Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Супермен се завръща

Австралия и Метрополис: За продукцията - Супермен се завръща / информация за филма

Superman Returns 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Австралия и Метрополис: За продукцията

01.7.2008  |   синефиш.бг
           Заснемането на филма започва близо до Брийза, Австралия, в една ферма, която е трансформирана в снимачна площадка. Шестте мили път, построен от компанията - продуцент предоставят достъп до "базовия лагер", който се състои от : ремаркетата на филмовите звезди и на продуцентите, палатки с храна и провизии, и каравани за всеки  един отдел от екипа на филма, включително и за екипите занимаващи се с грим и прическа, костюми, специални ефекти. Лагера е оборудван дори с ремарке за ИТ, способно да достави безжична Интернет връзка насред Австралийската пустош.

               Всички пътища водят към фермата на Кент, където дизайнера на продукцията - Гай Хендрикс Дайс е пресъздал канзаския дом на мама, тате и Кларк Кент. От пощенската кутия на края на пътят до люлеещия се стол на верандата на скромния чифлик, Дайс и неговите екипи от дизайнери, художници, занаятчии и екипа по конструкции изграждат всички детайли от юношеския дом на Супермен.

         За три седмици, екипът на „Супермен се завръща”, се установява в Нов Южен Уелс за да заснеме смайващата ферма на Кент, изградена в близост до малкото градче Tамуорт.

         След като завършва снимките във фермата, екипът се връща в студиата на Фокс - Австралия в Сидни. Там започва трескава работа по декорите на всичките седем снимачни площадки.

       Както във фермата на Кент, Сингър знае, че има други места от света на Супермен, които той иска да включи във филма, особено вътрешността и фасадата на ‘Дейли Планет’ (сградата на редкцията), както и любимата на всички – „Крепост на Самотата”.

      Дайс създава уникален дизайн за ‘Дейли Планет’, който да отговаря на модните тенденции и да наподобява класическия архитектурен стил на Ню Йорк.

      Изграждането на декора на ‘Дейли Планет’ отнема шест месеца замисъла, четири месеца строеж и един месец за поставне на нужното осветление.

     Площадът, от който Дайс иска да заснема е толкова голям, че не може да се побере на никоя от снимачните площадки на студията ‘Фокс’. За това, продуцентите решават да изградят площада навън, използвайки разстоянието между две от снимачните площадки.

       Освен яхтата ‘Вандеруорт’, Дайс създав два други декора, които са напълно уникални за „Супермен се завръща”.  Той замисля заплетен модел на влак, който изграждат  в мазето на резиденцията ‘Вандеруорт’, заедно с огромен остров, който изпълнява ролята на Нов Криптон.

      Същото съчетаване на класика и нови технологии откриваме и в дизайна на костюмите. Преди всичко, основно внимание е отделено на костюма на Супермен. Според Сингър костюмъттрябва да въплъщава не само класическата представа на зрителите за Супермен, но и да внесе нотка на съвременност в героя.

     За да влезе в костюма на Супермен, Рут трябва да премине през интензивна физическа потготовка, която започва още преди той да е сигурен, че ще получи ролята. В Сидни, Рут започва да работи с австралийския треньор Майкъл Райън, кой подлага  актьора на свръхчовешки изпитания.

 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg