ролята на идеалния екскурзовод в света на безплатните напитки, забивките и неписания протокол на sms комуникацията. Луси (Алисън Бри) е момиче, отдадено на онлайн запознанствата, а Мег (Лесли Ман) е загърбила всякакъв личен живот кариеристка. Събрани заедно, тези момчетата ще открият по най-забавния начин многобройните опции на купона на необвързаните.

Дитер казва: „Много ми хареса сценария, той е ужасно смешен, но в същото време е достоверен. И ние продължихме да го развиваме заедно с Дана и невероятните комедийни импровизации на великолепните актриси. Така че крайна сметка във филма има герои и истории, които отразяват до голяма степен мои собствени преживявания и случки с приятели. Мисля, че всеки, който е бил необвързан – а това включва всички - много ще се забавлява да види собствения си живот как изглежда отстрани."

Току-що завършилата колеж Алис е притеснена, че изпуска нещо, но не е съвсем сигурна какво. И сякаш ако си вземе „почивка" от дългогодишния си приятел Джош, ще може да се убеди, че той е най-правилният избор за нея… не е ли така?

„Наръчник за необвързани" ни повежда заедно с Алис в  откриването на нова работа, нов град - Ню Йорк, нов начин на живот като необвързана и всички последици, произтичащи от него. Дакота Джонсън, която изпълнява главната роля, казва: „Много ми хареса колко правдоподобна е цялата  историята. Всеки от нас е преживявал такъв период, преминавал е през трудностите, за да разбере кой е всъщност."

Джонсън споделя впечатлението си при запознанството си с героинята: „Тя е наивна и любопитни девойка, която в първата година на колежа се влюбва в момче, с когото изгражда грижовна и комфортна връзка."

Но четири години по-късно: „Както много други, и Алис винаги е била зависима от някого - родителите, сестра или приятел. Когато достига до неясния момент на осъзнаване и се насилва, че това е пробуждане, в действителност тя просто къса с гаджето си, - признава актрисата. – И тази раздяла се превръща в експлозия на непознат досега нов живот, и Алис ще трябва да разбере как да се справи с него."

След като убеждава сериозното си гадже, че се нуждае да остане за малко сама, Алис се отправя към Манхатън, за да започнете нова работа като стажант в адвокатска кантора. „И веднага попада в ръцете на Робин, която е откровено луда, - смее се Джонсън. - Алис е изградила много стени и защити около себе си; а Робин просто няма спирачки и граници, тя не се интересува какво мислят другите за нея, най-важното е да се забавлява."



Агресивната по дух Робин е прегърнала мисията да се покаже на новодошлата не само триковете в офиса, но и тънкостите на забавленията извънработно време. „Робин наистина се наслаждава на личната си свобода и иска всички останали да се чувстват по същия начин, - разкрива Джонсън. - Останалата за първи път сама Алиса решава, че ще е ценно да се научи на това от най-добрата."

Ребел Уилсън се потапя изцяло в героинята си. „Робин е вечната необвързана, която знае коя е и какво иска, супер независима е и води най-добрия живот, който би могла да получи в най-добрия град в света. Тя обикаля партита, пие по много, прави секс за една нощ и отказва да носи всякакъв вид багаж, какъвто една връзка може да й донесе. "

В действителност, когато за пръв път виждаме Робин на екрана, тя е във вихъра си. „Тя се раздава на дансинга на един от най-известните клубове в Ню Йорк.“- отбелязва Уилсън. Продукцията се обръща към хореографката Акомон Джонс, за да направи запомняща се екранна поява за Робин. „Акомон измисли кратък танц за мен и го повтаряхме около 50 пъти на ден, специално за началната сцена. Беше ужасно забавно!" - добавя актрисата.

Когато среща Алис, Робин е решена да й покаже как да се забавлява сама – по своя начин. „Робин буквално и преподава какво значи да си необвързана - как да получиш безплатно напитка в бар, как да свалиш колега,  какво да напишеш на мъжа, с когото си преспала предишната вечер ... Всички трикове са в Наръчника й!" – отбелязва Уилсън.

Ако Робин е новата, донякъде дестабилизираща сила в живота на Алис, то сестра й Мег е нейната котва. В тази роля влиза Лесли Ман, която Дитер нарича „истинска комедийна кралска особа“.

„Моята героиня е акушерка, така че се занимава с бебета по цял ден. Но няма никакъв интерес да има собствени деца, макар да знае, че биологичния й часовник тиктака." – отбелязва Ман.
Малко по-голяма и много по-мъдра (или поне така изглежда), Мег е постигнала успешна кариера за жена. Но за разлика от сестра си, която се стреми да разшири личния си живот, Мег изцяло го е загърбила.

Мег притежава много силен майчински инстинкт, както отбелязва Джонсън: „Мег позволява на малката си сестра да бъде която си поиска, по всяко време. Когато двете са заедно, Алис е по-различна - малко незряла и детинска, но това й е простено, защото поведението й е предизвикано от грижите и нежността на Мег. Те могат да се забавляват заедно като сестри, защото имат едно от най-важните и силни връзки по между си."

Освен че не обича децата в извънработно време, Мег отхвърля идеята да има сериозна връзка с мъж, защото е отдадена на кариерата. „И тогава тя среща момче... доста по-младо от нея." – разкрива Ман. Притеснена, но и силно привлечена, Мег решава да рискува и да прекара поне една нощ с него.

За разлика от Мег, Луси е млада жена, решена да се среща с толкова мъже, колкото е необходимо, и то по най-ефективния и практичен начин - онлайн, за да открие Мъжът за нея. Тя е калкулирала всички възможности и прегръща технологията, убедена, че това ще достави Принца пред вратата й. Липсата на Wi-Fi в апартамента не я отказва от усилията, тя се включва към сигнала на бара от долния етаж, за да наблюдава непрестанно сайтовете за запознанства, които ще я свържат с любовта на живота й.

Алисън Бри е в ролята на прагматичната машина за запознанства. „Целият социалния живот на Луси се основава на онлайн запознанствата, така че една слаба интернет връзка е истинска катастрофа за нея, - казва тя. – Да се омъжи възможно най-скоро е най-важното нещо за нея. Тя е умно момиче с висок интелект и е в състояние да напише алгоритъм за отсяване на неподходящите момчетата на няколко интернет сайта. Но просто е под напрежение от притискащото я време. Проблемът е, че този срок тя сама си го е поставила. И вече изоставя от графика."

Бри смята, че нейната героиня не е отчаяна и не действа притеснена от самота, но признава, че Люси „заслепена от определен тип мъж, който търси и това ограничава възможностите й да срещне подходящия. Тя не разбира, че именно това е проблемът. Тя е твърде организирана, твърде сурова в преценката и мисленето си и поради това не съумява да види кой е най-добрият мъж за нея."

Дейна Фокс си признава: „Люси донякъде напомня на мене, тя е обсебена от статистиката, а аз винаги съм била човек, който обича факти и прави изследвания и изпитва удоволствие от това."

Тези четири жени търсят различно удовлетворение във отделните ситуации, но едно нещо е ясно определено, поне според Робин:

Момчетата черпят напитките!

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg