Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Спешна пратка

ЗА ВИЗУАЛНИТЕ ЕФЕКТИ - Спешна пратка / информация за филма

Premium Rush 2012
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ВИЗУАЛНИТЕ ЕФЕКТИ

08.11.2012  |   синефиш.бг
Въпреки че Коп създава възможно най-голяма част от филма с реални каскади и ефекти, някои сцени изискват своите визуални ефекти, ръководени от Пол Линдън, Мениджър Визуални ефекти.

Най-забележителни са сцените, които Коп нарича „Bike Vision” – визуално пресъздаване мислите на Уайли, когато попадне натясно. Bike Vision е визуално представяне на мисълта, която протича за част от секундата в главата на куриера, докато успява да си проправя път през препятствията – или докато не успява.

„Това е една от най-яките идеи, които Коп имаше във филма – да разбие мисловния процес на отделни мигове от това, което куриерът трябва да направи докато е на колелото“, Казва Гордън-Левит. „Докато караш из Ню Йорк трябва да си 100 % фокусиран върху това. Не можеш да мислиш за нищо друго, защото във всеки един момент има 100 неща които летят към теб. Bike Vision пресъздава точно това в киното; във всеки един миг трябва да взимаш решения какво да правиш и да се доверяваш на инстинктите си. Силата на Уайли се състои в това, че не се поддава на нерешителност.“


„Използвахме Bike Vision на три места във филма“, споделя режисьорът. „В началото на филма има две сцени, в които Уайли като по чудо се измъква от напечени ситуации. А третият път е, когато всеки осветен маршрут пред очите му води до сблъсък с кола. И в един момент той го осъзнава: свръхчувсвителните му сетивни способности го карат да осъзнае, че няма как да се измъкне и ще бъде блъснат от кола.“

И Коп и Линдън искат сензационен визуален ефект за пресъздаването на това как Bike Vision изглежда в главата на Уайли – и го представят като вид навигация за шофиране, с която човек може да предвиди какво ще стане в следващия момент, в зависимост от маршрута, който избере да следва или да избегне.

Докато провежда проучване как да пресъздаде Bike Vision, Линдън се озовава в средата на 6-то авеню в бесен трафик.

„Това което започна да се събужда в главата ми беше постепенното осъзнаване на този поток от превозни средства и какви сигнални механизми се задействат в главата на този, който се движи в него,” посочва Линдън. „Ще работя със стопове, червени светлини, които сигнализират на колоездачите, че колите спират. И това да се очертаят трасета точно от тези светлини и да се опитаме да го представим графично. Не би могло да бъде нещо, от което можете да прочетете текст - това не е начина, по който протича мисленето ни“.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 65/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg