Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Супермен се завръща

За екипа - Супермен се завръща / информация за филма

Superman Returns 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За екипа

01.7.2008  |   синефиш.бг
Брайън Сингър привлича вниманието на публиката през 1995 г., с трилъра “Обичайните заподозрени”, който е номиниран за наградата ‘BAFTA’ за най-добър филм. Във филма участват още : Беницио Дел Торо, Габриел Бирни, Кевин Полак и Кевин Спейси, чиято актьорска игра му онася ‘Оскар’ за най-добра поддържаща роля. Сценаристът на филма, Кристофър Маккуаяри, също получава ‘Оскар’ за оригиналния си сценарий. „Обичайните заподозряни” е първият проект на продуцентската компания на Сингър – ‘Бед Хат Хари Продукшън’, която той основа през 1994 г..

    Друг основен филм на Сингър е радушно приветствания - “Прилежен ученик”, който е заснет по адаптация на роман на Стивън Кинг, с участието на номинирания за ‘Оскар’ - Сър Ян Маккенън.

      В последствие Сингър реализира два много успешни филма - летния блокбъстър от 2000-та година „Х-Мен”, и двойно по-успешното му продължение от 2003-та година „Х-Мен 2”.

        Сингър също режисира и началните серии на спечелилата наградата ‘Emmy’, телевизионна поредица “Къщата”. Тя се задържа в класацията топ 10 за сериали през целия период на излъчване на нейния първи и втори сезон, със зрителска аудитория от над 19 милиона зрители. В момента тя се излъчва в редица държави по света.





      Майкъл Доърти (сценарий и постановка) е писател и сценарист, правещ кариера в разнообразен набор от жанрове.

     Преди работата си по „Супермен се завръща”, Дотъри и неговия партньор  Дан Харис написват сценария за филма „X-Мен 2” (2003 г.), режисиран от Брайън Сингър. На база на този сценарий Доърти  е обявен за един от 10-те най-добри сценаристи на класацията ‘Вараяти Топ 10’.

       В допълнение към неговата филмова кариера, Доърти се изявява и като аниматор и илюстратор. Неговите награждавани анимационни филми са излъчвани по MTV, каналът ‘SCI FI’, както и на фестивала на анимацията ‘Twisted Festival of Animation’; а неговите нестандартни илюстрации са публикувани като пощенски картички от ‘Nobleworks’.




      Дан Харис (сценарий и постановка) е писател и режисьор с разнообразни филмови изяви.

      Харис неотдавна прави своя дебют като режисьор с филма “Imaginary Heroes”. Световната премиера на филма се състои на 29-я Международен филмов фестивал в Торонто.

       Бъдещитя  проект на Харис е „Аз, Луцифер”, филм, който той ще режисира в Лондон това лято. Филмът е адаптация по едноименния роман, а за неговата реализация режисьора си партнира с Майкъл Доърти.

      Преди да получи бакалавърската си степен от университета Колумбия, Харис печели награда за най-добър късометражен филм на Филмовия фестивал ‘Nodance’ - с филма “Urban Chaos Theory”.

    Дан Харис е отраснал в Пенсилвания. Още 17 годишен, той работи като асистент-режисьор и е случайно ударен с тенис топка, хвърлена от Уди Алън. От тогава си мечтае да стане продуцент.



    
         Джон Питърс (продуцент) е отговорен за заснемането на някои от най- обичаните и успешни филми за всички времена, като : “A Star is Born “, “Флашданс” и “Батман”. Родом от долината Сан Фернандо, Калифорния, Джон Питърс пробива в Холивуд като един от най-търсените фризьори. Сближавайки се с Барбара Стрейзън, Питърс става нейн мениджър и продуцира  блокбъстъра от 1976 г., “A Star is Born”, с участието на Стрейзън и Крис Кристофесън. Питърс също продуцира редица от най-продаваните албуми на Стрейзън както и филма “Main Event “, с нейно участие. Питърс е създател и на пленяващия трилър “Очите на Лаура Марс” и култовата класика “Caddyshak”, с участието на  Шеви Чейс и Бил Мъри.

    През 1982 г., Питърс заедно с Питър Губер, създават филмовата компания ‘Губер – Питърс’, която продуцира редица хитови заглавия, включваши : „Vision Quest”, “Вещиците от Истуик”, „Missing” и блокбъстъра
‘Флашданс”. ‘Губер – Питърс’ реализират също и социално ориентирани филми като : „The Color Purple”, „Gorillas in the Mist”, „A Few Good Men” and “Рейнман”.

     ‘Сони’ купува компанията ‘Губер – Питърс’ през 1989 г., но скоро след това  Питърс създава своя собствена продуцентска компания наречена ‘Питърс Ентъртейнмънт’. Неговото ново рисковано начинание дава живот на филми като : “Влакът трезор”; “Скъпи сънародници, “Розууд”, „The Wild, Wild West” и силния биографичен филм “Али”, с участието на звездата Уил Смит, в ролята на Мохамед Али. Али събира няколко номинации за ‘Оскар’ и получава признание от ‘NAACP’ и други афро-американски организаци.

    По време на посещение в Ню Йорк, Питърс попада на копие от комикс за Супермен, „Смъртта на Супермен”, която го подтиква да проучи авторските права над филма. „Супермен се завръща” е кулминацията на продукция, чиято одисея отнема повече от 10 години реализация.

      


       
       Гилбърт Адлър (продуцент) наскоро работи филми за компанията ‘Warner Bros’, между които „Константин”, с участието на Киано Рийвс, и много успешния „Starsky & Hutch”, с участието на Бен Стилър и Оуън Уилсън.

     Адлър, които е носител на множество награди, е участвал и като писател, директор, продуцент или изпълнителен продуцент на такива популярни филми като : „Призрачен кораб”, „Thirteen Ghosts”, „House on Haunted Hill”, „Demon Knight” и „Bordello of Blood”.

         Неговите телевизионни изяви включват режисура на епизоди от сериалите „Charmed”  и „Fantasy Island”. Пет години, той работи като продуцент, директор и писател над поредицата „Разкази от криптата”, на телевизия ‘HBO’, с която печели многобройни награди. Адлър също е продуцирал филма на HBO – „Double Tap”, и също така създава, написа, подуцира и режисира научно-популарната поредица „Perversions of Science” (съшо за ‘НВО’).

          Крис Лий (изпълнителен продуцент) е бившият президент на ‘TriStar Pictures’ и ‘Columbia Pictures’. По време на неговото управление той отговаря за такива филми като : “Джери Макгуаиър”; “Филаделфия”; и “Колкото толкова”. Други негови филми,  достойни за внимание са : “Сватбата на най-добрия ми приятел”, „Легенди за страстта”, „The Fisher King”, “Маската на Зоро” и „The Patriot”.
      Както продуцент, Лий прави революционната „Final Fantasy: The Spirits Within”; екшън хита “Swat” и “Балистик”. 

    „Супермен се завръща” е второто сътрудничество на Крис Лий с Брайън Сингър , след съвместната им работа по филма на Сингър - “Прилежен ученик”.




     Томас Тъл (изпълнителен продуцент) е президент и изпълнителен директор на ‘Legendary Pictures’, компания която наскоро сключва петгодишен договор със ‘Warner Bros’ за заснемането на 25 филма. Компанията пожъва небивал успех още с техния първи съвместен проект - “Батман”.

   До скоро, Тъл е президент и изпълнителен директор на медийния холдинг ‘The Convex Group’, компания занимаваща се с инвестиране в медии от ново поколение.




      
        Скот Медник (изпълнителен продуцент) е президент на международен маркетинг и дистрибуция на ‘Legendary Pictures’, компания която също сключва петгодишен договор със ‘Warner Bros’ за заснемането на 25 филма. Медник бе водещ кадър в сектора на шоубизнеса, маркетинга и високите технологии през последните двадесет и пет години. Той е бил отговорен за  маркетинга на почти 200 филма, сред които : „Джери Макгуаиър”, „Coal Miner’s Daughter”, „This Is Spinal Tap”, „X-Мен” и “Мръсни танци”. Той също е работил за звезди като Том Круз, Арнолд Шварценегер и Дензъл Уошингтън. Медник е създател на логотата на такива компании като ‘Sony Pictures’, ‘Columbia Pictures’ и ‘TriStar Pictures’.

       Той е родом от Бостън, има магистърска степен по приложна психология и графичент дизайн, и е бил отличен като художествен директор на годината от списание ‘Adweek’. Медник има 4 авторски работи, изложени в постоянната колекция на библиотеката на конгреса на САЩ.


             Гай Хендрикс Дайс (художник) започва кариерата си в Токио като промишлен дизайнер за ‘Сони’, под надзора на легендарния основател на компанията, Aкио Mорита. По онова време получава покана от ‘Industrial Light and Magic’, да се присъедини към филмовата промишленост и става част от техния работен екип в Калифорния.

   През 2003 г., Дайс работи над  „X –Мен 2”. От тогава е работи неколкократно с Брайън Сингър, като „Супермен се завръша” е тяхното четвърто по ред сътрудничество.

     Другите филмови изяви на Дайс включват концептуалния дизайн на : „Матрицата 2”; “Ванила скай”; “Клетката”; както и филма на Тим Бътрън - “Планетата на маймуните”. 

       Дайс има магистърска степен от Кралския колеж на изкуствата в Лондон и диплома по архитектура и вътрешен дизайн от Висшето училище по изкуството и дизайн в Челси.





             Джон Отман (композитор и ко-продуцент) и работата му по «Супермен се завръща”, е шестата му съвместна работа с Брайън Сингър. Той е композирал музиката на филмите „Public Access”, „Обичйните заподозрени”, “Прилежен ученик”, “Х-Мен 2”. 
    
     Той е един от най-уважаваните холивудски композитори, което личи от разнообразните му реализирани проекти : „Фантастичната четворка”; „Kiss, Kiss, Bang, Bang”; „Къщата на восъка”; „Криеница”; „Мобилна връзка”; „Готика”; „В капан”; както и филмите на ‘НВО’ – „Point of Origin”, „Eight Legged Freaks”, „Pumpkin”, „Bubble Boy”, „Lake Placid”, „Incognito” и „Кабелджията”.
   
     Отман се изявява и като продуцент и режисьор на филма „Градски легенди”.




  Елиът Греъм (монтаж) наскоро работи по филма на режисьора Бил Пакстън „Най-великата игра”.

„Супермен се завръща” е третото сътрудничество на Греъм с Брайън Сингър, след партньорството им при монтажа на  „X-Мен 2”, а също и на пилотния епизод на спечелилата награда ‘Emmy’ медицинска драма, „House”.  

      Другите му изави включват филма на Стивън Норингтън „The Last Minute”, както и множество видео-клипове за звезди като Майкъл Джексън и Бритни Спиърс.  
 
    Греъм е завършил университет в Ню Йорк и Училището по изкуства ‘TISCH’, със специалност ‘Кино и история’.


          Луиз Мингенбах (костюми) работи с режисьора Брайън Сингър за пети път за последните десет години, като съвместната им работа започва през 1995 г., с филма „Обичайните заподозряни”.

        Основните филмови изяви на Мингенбах включват заглавия като :  „Спенглиш”; „Starsky & Hutch”; „X-Мен 1 и 2”; „К-PAX”; „Клюки”; ”Прилежен ученик”; „Permanent Midnight”; „Nightwatch”; „The Spitfire Grill”; и „One Night Stand”.

  В телевизията, Луиз М. Работи над поредиците – „House” и „The Naked Truth”.
 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg